Sada je: 24 lip 2026, 12:57.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
melita je napisao/la:Ovdje se radi o tome da bi ljudi na višim instancama, dakle oni koji su školovani i postavljeni na ta radna mjesta trebali voditi računa o tome da se potrošače ne vara i laže barem na nacionalnoj televiziji koju sami financiraju

mirbi je napisao/la:Kako će običan, prosječan građanin (ajmo reć da sebe stavljam u tu kategoriju) znati u kojim pahuljicama šećer uistinu postoji, a u kojima ne?
mirbi je napisao/la:Ja si ne mogu priuštit integralnu tjesteninu. Ni integralnu rižu. Moja je sreća što imamo svoj vrt, pa se, više-manje, zdravo hranimo, ali skupu hranu, onu koju moram platiti na blagajni marketa, to si priuštit ne mogu. Godinama već.

). onda je MM poželio rižot od bijele riže - 30kn sam platila arborio rižu - a nakon tog ručka sam imala osjećaj da sam se kamenja najela.
)Barbi je napisao/la:Moji klinci čim otvore oči sjedaju za stol iako oboje nakon toga doručkuju u vrtiću/ školi.
Kućni doručak su nam najčešće čokoladne kuglice sa mlijekom ili jogurtom i to ne Nesquickveć one iz Lidla za 6 kn a još su finije. I znam da će sad svi nahrliti u Lidl nakon što ovo pročitaju iako nitko ne jede čoko kuglice.
![]()
Osim takvog doručka moji klinci ne konzumiraju nikakve dukatine, pudingiće, pinguie i slično, mislim da se zaista zdravo hrane - jedu puno voća i povrća, za međuobrok će rado pojesti sirovu mrkvu ili jabuku.

ali potrosacima se neprestano laze u reklamama

. 
.

Rimaithor je napisao/la:Potpis na Barbi.
Koliko god ja pokušavala istisnuti Nesquik pahuljice, mom su sinu najdraži doručak.

Misliš da se djeca pale na izraze poput "zdravo" u reklami.

Volvo je napisao/la:Ako dobro čitam, dijete iz potpisa nema još 2 godine - ne znam, ako je u toj dobi išta osim eventaulno teletubbiesa ili kakvog crtića pogledao, mislim da nije ni to, definitivno to nisu bile reklame

Nikako da pronađem gdje je izvješen jelovnik u našoj školi! 

Crazy Daisy je napisao/la:zar vam to što je osoba unicefov ambasador ima nekakvu težinu? ili da riječi djela nekog takvog vrijede više nego nekog anonimnog?
.pa ih i ne kupujemo.Crazy Daisy je napisao/la:naravno da ne možeš bez šećera. šećer je energent nepohodan organizmu za normalno funkcioniranje. mišići si još i mogu pomoći glukoneogenezom, ali mozak za svoj rad treba čisti šećer i za to nema zamjene.
pogotovo djeci treba šećera jer je njihov mozak u FF modu cijelo vrijeme. važno je samo u svemu biti umjeren.
Crazy Daisy je napisao/la:zar vam to što je osoba unicefov ambasador ima nekakvu težinu? ili da riječi djela nekog takvog vrijede više nego nekog anonimnog?

no,nekako te pogodi kad osoba koja je ipak Unicefov ambasador,a ne bilo koja druga naša glumica/medijska ličnost propagira nešto što u biti nije zdravo za djecu kao zdravo...pomalo je licemjerno.kud baš ona na to?

skorpionka je napisao/la:A vi koje bojkotirate Nestle, jel kapljete ili mažete Alconove lijekova na sebe ili djecu???

holy je napisao/la:nekad bezobrazni idioti stave fruktoza, i djeluje da je rjec o seceru iz voca a naravno nije
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.