Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

Re: idu li na sve vrtićke rođendane?

14 lis 2010, 11:44

da dokle god on želi pozvati cijeli razred a on to želi, da će naš izbor mjesta proslave biti takav da nismo limitirani brojem uzvnika. Meni je teško bilo staviti se u tu ulogu, kad su moga uvijek zvali na rođendane, pa čak i u neke izolirane grupice kad su curice zvale samo cure, on bi često bio pozvan kao jedan od dva dečkića iznimke. Činjenica jest da nikada ne dođu sva djeca, moj slavi vikendom, uvijek je netko negdje otputovao, bolestan i slično. U trenutku kad on više ne bude htio pozivati sve, nekako se nadam da će oni svi u međuvremenu stasati i sazrijeti i da će lakše moći prihvatiti činjenicu da nisu pozvani, puno lakše nego sa 6, 7 ili 8 godina kad kuže tko jest a tko nije pozvan.
Ma što više reć... :5

Moram priznati da ja na rodjendan djeteta ne gledam kao na intimni dogadjaj nego kao "njegov dan" u kojem cu uciniti sve sto je u mojoj moci da bude sretan.
:5

Ove godine njemu nije palo na pamet da nekoga izostavi, ručno je ispisivao pozivnice i učiteljica je podijelila svim klincima u razredu tako da se nitko nije mogao osječati odbačenim :kiss
Od 23 djece u razredu samo jedno nije došli i to zbog toga što je dobio reakciju na cjepivo i roditelji su se uljudno ispričali a u ponedjeljak ga je već na stolu čekala slikovnica ;)
Djeca iz vrtića su mu došla sva, ja sam poslala MMS njegovoj teti iz vrtića kad sam ih okupila i slikala ih. :ljubav
On jednostavno taj dan svoje veselje želi podijeliti sa svom djecom, želi da su svi sretni kao on, zbilja nikad nije upadao u nikakve konflikte i djeca ga vole :ljubav
A meni je to najveća nagrada kad vidim kako se ophodi prema svakom djetetu koje mu dođe na feštu, kako je sretan i kako ispoštuje svakog malog gosta :srca

14 lis 2010, 12:50

tinice meni je nevjerojatno da su mu dosli svi klinci iz razreda i svi iz vrtica :shock :shock
bas svi?
za to jos nikada nisam cula, nikada, ni kod koga
zanimljivo :cool

14 lis 2010, 13:49

Kažem, nije došao taj jedan dečko koji je imao reakciju na cjepivo.
A pozivao je sam osobno telefonom svu dječicu iz vrtića koju je imao u onom svom spomenaru "Moji mali prijatelji" :ljubav
Zašto ti je to čudno? :dunno Par dječice mu nije došlo koju sam ja pozvala od mojih cura jer su imali ili rođendan nečaka ili neki put... :dunno
Ali ja sam osobno i pretpostavljala da će to biti tako jer on je rođendan slavio dva tjedna nakon početka škole. Dakle, još zasigurno nisu ni popamtili kako se tko zove, tko gdje sijedi i da sam ja roditelj djeteta kojeg neki dečko poziva na rođendan zasigurno bi mi bilo jako drago jer bi znala da je to super prilika da se svi skupa malo podruže dalje od školskih zidina, da se svi zajedno poigraju izvan razreda i da se u konačnici i malo bolje upoznaju, zbliže, ipak je to drugačija opuštena atmosfera...
A klincima iz vrtića je opet bilo drago da se svi skupa vide jer nisu se vidjeli od 6. mjeseca, da se malo poigraju jer ipak su dijelili u zadnjih 6 godina istu sudbinu :lol a niti jedno dijete koje je išlo sa njim u vrtić ne ide sa njim ne u razred nego ni u školu ;)

14 lis 2010, 13:50

evo mi smo potaknuti nasom situacijom (mali razred) odlučili da ćemo najvjerojatnije u 12. mj. sve njih pozvati. i curice i 2 dečka. nekako mi je glupo ne pozvati te dečke, kad ih je samo 2. pretpostavljam da su već dovoljno "izolirani", jer je curica dosta više. zxuja prvo nije htjela pozvati jednu skupinu curica (baš smo jučer u tramvaju o tome raspravljali, pa ako ste bili u tom tramvaju mogli ste čuti naše dvojbe :lol ), jer joj one nisu tako dobre prijateljice...njih 3-4, al onda je rekla da će ih ipak pozvati, jer da se one onda i na njenom rođendanu mogu međusobno družiti (njih 3-4) kao što se i sad druže. ako kužite logiku. al kao što rekoh, kod nas je sve to u granicama normale, pa mi je lako pozivati sve (plus možda jos 2-3 iz vrtića i 2 iz rodbine).

14 lis 2010, 14:33

Moram priznati da ja na rodjendan djeteta ne gledam kao na intimni dogadjaj nego kao "njegov dan" u kojem cu uciniti sve sto je u mojoj moci da bude sretan.

Ma slazem. Ali sta ako dijete NE ZELI pozvati cijeli razred? Zar ga ja moram nagovarati da to ucini, unatoc njegovoj zelji? Zato sto je to pristojno? :conf

14 lis 2010, 14:37

Ne, naravno da ne. Svako je dijete drugacije i po meni je u redu (ako je to ikako izvedivo) postovati djetetove zelje za taj dan.

