Sada je: 10 kol 2026, 18:33.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
ali ja još nijednom nisam dobila čestitku ili kakav dar za Majčin dan koji je moje dijete radilo u vrtiću

eli je napisao/la:pa mogla je odgovoriti i ne dobiti minus
1.U mojoj obitelji ne slavimo Uskrs jer nismo vjernici
2.Za Uskrs jedemo isto što i svake druge nedjelje
3.ne ukrašavamo pisanice
zašto bi odgovor bio afirmativan?ne kužim.najgore je ostaviti prazno.zato je dobila minus
ronin???![]()
mala ima sedam godina. ako pitanje počinje sa kako dijete te dobi odgovara na tu upitnu rječcu, ne obrazlaže ono što ga ne pitaju.
pitanja su sramotna, za se žaliti ministarstvu.

Barbi je napisao/la:Bome, u našem se vrtiću obilježava stvarno sve i svašta. Od dana planete zemlje, preko majčinog dana, dana očeva i još raznoraznih dana koje nisam uspjela zapamtiti.

melita je napisao/la:... ali da moram otkrivati toplu vodu objašnjavajući svome djetetu ili ga, nedajbože, tješiti zbog toga što ono ne smije na vjeronauk dok druga djeca idu...

ne Melita,nisam iz grada kao Mirbi nego iz Šibenika
Pardon.

... ali da moram otkrivati toplu vodu objašnjavajući svome djetetu ili ga, nedajbože, tješiti zbog toga što ono ne smije na vjeronauk dok druga djeca idu...
doma sam se potrudila objasniti joj da se radi o pričicama i pjesmicama koje nisu baš sasvim istinite, mi ne znamo što se desilo pa nek vjeruje tko hoće. a na vjeronauk idu oni koji idu i u crkvu na misu. misa je nedjeljom ujutro za vrijeme crtića.
, eto vidiš što je indoktrinacija na djelu! 

Jedino što mene u čitavoj priči smeta jest taj osjećaj da sam, kao što već rekoh, stjerana u kut, da nemam izbora. To što ću morat svome djetetu objašnjavat zašto svi idu, a ono ne ide i da nije zbog toga gore ili drugačije od drugih.
, al nikad do sada me nije pitao zašto on ne ide na vjeronauk
, to mu je totalno normalno. Samo smo mu valjda jednom na početku godine rekli da neka djeca idu na vjeronauk, a on ne ide.

Hoću ti reći da je to nama roditeljima najčešće puno veći problem nego što je djeci. Oni puno spontanije i normalnije prihvate situaciju jer nisu opterećeni svim ovim pitanjima kojima si ti sad npr. opterećena.

eli je napisao/la:ronin, moja je valjda glupa kao i inina pa se tako ne bi snašla. religije unutar drugih predmeta me jako smetaju. ok, kad se radi o povjesti ili umjetnosti za veću djecu, prvašićima se to ne radi. tko voli i želi, ima vjeronauk.
Mislim da su u većoj gabuli djeca koja idu na vjeronauk po inerciji roditelja, pogotovo kasnije kad krenu malo jače pripreme za pričest. Dijete se kao priprema za nešto što roditeljima uopće nije bitno.

Mislim da su u većoj gabuli djeca koja idu na vjeronauk po inerciji roditelja, pogotovo kasnije kad krenu malo jače pripreme za pričest. Dijete se kao priprema za nešto što roditeljima uopće nije bitno.

ronin je napisao/la:ako su pitanja bila za domaći rad,onda se dijete konzultira s roditeljem.bar moj dečko pita ako mu nešto nije jasno

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.