Sada je: 30 tra 2026, 01:40.

grize nokte!

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

grize nokte!

PostPostao/la mamaDEA » 27 ožu 2008, 09:49

Ja ću poludit. Uhvatila sam ga da grize nokte i to poskrivečki.
Već mu 10 dana nisam odrezala nokte na rukama jer ih očito stalno grize.
Razgovarali smo, objasnila mu, stalno pričam, strašim ga kvrgama po prstima, ružnim prstima, bakterijama, ružna navika.... niš ne pomaže!
Šta da radim?

btw. ja sam kao dijete grizla nokte, al sam prestala, sestra mi i dalje grize i ima koma prste, valjda je vidio od nje, nemam pojma, jel ima neki način da se toga riješimo?
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: grize nokte!

PostPostao/la Ciara » 27 ožu 2008, 10:12

ista priča i kod nas, ali samo su kritični palac i kažiprst

ja to jednostavno ignoriram, objasnila sam joj sve i čekam.ja sam isto grizla nokte i dok su mi govorili da prestanem nije bilo pomaka a kad su me ignorirali prestala sam.

meni je dobro što je curica , idem joj nalakirati nokte i ostavim ta dva prsta jer se "nesmiju lakirati nokti ako su izgriženi" i odmah prestane.
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mala Bornica » 27 ožu 2008, 10:20

ja vec dugo nis ne govorim. ona grite i dalje. jedino poludim kad grize na nogama :roll: da da , ona i na nogama grize kad joj nesto noktic zasmeta :roll:
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Bubidea » 27 ožu 2008, 10:20

imas onu gorku tekucinu za premazivanje noktiju, kod mnogih je djelovala
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Ciara » 27 ožu 2008, 10:21

Bubidea je napisao/la:imas onu gorku tekucinu za premazivanje noktiju, kod mnogih je djelovala

kod mene nije, a nije ni kod E. ali vidim da se ponekad kontrolira pa me pita dal ću joj odrezati nokte ili da to ona sredi :rolf
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunce » 28 ožu 2008, 14:35

Mledem nisam rezala nokte na rukama ima vec cca 3mj., jer nemam kaj za rezat :dunno :cry:
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sjemenka » 28 ožu 2008, 15:08

Mala Bornica je napisao/la:ja vec dugo nis ne govorim. ona grite i dalje. jedino poludim kad grize na nogama :roll: da da , ona i na nogama grize kad joj nesto noktic zasmeta :roll:

Sad bih se baš od srca nasmijala da nemamo i mi takvu situaciju. I moj R. grize nokte na rukama i nogama. Čak je jednom htio gristi i moj nokat na ruci. :roll:
Dudu smo izbacili još na početku prošlog ljeta, a u 10. mjesecu je M. završio tjedan dana u Klaićevoj, tata i ja bili cijeli dan kod njega, a R. doma s bakom. Od tada grize nokte. Ja to povezujem sa stresom, šokom, što ja znam.
I ja sam kao mala grizla note i to u dva navrata, stara me stalno opominjala, ali nije pomoglo ništa dok me nije pustilo. Ja ne prigovaram, čekam pa kako bude. :dunno
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamaDEA » 31 ožu 2008, 12:59

Ja sam na internetu pronašla neku odurnu sliku bolesne šake sa iskrivljenim i kvrgavim prstima. Pokazala sam ju J. i rekla mu da će imati takve prste ako bude grizao nokte. :shock:
Zadnjih par dana ne grize!

