12 svi 2010, 12:24
), ali doduse, on i je jedan od vodecih klinaca u grupi. Vazno mu je pratiti sto je novo - Bakugani, Moja Afrika, FIFA, sada novi Gormiti (a kako ima vec dugo vremena svoj djeparac, sam kupuje sto zeli). Sigurnog je nastupa i rijetko kad se srami u kontaktu. 12 svi 2010, 12:35
(njemu je sada sedam, ali njegova rodica koja ima isto godina vec je godinu ako ne i dvije na fb
)12 svi 2010, 12:41
elizabeta je napisao/la:Pa evo čak i na ovom forumu punom presavršenih mama, kad čitaš one topice kakvi ste bili kao klinci, srednjoškolci, studenti ....svi redom su bili strašno divlji, radili sto čuda, sve i svašta probali, dizali autoritetima tlak na 300 (i opet postali uzorne osobe s uzornim karijerama)...a žele i zahtijevaju pa i imaju apsolutno savršenu i uzornu, poslušnu djecu. Jer to tako MORA bit i nema mrdanja![]()
Malo mi tu nešto ne štima....
12 svi 2010, 13:02
Autorica topica je spomenula granicu od 13 godina..a ovdje se izgleda javljaju samo mame prvašića![]()
12 svi 2010, 13:12
12 svi 2010, 13:20
samo nebo zna
12 svi 2010, 13:43
Luantaro je napisao/la:Autorica topica je spomenula granicu od 13 godina..a ovdje se izgleda javljaju samo mame prvašića![]()
to je zato kaj mame starije djece znaju da sve ono u kaj smo se kleli dok su bili mali, vrlo brzo padne u vodu
12 svi 2010, 13:53
elizabeta je napisao/la:Pa evo čak i na ovom forumu punom presavršenih mama, kad čitaš one topice kakvi ste bili kao klinci, srednjoškolci, studenti ....svi redom su bili strašno divlji, radili sto čuda, sve i svašta probali, dizali autoritetima tlak na 300 (i opet postali uzorne osobe s uzornim karijerama)...a žele i zahtijevaju pa i imaju apsolutno savršenu i uzornu, poslušnu djecu. Jer to tako MORA bit i nema mrdanja![]()
Malo mi tu nešto ne štima....
. o markiranju da ne pricam. tesko ce me itko ikad u tome nadmasiti
.
. i svjesna sam da ne znam sto mi donosi sutra
12 svi 2010, 13:56
ali, to je ipak bilo rezervirano za malo starije razrede, ne za ove nize.
pa mimimum svega toga ocekujem i od svoje djece.
a da me jos svasta ceka s njima dvojicom itekako sam toga svjesna . i svjesna sam da ne znam sto mi donosi sutra
no, dokle god su jos uvijek djeca u pravom smislu te rijeci i dokle god istinski uzivaju u crtanju, knjizi, parku, lopti i setnji po zraku, a komp i mobiteli su im zadnja rupa na svirali - meni drago. i uzivam dok traje
12 svi 2010, 14:07
Bubidea je napisao/la:ovaj je topic taman za zatvorene tinejdzere
sve je ostalo teoretiziranje i ne drzi vodu
12 svi 2010, 14:11
12 svi 2010, 14:30
12 svi 2010, 14:35
12 svi 2010, 16:57
13 svi 2010, 15:27
Mi još uvijek ne vidimo potrebu za mobitelom. Meni mobitel ne uslijeva nikakvu sigurnost jer on dijete ne štiti ni od čega, dapače. Ja vidim par potencijalnih problema vezanih uz mobitel u dječjim rukama. Najviše u prometu. Oni hodaju po cesti i paralelno igraju igrice na mobu ili pišu poruke, pri tom uopće nisu više skoncentrirani na promet. Na posao se vozim putem pored ravno 4 osnovne škole. Svako drugo dijete dok hoda prema školi, prelazi cestu, pimpla po mobitelu i bulji u njega a ne oko sebe. Neki dan kad su došli s izleta, vidim ih kako izlaze iz busa, većina silazi niz one strme stepenice od busa na kat i opet pimpla po mobitelu, igraju igrice i slično. Uopće ne gledaju di staju i šta se oko njih zbiva.
13 svi 2010, 16:02
13 svi 2010, 19:56
16 svi 2010, 06:45
jer me zapravo specialno i zanimaju odgovori onih mama koje zive vani i za koje znam da nemaju djecu starijih od 13 godina pa ih niti ni nema na teensu. kakve su statistike kod njih.
16 svi 2010, 16:35
za skolsku djecu ti mogu reci da jako ovisi iz kakvog okruzenja dolaze. u krugu nasih prijatelja i poznanika je samo jedno dijete imalo "svoj" mobitel u 2. razredu osnovne (roditelji su iz HR). u 3. razredu pocinju polagano dobivati oni koji npr. sami idu iz boravka doma, ili eventulano na neku aktivnost. opet se mogu nabrojati na prste jedne ruke. tek sa polaskom u gimnaziju (1. razred je ekvivalentan nasem 5.) jedan dobar dio vec ima mobitel.
Vrticka djeca nemaju mob, a ja mislim da je u skoli zabranjen. Bas cu se raspitati ovih dana po skoli. Mislim da je zabranjena upotreba mobitela, vjerovatno ga mogu imati sa sobom, pod uvjetom da je na silent.. Ja bas nekako mislim da je u Hr (i Europi opcenito) jaci taj trend
16 svi 2010, 18:20
razredu moje ceri (6.ti razred) vise od pola curica je otvaralo profil na skolskim kompjuterima bez saznanja roditelja. Bas zato sto su roditelji zabranili, oni su ih zaobisli i rijesili stvari na svoj nacin
16 svi 2010, 20:44
17 svi 2010, 13:54
pod nadzorom do 16 sati jer imaju najcesce i slobodne aktivnosti u skoli (tipa muzicke i najcesce dvoranskog sporta), a koliko sam cula od prijatelja s Novog Zelanda i u Australiji je slicno.
17 svi 2010, 14:02
17 svi 2010, 14:06
17 svi 2010, 14:42
Luantaro je napisao/la:osim toga ne vidim u čemu je snobizam s mobitelima koji su najčešće jeftiniji od većine kvalitetnih igračaka koje klinci ionako imaju doma
kad je Lego u pitanju ili slična kvalitetna igračka, onda to nije snobizam, a mobitel je
u čemu je fora?
17 svi 2010, 14:46
17 svi 2010, 16:32
Ove godine nekad ide doma iza ručka, nekad iza pisanja zadaće. Ide nakon toga na aktivnosti, također samostalno na dvije, a ja i dalje ne vidim kako bi mobitel učinio njegov odlazak u školu i na aktivnosti, igranje u parku i vožnju biciklom, sigurnijim. Dapače, vidim dodatne rizike zbog fokusiranosti na mobitel, a ne na događaje oko sebe, plus još neke rizike vezane uz mobitel. 17 svi 2010, 16:35
17 svi 2010, 17:48
17 svi 2010, 20:34