14 lis 2010, 11:44
Ma što više reć...da dokle god on želi pozvati cijeli razred a on to želi, da će naš izbor mjesta proslave biti takav da nismo limitirani brojem uzvnika. Meni je teško bilo staviti se u tu ulogu, kad su moga uvijek zvali na rođendane, pa čak i u neke izolirane grupice kad su curice zvale samo cure, on bi često bio pozvan kao jedan od dva dečkića iznimke. Činjenica jest da nikada ne dođu sva djeca, moj slavi vikendom, uvijek je netko negdje otputovao, bolestan i slično. U trenutku kad on više ne bude htio pozivati sve, nekako se nadam da će oni svi u međuvremenu stasati i sazrijeti i da će lakše moći prihvatiti činjenicu da nisu pozvani, puno lakše nego sa 6, 7 ili 8 godina kad kuže tko jest a tko nije pozvan.
Moram priznati da ja na rodjendan djeteta ne gledam kao na intimni dogadjaj nego kao "njegov dan" u kojem cu uciniti sve sto je u mojoj moci da bude sretan.
14 lis 2010, 12:50
14 lis 2010, 13:49
Par dječice mu nije došlo koju sam ja pozvala od mojih cura jer su imali ili rođendan nečaka ili neki put...
a niti jedno dijete koje je išlo sa njim u vrtić ne ide sa njim ne u razred nego ni u školu
14 lis 2010, 13:50
), jer joj one nisu tako dobre prijateljice...njih 3-4, al onda je rekla da će ih ipak pozvati, jer da se one onda i na njenom rođendanu mogu međusobno družiti (njih 3-4) kao što se i sad druže. ako kužite logiku. al kao što rekoh, kod nas je sve to u granicama normale, pa mi je lako pozivati sve (plus možda jos 2-3 iz vrtića i 2 iz rodbine).
14 lis 2010, 14:33
Moram priznati da ja na rodjendan djeteta ne gledam kao na intimni dogadjaj nego kao "njegov dan" u kojem cu uciniti sve sto je u mojoj moci da bude sretan.
14 lis 2010, 14:37
14 lis 2010, 14:58
tanjabb je napisao/la:Moram priznati da ja na rodjendan djeteta ne gledam kao na intimni dogadjaj nego kao "njegov dan" u kojem cu uciniti sve sto je u mojoj moci da bude sretan.
Ma slazem. Ali sta ako dijete NE ZELI pozvati cijeli razred? Zar ga ja moram nagovarati da to ucini, unatoc njegovoj zelji? Zato sto je to pristojno?
14 lis 2010, 15:01
Upravo nam se to desilo prošle godine kad nije htio pozvati jednog malca koji mu je strgao nogicu i zbog kojeg je morao dva mjeseca biti u gipsu. Iskreno, meni nije bilo uopče krivo a on bi ga kaj je najgore još i pozvao ali je znao čuti meni kako sam znala govoriti kako je sramota i kako nije lijepo od njih da ga ni jednom nisu nazvali njegovi roditelji niti se ikad ispričali što je njihov mali Franu postavio nogu da namjerno padne... to su radile tete i ravnateljica u vrtićuSjecam se jedne godine kad je jedno moje dijete pozvalo svu djecu iz grupe osim jednog. I meni je bilo toliko zao, ali on nije htio i nije. I OK, njegov rodjendan.
14 lis 2010, 15:42
skorpionka je napisao/la:Ja sam ga uvijek do sada puštala da napravi kako on želi. Moram priznati da me tek ovo proljetos na roditeljskom ubolo u srce i to je razlog zašto bi ga ja pokušala sa strane potaknuti da pozove i one koje nije želio: Ali moram priznati, u slučaju da on to izričito odbija, ne bi ga prisiljavala, unatoč tome što sam na tu temu stala na stranu učiteljice koja je to vidila kao problem i kojoj je žao te djece.
al joj rado bacim bubu u uho, pa nek si misli. jer kod moje je često tako da je na prvu sve - ne. neće ovo neće ono. recimo... bila baka kod nas prije 2 večeri i otišla svojoj kući, ova moja dok sam je uspavljivala plakala gorke suze za bakom, pa sam onda pristala (mada mi se nije dalo) da se sa bakom i jučer još jednom vidimo (baka danas krenula na put). i onda dolazimo jučer iz škole i pitam je: idemo li se naći sa bakom? veli ona: ne 14 lis 2010, 16:01
skorpionka je napisao/la:Ja sam ga uvijek do sada puštala da napravi kako on želi. Moram priznati da me tek ovo proljetos na roditeljskom ubolo u srce i to je razlog zašto bi ga ja pokušala sa strane potaknuti da pozove i one koje nije želio: Ali moram priznati, u slučaju da on to izričito odbija, ne bi ga prisiljavala, unatoč tome što sam na tu temu stala na stranu učiteljice koja je to vidila kao problem i kojoj je žao te djece.
14 lis 2010, 19:11
kruna je napisao/la:skorpionka je napisao/la:Ja sam ga uvijek do sada puštala da napravi kako on želi. Moram priznati da me tek ovo proljetos na roditeljskom ubolo u srce i to je razlog zašto bi ga ja pokušala sa strane potaknuti da pozove i one koje nije želio: Ali moram priznati, u slučaju da on to izričito odbija, ne bi ga prisiljavala, unatoč tome što sam na tu temu stala na stranu učiteljice koja je to vidila kao problem i kojoj je žao te djece.
X
I puštat ću ih i dalje da sami rade liste uzvanika. Nadam se da neće izopćavati pojedince, to mi je strašno.