Ne znam da li je metoda pedagoška i opće prihvatljiva (od strane stručnjaka i ovdašnjih forumašica :mrgreen: ), ustvari mislim da nije, ali nije me ni briga jer vidim da ima učinka!
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mama Mia28 » 14 ruj 2011, 19:28

Imamo problem s griženjem noktiju. Već 2 mjeseca na rukama A. nisam odrezala nokte jer nemam što rezati. Stalno ih grize, čak i onu kožicu okolo.
Prijetim kaznom, raznim životinjicama koje će mu se nastaniti u ustima ako bude grizao nokte, probala sam i ignorirati ali ništa :angry
Nekad mu se i upali ono meso oko nokta.
Ovo sa odurnom slikom ne pali.
Kakva je to gorka tekućina za premazivanje? Lak?
Ima li tko kakav savjet?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 14 ruj 2011, 19:32

Nesto mu je strasno stresno i to ne moze obraditi, pokusaj shvatiti sta. Kod nas je bilo odurno ponasanje teta u vrticu prema S, naravno to smo shvatili tek mnogo kasnije, a kad smo shvatili i reagovali grizenje noktiju je prestalo. Sad cim vidim pogrizenu zanokticu davim ga sa pitanjima dok ne kaze sta je i uvek jeste nesto.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Mama Mia28 » 14 ruj 2011, 19:44

Neznam, teško ću izvući iz njega da mi kaže što ga muči.Još nismo u toj govornoj fazi. Meni pak stvarno ništa ne pada na pamet.
Jedino što je sad preko ljeta mjesec dana išao u drugi vrtić, druga zgrada, druge tete...sad kad je počela vrtička godina opet je u drugoj zgradi, novi prostor...Neznam jel bi to moglo bit to ili...
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 15 ruj 2011, 07:24

Moglo bi biti, ali moze biti i puno drugih stvari, posmatraj.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la teutonija » 15 ruj 2011, 08:17

Moja mlađa ne grize nokte i uopće ne znam šta radi s njima, ali joj ih nikad ne režem. :shock :ajme

Sad sam došla do zaključka da ih trga ,samo mi nije jasno kak uspije pogotovo s rukom na koj više nema dugog noktića. :dunno

Pratila sam ju ,bili smo i na moru bile dugo zajedno i ne grize ,NIKAD ju nisam ni vidjela s prstima u ustima ,a uz to noću još ima dudu. :bidan

Traje to već koju godinicu :loce i još nisam niš pametnija.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Trini » 12 lis 2012, 11:31

Na zalost, dizem! Moja uskoro petogodisnjakinja pocela je uredno grickati nokte, samo kaziprst i srednjak na obje ruke.

Gricka ih dok gleda TV, u parku, u vrticu ... svuda! Ja sam bakteriofob pa kad je vidim s prstima u ustima mam mi mrak padne na oci. Zasad sam jos na verbalnom nivou, uvjeravanja da je to ruzno, da se moze razboliti, da ce joj nokti ruzno izgledati ... ali mi je ona skroz argumentirano odgovorila: Ali kad ja ni ne znam da ih grizem (sto ce reci da to ne radi svjesno).

Kratko su odrezani, skroz, ali ona ih opet gricka.
Mislim da bih sad trebala krenuti na te nekakve gorke premaze i sl. pa ako netko zna sto je to i gdje se moze kupiti, bila bih zahvalna.
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Lela32 » 12 lis 2012, 11:58

imas u dm lak kao ulje sto stavis na noktice odvratnog ukusa mom malom je to pomoglo prvi put zgrozio se,drugi put mrstio se i nema vise mazala mu 10 dana svaki dan se svadjali i prestao je pokusaj s tim nekih 15tak kuna je
slika
slika
Lela32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 12 lis 2012, 12:11

ok, hvala. na kojem je to odjelu u dm-u? djecjem?
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Marto » 15 lis 2012, 14:00

Mogla bi i ja provati sa tim uljem. Zmaj će skoro 6, a grize nokte već godinu dana. I u tom periodu ih nikad nisam ošišala nožicama! :shock Nokte je počea grist doslovno priko noći, otkad smo se riješili dude. Šta to znači da nokte ne bi griza da još ima dudu? Hm... meni je draža opcija nokti nego li duda sa 6! :dunno
A govorim mu, upozoravam, objašnjavam, ništa nepomaže. Bojim se šporkice ispod noktiju i bakterija, ali i ružnih noktiju, pa sam mu i na sve to obratila pozornost. :dunno
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.