Beppa Joseph je napisao/la:Ja razumijem one koji se ne slažu s time da dijete ne može naučiti ništa loše.
Tu uopće nije stvar u lošem ili dobrom, već o temeljnim raziličitim pogledima na život. Učinje o apstinenciji prije braka ima smisla jedino u kontekstu vjerovanja u nepovredivi sakrament braka. Inače su to stvarno dvostruke poruke.
potpisujem.
toliko ste toga napisale, da nemam pojma što više htjedoh reći. samo da znam da i u jednoj švicarskoj se crkva laganini uvlači u školski sustav. gledala sam nedavno reportazu gdje sam saznala da je 30% mladih učitelja/učiteljica se izjasnilo kao (vrlo) religiozni. čak postoje i mise za učitelje

i onda se na tim misama dijele brošure i u njima se učiteljima daje prijedlog kako da uvedu vjeru u svoje predmete. recimo... matematika... ako je isus od (koliko ono biješe... kila brašna?) nahranio (koliko ono?) recimo 5000 ljudi. koliko bi mu kila brašna trebalo da nahrani... recimo 15000 ljudi.

ne zezam se. stvarno su u dokumentarcu pokazali te primjere

i o tome da teta učiteljica za vrijeme pauze djeci objašnjava kako ona eto baš i ne vjeruje u evoluciju koju je do maloprije u satu objašnjavala djeci.
ne znam kako se točno odvija vjeronauk u ch, malo ću se raspitati.