Sada je: 30 tra 2026, 01:40.

Šta vas izbaci iz takta?

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Šta vas izbaci iz takta?

PostPostao/la mamaibebaVid » 19 ožu 2004, 18:56

Možda kakav Judo ili Taekwandoo za njega? <
>Vid 25.04.2003.<
><i></i>
mamaibebaVid
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nikoiedi » 19 ožu 2004, 20:59

ima boljih dana, ima lošijih dana...........<
>mene ustvari naaaaaaaaaaaajjviše nervira kad cvili, ono neće reći nešto normalno nego njurga, kenjka bez razloga<
><
>.......a i zadnjih dana se sve nešto razmišljam...izem ti marfijev zakon jer ko po nekom difoltu klinac je nervozan kad ti je smanjen prag tolerancije, popiša se u gaće kad nemaš rezervnu robu, baš ti hoće skakti po glavi kad te boli ista i tako...........sve u rok službe, na kraju jedna pusa iz
iše sve ono što te izbacila iz takta. Niko 20.05.2001.<i></i>
no matter how cold the winter, there's a springtime ahead...
nikoiedi
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tajana » 19 ožu 2004, 21:00

imam ideju: jedan dan Anja i Patrik kod tebe,drugi dan kod mene, pa smo svaki drugi dan obje na odmoru, a onaj dan kad ih imamo svejedno je jel nas hebe jedan ili dva Lucija 17.8.1997<
>Anja6.9.2000 <i></i>
tajana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gidra » 19 ožu 2004, 21:22

Ja sam isto vise luda od ne slusanja, bacanja ,cendranja itd. itd. sad mi nije vise dovoljno da
ojim do 10 vec do 20 da se smirim, a iskreno se nadam da bu se sto prije ozenio <
>Mogu ti samo rec i FILIP(20.04.2000.)HANA(02.12.2003.)<i></i>
gidra
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana7997 » 19 ožu 2004, 23:59

mm na putu, kisna subota, obojica se probude cendravi, rano... i nesto gnjave..... obavezno jednom puknem jos prije ustajanja.<
><
>a moj veliki sin vec zna kako me pogoditi u zicu pa kad ja podviknem pita - kaj sam ti ja sad napravio ili zasto se na mene ljutis kad te jakov naljutio... i slicno. koma. <
><
><
>Filip (17.4.1999.)<
>Jakov (27.4.2003.)<i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mamaiAM » 20 ožu 2004, 11:54

Quote:a onaj dan kad ih imamo svejedno je jel nas hebe jedan ili dva <
> <i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 20 ožu 2004, 13:38

Tajana može - odlična ideja! <
>Sutra ti ga odmah pošaljem na probu. <
> <
><
> <
> <
>P. 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la flower power » 20 ožu 2004, 14:49

izbaci me iz takta - kad cvili...kad se
zo naljuti (a ja jos
ze ), kad MM kaze jedno a ja drugo a ona fiskalica vec manipulira...<
>sve me moze izbaciti iz takta kad sam umorna... kad sam sama s sobom OK onda sam tako cool faca - ma sve za pet DORA (13.05.2002.) <i></i>
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jasena » 20 ožu 2004, 17:18

Sve, kad sam umorna i nervozna zbog neceg drugog i apsolutno nista, kad sam OK. <i></i>
Jasena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la turbodada » 20 ožu 2004, 17:53

1)<
>Kada mi jedan od njih dvojice prkosi (namjerno)! Jedna od situacija je npr. da smo se spremili za van jer smo se tako DOGOVORILI, a onda cesce jedan se "predomisli" i BAS NECE nego bi se radije ostao igrat ili trazi crtic za gledati ... Problem je sto niti mi je njega na silu slepat, niti drugog "kazniti" da ne ide nikuda jer
aco ima "musicu"...<
><
>Kada se potuku (tu mislim bogovski lupe jedan drugog po glavi ili licu, ili nogom: kick box) i ajd ti sad znaj svaki put tko je zapoceo... ma rastezu me ko zvaku... a bas se trudim biti pravedna mama...<
><
>Nazalost time out je kod nas ponekad "premlaka" stvar, pa ako odlucim da iz edukativnog razloga npr. nikuda ne izadjemo bojim se da od njih dvojice (cesce su sa suprotnim zeljama) uvijek jedan ostaje nezadovoljan...<
>Jedina sreca u svemu tome je sto su emotivni pa jedan zagrljaj (nakon sto sam bila ljuta) sve rijesi ili sto ta "siza" ne traje dugo (pa nekad pomaze jednostavno pricekati da se ohlade)...<
><
> Daniel i David 12/10/2001<
><
><
> <i></i>
turbodada
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ina dvaputmama » 20 ožu 2004, 19:22