Sjecam se jedne godine kad je jedno moje dijete pozvalo svu djecu iz grupe osim jednog. I meni je bilo toliko zao, ali on nije htio i nije. I OK, njegov rodjendan.

14 lis 2010, 14:58

tanjabb je napisao/la:

Ma slazem. Ali sta ako dijete NE ZELI pozvati cijeli razred? Zar ga ja moram nagovarati da to ucini, unatoc njegovoj zelji? Zato sto je to pristojno? :conf

Ja sam ga uvijek do sada puštala da napravi kako on želi. Moram priznati da me tek ovo proljetos na roditeljskom ubolo u srce i to je razlog zašto bi ga ja pokušala sa strane potaknuti da pozove i one koje nije želio: Ali moram priznati, u slučaju da on to izričito odbija, ne bi ga prisiljavala, unatoč tome što sam na tu temu stala na stranu učiteljice koja je to vidila kao problem i kojoj je žao te djece.

14 lis 2010, 15:01

Joj Adea tak i Fran
Sjecam se jedne godine kad je jedno moje dijete pozvalo svu djecu iz grupe osim jednog. I meni je bilo toliko zao, ali on nije htio i nije. I OK, njegov rodjendan.
Upravo nam se to desilo prošle godine kad nije htio pozvati jednog malca koji mu je strgao nogicu i zbog kojeg je morao dva mjeseca biti u gipsu. Iskreno, meni nije bilo uopče krivo a on bi ga kaj je najgore još i pozvao ali je znao čuti meni kako sam znala govoriti kako je sramota i kako nije lijepo od njih da ga ni jednom nisu nazvali njegovi roditelji niti se ikad ispričali što je njihov mali Franu postavio nogu da namjerno padne... to su radile tete i ravnateljica u vrtiću :roll
Ma ustvari ja sam ga uvijek do sada puštala da taj dan proslavi upravo na način kako on to želi i da pozove ili ne pozove koga god on želi... :kiss

14 lis 2010, 15:42

skorpionka je napisao/la:Ja sam ga uvijek do sada puštala da napravi kako on želi. Moram priznati da me tek ovo proljetos na roditeljskom ubolo u srce i to je razlog zašto bi ga ja pokušala sa strane potaknuti da pozove i one koje nije želio: Ali moram priznati, u slučaju da on to izričito odbija, ne bi ga prisiljavala, unatoč tome što sam na tu temu stala na stranu učiteljice koja je to vidila kao problem i kojoj je žao te djece.

ovako i ja razmisljam. ja sam moju sinoc uspjela nagovoriti, jer na prvu nije htjela. pa je onda ubrzo (zacudilo me kako brzo) ona sama rekla da će ipak pozvati i navela razlog (pa sam je pohvalila). al imamo mi jos 2 mj da o tome vijećamo.

hoću reći... malo precjenjujemo njihova mišljenja. :mrgreen posebno što mislim da oni, ne samo u ovoj stvari, često ne mogu vidjeti tj shvatiti cjelinu svega. možda i ne moraju :dunno al joj rado bacim bubu u uho, pa nek si misli. jer kod moje je često tako da je na prvu sve - ne. neće ovo neće ono. recimo... bila baka kod nas prije 2 večeri i otišla svojoj kući, ova moja dok sam je uspavljivala plakala gorke suze za bakom, pa sam onda pristala (mada mi se nije dalo) da se sa bakom i jučer još jednom vidimo (baka danas krenula na put). i onda dolazimo jučer iz škole i pitam je: idemo li se naći sa bakom? veli ona: ne :shock i neće. :shock sad, da je ne znam, još bih popustila. al znam u čemu je kvaka, barem kod mog djeteta. ona razmišlja "do prve krivine". ona nakon skole želi i ima ogromnu potrebu se igrati doma sama, nekih pola sata. i zato je ona rekla ne. a još ne zna sama reći da bi se igrala, pa poslije toga možda otisla do bake. nema pojma o vremenu i da se kasnije s bakom ne mozemo naci. elem, znala sam o čemu se radi, pustila je da se poigra 10-tak min i onda je još jednom zapitala... i naravno da je tad htjela. jedva dočekala. i bilo nam je predivno. otišli na večeru itd.

ako bi bio neki specifičan slučaj il baš neko dijete s kojim znam da je moje dijete cijelu godinu kuburilo - onda bih prihvatila odbijanje bez puno priče.

14 lis 2010, 16:01

skorpionka je napisao/la:Ja sam ga uvijek do sada puštala da napravi kako on želi. Moram priznati da me tek ovo proljetos na roditeljskom ubolo u srce i to je razlog zašto bi ga ja pokušala sa strane potaknuti da pozove i one koje nije želio: Ali moram priznati, u slučaju da on to izričito odbija, ne bi ga prisiljavala, unatoč tome što sam na tu temu stala na stranu učiteljice koja je to vidila kao problem i kojoj je žao te djece.

X

I puštat ću ih i dalje da sami rade liste uzvanika. Nadam se da neće izopćavati pojedince, to mi je strašno.

14 lis 2010, 19:11

kruna je napisao/la:

X

I puštat ću ih i dalje da sami rade liste uzvanika. Nadam se da neće izopćavati pojedince, to mi je strašno.

i još x.
Odgovori