mirci, puno ti hvala

ti (il eli?) si dobro rekla nisu ni svi vjernici isti, niti istim žarom vjeruju u boga/crkvu il što već...
no, nastavimo mi dalje... danas sam bila u vrtiću i pitala tetu o tome na koji način će predstojeći blagdani biti obilježeni /hoće li se morati učiti neka pjesmica

/ i eto jedna od naših teta sve te stvari želi objasniti s onim čini
dobro da se i tebi čini dobro. čak je i navela da ona smatra da vrtić nije tu da djecu približi (katoličkoj) vjeri, jer previše je ne samo različitih vjera, već i svjetonazora među vrtićancima. ja sam rekla da nemam ništa protiv malo božićnoj ugođaja, pa i sama sam to kao dijete doživjela u vrtićima, al da ne bih voljela da se pod krinkom
veselih blagdana "protura" malo vjere u smislu tko nas je sve spasio i činio čuda i sl. ona je rekla da to ionako ne dolazi u obzir. pa sam ja smirena

ostavila dijete (koje se mrštilo,... kao što se svako jutro mršti

) u krugu vrtića.
edit:
Klince treba odgajati (bilo po vjeri ili po znanstveno-realističnoj putanji) prema deset Božjih zapovijedi ako se svi slažemo jer u njima nema ničeg lošeg, a to hoće li dijete ići u Crkvu, Hram ili Džamiju neka je na njemu...
pošto ja smatram da je čovjek stvorio boga, a ne obrnuto, sve te "zapovijedi" pripisujem ljudima. ljudskim vrijednostima i naravno da nastojim ih se pridržavati (osim onih prvih 3).