Jasena, tvoj sam tip... Kad sam nervozna (kao proteklih desetak dana) smeta me svaka sitnica i samu sebe hvatam da se derem bezveze. Kad sam ok, rijetko me sta moze izbaciti iz takta... <
>Bar
i, stvarno te razumijem, jer Josipa mi dan-danas radi scene tipa, ne ide mi se doma iz vrtica na ovaj mali izlaz (gdje je put kraci), nego hocu na veliki...a imamo jos deset minuta do logopeda i zuri nam se jako, jako... Posto se, naravno, ne mogu pred sto ljudi derati ko ludjak, udahnem i kazem joj da su oba izlaza isto velika...i ona "popusi" taj odgovor i krene kao da nista nije bilo. Ali ja ne mogu svaki put izmisljati sta bi gospodicnu mozda zadovoljilo nakon osam sati rada u uredu i normalno je "takt" cesto postane proslo svrseno vrijeme. Mate 19.06.1997.<
>Josipa 02.04.1999.<
>.<
><i></i>
ina dvaputmama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamajapi » 21 ožu 2004, 00:32

Trenutno me izbacuje iz takta kada cujem rijec "pujing", u prijevodu puding. <
>Jura me bar 10 puta (stvarno ne pretjerujem) trazi puding jer bi ga kao jeo, a onda se i Jan pridruzi zicanju. Ako im ne dam, drame do besvjesti. I sve to ne bi bilo strasno kada bi pojeli puding i gotovo. Pojedu ga do pola, a ostatak pocinju muljati po stolu, zidovima itd, a ja sam onda gotova. Svaki dan ih uvjeravam po nekoliko puta da to ne rade, da je mama onda jako ljuta,
isem za njima sto su namuljali i u sebi kipim. <
>Nadam se da je faza i da ce proci, bilo je i drugih stvari pa su prosle. <i></i>
mamajapi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lastavica » 21 ožu 2004, 01:59

Larino nejedenje. Nakon nekog vremena osjećam se koma. <
><
><
> Lara 13.07.2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la malamaja » 21 ožu 2004, 02:10

scena 1.<
>ujutro, 7:45 izlazimo iz kuće, na parkiralište, sitnozuba treba sjesti u svoju sjedalicu međutim ona na suprotnu stranu auta i ide sjesti do sjedalice. ne može ! ja stojim kod vrata i čekam....ona se zaljepila za vrata i ne miče se (susjed sve promatra i umire od smijeha) ja pregovaram: male bebe se moraju voziti u svojoj sjedalici jer je jako opasno ako nisi vezan i u svojoj sjedalici...možeš pasti na nos i razbiti glavu ako auto/mama jako zakoči i onda beba mora u bolnicu kod doktora...bla,bla,bla Neeeeeeee, ja hoću tu sjesti. <
>Već je skoro osam, mi još kod auta, ona se vuče s noge na nogu do vrata da uđe u sjedalicu...ja ju zadnjim milimetrima žvaca uhvatim za kapuljaču i "pomognem" joj sjesti u sjedalicu. Ne razgovaram do vrtića.<
>Izlazmo iz auta kod vrtića i tražim ju da mi da ruku. Neeeeeee, ja idem sama. Ali idu auti i male bebe ne smiju ići same po ulici jer mogu...bla,bla, bla....Neeeeee, ja sam vejika cuja i idem saaaaamaaaaaa.<
>Scena 2. <
>Identična gornjoj samo u drugom interijeru i eksterijeru. Glavni akteri isti, identičnog ponašanja <i></i>
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la Potica » 21 ožu 2004, 10:01

Mene najvise izludjuje pod cendranje, kad pocne cviliti bez veze i ne gasi se. I pod scene na javnim mjestima i to stvari koje inace ne radi ali evo sad je bas odlucio npr. rusiti cipele s polica, bjezati po ducanu itd. PATRIK 26.05.2001.<
>HANA i ERNA (prevelike za ovaj forum)<i></i>
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la An » 21 ožu 2004, 13:07

