al to je trajalo kratko i sad uglavnom kaze tuzna sam ili sl.
sad vise necu pisati da vam ne vadim mast

Sada je: 30 tra 2026, 01:41.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

IINA je napisao/la:Je l nečije dijete skakalo kad se ljutilo?

sad je za svaki kiki :“tuuuznaaa saaam.“
Je l nečije dijete skakalo kad se ljutilo?
nema strpljenja niti malo.

moja je u zadnje vrijeme pocela verbalizirat osjecaje. ali sad je za svaki kiki :“tuuuznaaa saaam.“
nema strpljenja niti malo. pa ako mu nesto ne podje za rukom od prve (a malo toga mu podje), odmah krene deracina

Ali, kad smo u tim njezinim "težim" periodima bile same, funkcionirale smo puno bolje nego kad smo svi troje u kući jer je uvijek birala strane. Meni je osobno užasan osjećaj na kraju dana bio kad budem smljevena od svega i kad pozbrajam u čemu je prošlo to popodne i večer kad smo jedino skupa.
što se ona nasloni rukicama na nešto i sagne glavu kao da spava, a gleda ispod oka reakciju.

Kako bih ga opisala, on smatra da je uvijek u pravu i uvijek mu je netko drugi kriv za njegov problem, ako se lupi u stol, kriv je stol tj. ja jer sam ga tamo stavila, neki dan se je poskliznuo na laminatu, i ja sam bila kriva jer sam prala pod (a zapravo nisam vec tjedan dana, ali mu je to bila izjava).
...ali ne želim da plače zbog takvih stvari i ne želim da je klinci "ucjenjuju".
Kao sto ce to dijete sazrijevanjem lakse podnjeti da ne dobije to nesto (tj. naucit ce se uzeti ovo sa strane ili tako nesto), tako ce i tvoja djevojcica nauciti da ako se zeli igrati u drustvu, da mora dijeliti stvari. Kompromisi koji pocnu od malena, a protezu se uostalom kroz cijeli zivot. Uzasno tezak kompliciran i dugotrajan proces koji rastura roditelje
.
da mislim da je dobro ne petljat se u njihove male odnose sve dok nisu opasni po zdravlje (fizicko), ako ti dijete trazi utjehu, naravno da ju pruzis, al pustiti ih da se snalaze i uce o odnosima, a pri tome ionako rastom nezaustavljivo sazrijevaju emotivno i intelektualno. Nama roditeljima uostalom nije cilj zastititi ih od svega i svacega i da rastu bez ikakvih frustracija i trauma od odnosa sa vrsnjacima, nego nam je cilj nauciti ih i pomoci im kako da se sami iz toga iskobeljaju i savladaju probleme. 
Nama roditeljima uostalom nije cilj zastititi ih od svega i svacega i da rastu bez ikakvih frustracija i trauma od odnosa sa vrsnjacima, nego nam je cilj nauciti ih i pomoci im kako da se sami iz toga iskobeljaju i savladaju probleme.
Noin problem je nespavanje, to je ocito. Njegovo ponasanje je posljedica nedostatka sna u kombinaciji s karakterom. Bud strpljiva. I njezna, i prem njemu i prema sebi.

rijec je o trgodisnjaku.

kruska je napisao/la:Znala sam ih postati u "sobu za cendranje" - npr. mi za stolom, rucak, a malac udri. Lijepo ga molik da prestane, on nista. Odnesem ga u njegovu sobu i velim d aje tu soba za cendranje, a tamo je sad rucak i neka dodje kad se smiri. Zna upaliti.
A izvoljevanja cendranjem - nema sanse da nesto dobije. Ne razumijem, ponovi.
Uglavnom, na cendranje reagiram jer oboje znaju pricati i normalnim tonom reci sto zele i sto ih smeta, a cendranje mi dize tlčak vise od bilo cega.

sve mu je islo na zivce, nis mu se nije dalo, na sve je frktao nosom...a bilo mi je da svisnem tada od muke!
), pa zasto nije ljeto (u njegovom prijevodu = lijepo), pa sad on nema vremena..... i onda se u 6, 6.30 navecer sjeti da bi on bas sad isao biciklom do jednog ducana (do kojeg nam treba, brat bratu, barem 20 min brzog hoda tj. hoda uz bicikl). how yes no. pa onda naravno tuga, jad i cemer plus vriska i cika jer ne mozemo, jer je prekasno. pa obecanje da sutra nece odugovlaciti i da nece cendrati i da cemo ici tijekom dana
how yes no (zivot u UK mi je stvarno pomogo s eng).
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.