Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
23 ožu 2012, 22:30
Pa i jesu sigurniji u ovoj od 9 do 18kg (kategorija I), al kad više nejde- nejde.
Evo K je isto sad oko 102cm i 16kg i još koji tjedan ne bude više stao, budu mu remeni izlazili ispod razine ramena, onda mora u veću.
23 ožu 2012, 22:50
sigurnija je ova manja, no njemu je zbog visine išla na knap, no najviše radi nove bebe, da ima neki odmah od sjedalice da ne bude da je beba u "njegovoj". da nisam trudna bio bi u ovoj do 18 kg još neko vrijeme sigurno
23 ožu 2012, 22:55
sandram je napisao/la:Mi smo kupili ovu, curka je zaljubljena u nju:

ovo je naša buduća
29 tra 2012, 15:52
Koji booster s naslonom preporučate?
Kolika je cijena i gdje se može kupiti npr. ova "kravica" koju ima sandram i silki?
thnx
29 tra 2012, 17:50
ja sam bila najzadovoljnija s Chicco Neptun jer ima svoje remene za vezati - moj Denis se u tome vozio do svoje 10. godine
30 tra 2012, 07:10
to je samo booster i namijenjen je većoj djeci, od cca 9-10 godina
30 tra 2012, 12:38
Ina66 je napisao/la:to je samo booster i namijenjen je većoj djeci, od cca 9-10 godina
hvala
mi smo to gledali,sad imamo Chiccovu i bas smo zadovoljni s njom jer kako rece nadica ima svoje vezanje,al kad preraste ne znamo sta dalje... inace imamo 3godine
30 tra 2012, 23:16
Mi smo kupili na kraju cybex solution x-fix, bila je u slo na akciji za 100€ i jako sam zadovoljna.
30 tra 2012, 23:29
MamaMu je napisao/la:Ina66 je napisao/la:to je samo booster i namijenjen je većoj djeci, od cca 9-10 godina
hvala
mi smo to gledali,sad imamo Chiccovu i bas smo zadovoljni s njom jer kako rece nadica ima svoje vezanje,al kad preraste ne znamo sta dalje... inace imamo 3godine
oprezno s tim vezanjem u kombiniranim AS.
vezati se može dijete do 18 kg, kasnije se upotrebljava pojas od auta, kao u svim sjedalicama te kategorije
30 tra 2012, 23:39
Znaci li kad dijete dosegne 18kg da mora preci na sustav vezanja pojasom od auta?
30 tra 2012, 23:48
da, kod gotovo svih autosjedalica tog tipa je tako. kad sam bila u potrezi za AS te kategorije, nisam naišla na nijednu kombiniranu u kojoj veće dijete još uvijek može biti vezano pojasevima od sjedalice.
ali svakako provjeri u uputama (ima ih i na netu)
01 svi 2012, 07:01
Duga je napisao/la:Kolika je cijena i gdje se može kupiti npr. ova "kravica" koju ima sandram i silki?
thnx
baby centar, slovenija.
209 ojra - ddv.
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=237701
01 svi 2012, 21:30
danijela81 je napisao/la:oprezno s tim vezanjem u kombiniranim AS.
vezati se može dijete do 18 kg, kasnije se upotrebljava pojas od auta, kao u svim sjedalicama te kategorije
jel mislis da dijete sjedi u sjedalici,al da se veze s pojasom od auta
imas li sliku neke takve sjedalice?
01 svi 2012, 21:39
ova s linka iznad ti se veže pojasom od auta.
01 svi 2012, 21:40
MamaMu je napisao/la:jel mislis da dijete sjedi u sjedalici,al da se veze s pojasom od auta
imas li sliku neke takve sjedalice?
ima slika na netu koliko hoćeš, uglavnom su sve iz kategorije II/III takve, tj. sve od 15 kg pa na dalje
sve ove, npr
http://djecja-oprema.net/katalog-dje%C4 ... 3__1-3.htm
01 svi 2012, 22:23
Kod tih sjedalica dijete se veže pojasevima od auta, a posebni utori u sjedalici služe da bi pravilno vodili pojas preko ramena (ni previsoko ni prenisko) i prepona. Ako je sjedalica s isofixom, onda ju to drži u autu čvrsto, a ako nije onda je i kad nema djeteta u njoj moraš vezati pojasom da ne bi poletila kroz auto pri jačem kočenju...
01 svi 2012, 23:47
danijela81 je napisao/la:da, kod gotovo svih autosjedalica tog tipa je tako. kad sam bila u potrezi za AS te kategorije, nisam naišla na nijednu kombiniranu u kojoj veće dijete još uvijek može biti vezano pojasevima od sjedalice.
ali svakako provjeri u uputama (ima ih i na netu)
Pitam jer mi imamo kombiniranu 9-36. Paola ima nepunih 18kg, ali se jos uvijek bez problema moze vezati pojasima od as. Kako bi tocno izgledalo neprikladno vezanje?
01 svi 2012, 23:58
neprikladno vezanje - po sjećanju, čini mi se, kada utori pojaseva budu u ravnini ili ispod ravnine ramena.
ali što se kilaže tiče, to nema veze s "neprikladnim" vezanjem. visina djeteta može biti ok da se ono još uvijek može vezati, ali ako premašuje težinu, svejedno treba maknuti te pojaseve, i početi vezati pojasevima od auta. krumpi je to negdje lijepo objasnila, ima neke veze s opterećenjem samih pojaseva i sjedalice...
uglavnom, treba točno slijediti upute, ako dijete prijeđe 18kg, bez obzira na visinu ramena treba zamijeniti pojaseve
02 svi 2012, 11:47
Silki, hvala za info.
Vidim ju sad i na danijelinom linku, odoh škicnut kakvih još ima...
06 svi 2012, 00:10
sandram je napisao/la:Moja curica je presla prije mjesec dana u tu sjedalicu, sa 4,2 godine. Da smo ju mogli zakopcati, jos bi bila u onoj do 18kg, ali to vise nije islo, sva bi se zgrbila u ramenima dok smo ju zakopcavali. Mozes slobodno sada kupiti sjedalicu ako vam je prilika, nije to pokvarljiva roba, neka ceka spremna dok ovu ne preraste.
Mi smo kupili ovu, curka je zaljubljena u nju:

Auuu prekrasna je, ajme, kada sam ja kupovala AS Luki nije bilo ovakvih štosnih ili ja nisam naletila.
Moja je još mala i ne razmišljam o novoj AS, kako je krenula imati će 18 kila tamo pred školu

(iako joj je dio glave već iznad ruba sjedalice - čini mi se da će prije zbog vsine u novu AS). Za sada se samo se divim ovom kravica dezenu
10 svi 2012, 14:11
danas sam kupila romericu kid plus.. Razmišljala sam o kidfix, a budući da nemam isofix onda mogu i ovu jeftiniju. Nadam se da je dobra , nisam gledala testove

al romer je inače super jel?
11 svi 2012, 17:21
Dobra je u testovima.
11 svi 2012, 18:04

hvala! Ma išla sam i ja danas googlati pa sa našla testove!