Izbacuje me obicno ujutro, 7.45, u 8 mi pocinje skola, vec obuceni tapkaju, salovi do usiju, kape i sve ostalo... umirem od zurbe.... stariji cendra da je jaaaaako umoran pa se sjeti: mama piski mi se! <
>Ode. Skidaj sve. Mi kao cool. Obuce se ponovo. Najednom se pripiski mladjem. sve opet. Oblacim ga
zinom: Keks!<
>Ali, starijem se prikaka! Naravno i mladjem, pa dodje malena i navlaci mi majcu - oce cickat. E sad mi stvarno <
>... nema naravno ni kakanja ni cickanja, mm ih "tjera" u autek, ja kao moram se jos obuc (inace me skroz zapackaju), strovaljujem se stepenicama, a mila me majka moja iz prizemlja tuznog lica poucava da ne smijem djeci
aniti da idu na wc (mali je naravno uspio baki ispricati kako mu, jaaaadnom, mama i tata ne daju da kaka i da ce se on sada morati u gace pokakati)<
>Malo sam spetljala ali eto... <
>Ima zapravo jos toga, ali sve su to samo varijacije na temu <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Solea » 21 ožu 2004, 15:24

kad sam ja nervozna onda mi je, naravno, i u odnosu s njim fitilj kraći. Naše frke su najčešće kad smo u vremenskom škripcu, uža specijalnost - jutarnja razvlačenja <
> <
>majo, mi smo prakticirali (a i još to radimo) samo zamjenu velikih i malih...nrp. nemoj mi se otimat iz sjedalice kao beba, veliki dečki znaju da je cesta opasna i uvijek se vežu u svoju sjedalicu...<
>To ne samo da je palilo kod Vigora već i on sada tako cimne svoje prijatelje koji se ponašaju kao bebači <i></i>
Solea
Sveta krava

PostPostao/la malamaja » 21 ožu 2004, 17:43

ma sve ona to zna, nego kad ima "žutu minutu" da joj se ne ide u vrtić ili kad skuži da se meni žuri e onda izvodi scene kao što je ona i čeka dok mi se fitilj stanji na minimum i gleda moju reakciju i šta ću napravit. <
>ajde, sreća je da je rano ujutro pa sam još ok pa to uspijem nekako riješiti. najgora opcija je kad nešto izvodi navečer prije spavanja npr. ja ne bi obukla piđamu, ja ne bi se išla kupati, ja neeeebiiiiii išla večerati ( a već jede ), ja neeeebiiiii neeebiiiii.... <i></i>
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la skorpionka » 21 ožu 2004, 18:50

Isti scenarij kao kod malemaje, uz ne bi i necu jos zapomaze: "iiiigaaati cu se jooooos" osobito navecer prije spavanja kao da se nije igrao cijeli dan a cim mu glava dotakne krevet odmah zaspi.<
>Mmajo, morat cemo ih upoznati <i></i>
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ina dvaputmama » 22 ožu 2004, 10:30

Mislim da su te vecernje kombinacije uvijek najgore... Nama je fitilj vec pri kraju, a oni puni zivota... Jeli bi, pili sok, isli piskiti, pa opet pili, gledali "hrvatskog idola", opet su gladni...zube peremo najmanje dva puta I kad mi na kraju kazu da bi isli spavati, skoro se onesvjestim od srece, a najcesce sam tada vec <
><
>Jucer je bila faza "vodenih boja"...jedva je svemu dosao kraj oko dnevnika i nitko sretniji od mene u tom momentu. Treba sve to prezivjeti M 1997.<
>Jo 1999.<
>.<
><i></i>
ina dvaputmama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sj » 22 ožu 2004, 10:37

Što me izbaci iz takta?<
>-Kada se potpuno posvetim njoj, a ona pored svega počne kenjkati.<
>-Kada me ne pušta niti 5 minuta u WC, pa trebam otvoriti vrata jer hitno mora oprati ruke da se ne zarazi ili "će mi praviti društvo" <
>-Kada žurimo, a "ona se mora još mali poigrati"<
><
>Sve je to OK kada sam i ja , ali ako sam napeta planem tamo i gdje ne treba <i></i>
Ivan 20, 28
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la BO » 22 ožu 2004, 11:10

Kenjkanje - e to me potpuno izbaci iz takta. Postala sam imuna na nered po stanu, Ali kada cujem tri milijona puta rijec mama u sekundi, poludim.... Gospodincicu je dosadno pa da ga ja nosim . U subotu sam pokusala peglati, jednu masinu vesa od 12 do 16 sati.... <
><
>I onda hoce sam jesti juhu, mislim si OK, no onda hoce na svom malom stolcicu, OK, da se ja maknem i odem ja a on: FINO SKINE SLAPICE I CARAPE, RAZLIJE JUHU PO PODU I SLJAP SLJAP ... pitam sto to radi, a on odgovori PO (prevedeno, to radi Teletabis Po). Zivci polako stradaju, no borimo se.... <i></i>
BO
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TinaL » 22 ožu 2004, 13:17

Bezvezno deranje, e na to se ja nikak ne mogu skulirat <
>eto svi znate da se djecji nosevi kad su zacepljeni moraju cistit - al nama je to prava drama <
>uopce nema veza kako joj ja hocu ocistit nos, da li joj spricam ili kapljam fiziolosku, ili ako to radim s kapima za nos, ili ako sve to radim ja ili mm, ili ako radim
zo ili polako, ona se uvjek deraci ko prvog dana - i tako vec skoro 4 god. <
>a sta da ju ostavim s takvim nosom? do kada? <
>a i inace sam nesto u zadnje vrijeme s zivcima na vi <i></i>
TinaL
sretnica s krilima

PostPostao/la zeljka35 » 22 ožu 2004, 18:03

Ja nemam snage ni poceti pricati... zivci su mi na rezervi <
>A naj naj najvise mrzim jutra, veceri se ni ne sjecam jer Darjan ne spava prije ponoci, a dotle smo MM i ja davno <
>Ujutro se bez problema ustane, sad otkako je ranije dan, u pola 7. I pocinje dan najnovijih tortura <
>Adrian i Darjan nove slike.<
>Darjan,28.07.2000<
>Adrian,07.07.2003<i></i>
zeljka35
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la BO » 23 ožu 2004, 09:31

Izbaci me iz takta i sav taj teret koji pada na mene. MM fino s kumom malo na pice , a ja fino pelene, dvije vrecice i Frana teglim na treci kat! Onda on jos narednih pola sata tuli tata tata... e onda sam :"> Stvarno dode mi da se ko turcin <i></i>
BO
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la folne » 23 ožu 2004, 12:32

Cendranje, cendranje i opet cendranje. F. se budi cendrajući, onda ga odnesem u dnevnu sobu, pa cendra zašto sam ga nosila, a nije hodao sam, onda ga pitam hoće li se sam obući, pa neeee možžžžžžeeeeeeee, kad ga krenem oblačiti opet cendranje jer mu hlače nisu na crtu, gaće su mu ušle u guzu, rukavi mu nisu kako spada i zakaj ga ja oblačim jer je veelllliiiiikkkkiiiiii. Zašto ovo, zašto ono i zašto mu ne dam jesti....<
>K. radi više gluposti tipa takvih koje je Barbi opisala. Razbaca, potrga, rijeđe je cendrav i to me toliko ne izbaci iz takta. Iz takta me lakše izbaci kad se pokače oko nečeg, a ja nemam poima ko je prvi počeo i moram biti sudac. <i></i>
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la malamaja » 23 ožu 2004, 13:53

škorpi, <
>što prije to bolje....možda preživimo <
>imam još jedan dobar razlog: neki dan je sitnozuba pojela jogurt kojem je prošao rok trajanja cca 6 dana <
>ona šutila i pojela...ja slučajno probala jer je ostala još jedna žličica i onda skužim datum <
>eto, preživjela <
>folne, <i></i>
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la kruska » 23 ožu 2004, 14:45

uglavnom primjedbe na to kaj Ani ne dajem piti cajeve, sokove, kaj joj ne dajem jesti iznutrice, agrume, cuspajze i sl. i komenteri tipa - nemoj reagirati na to kaj cendra, tak jaca pluca ili bus ju razmazila, pa kaj ju stalno animiras, nek se malo place.....Dok sam aamo dojila do 6 mjeseci bilo mi je jos teze boriti se sa starijm clanicama obitelji (pa daj joj piti vodu, sa 3 mjeseca bi vec trebala jesti nekaj konkretno i sl. komentari). <
>Ana - 20.05.2003.<i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TinaL » 23 ožu 2004, 14:46

Folne, sve ovo kaj radi F radi identicno i L <
>i to je zapravo bit nasih konflikata<
>i zato te pitam kaj ti radis u tim situacijama?<
>kak (da li ) ostanes mirna? <i></i>
TinaL
sretnica s krilima

PostPostao/la beammama » 23 ožu 2004, 14:53

Kad mm kojim čudom ne radi popodne, u vrijeme kada treba djecu staviti na spavanje uvijek ili zaspi pa ga moram pola sata tresti i zvati da se probudi i pomogne mi oko djece (na kraju mi je opet lakše i
že to samoj napraviti) ili baš mora nekud izaći. <
>Kad moja mama dok ja objašnjavam Benediktu da nešto ne smije raditi i zašto u isti glas sa mnom mu objašnjava to isto i onda kad joj poslije pokušam objasniti da nas ne može obje u isto vrijeme slušati i da onda ne sluša niti jednu, a ona ode smrtno uvrijeđena. <i></i>
beammama
burek pod bor

Sljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.