Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

ne voli kugle niti kuglice...

20 svi 2010, 06:38

jos proslo ljeto MM i ja smo skuzili da se malome gade trsnje.cim ih vidi veli povracat cu,ruzne su.isto se dogodilo sa grozdjem,sipkom narom,graskom...cak ne moze gledati da to netko jede.ponudili smo mu i rizine cokoladne kuglice,nema sanse.a jucer je u dvoristu gurnuo sestricnu jer je nizala drvene kuglice i nije ga dozivljavala kad joj je par puta rekao da mu je to gadno...
kaj mu je?on je inace zdrav,normalan troipogodisnjak,ali na jesen krece u vrtic i bojim se kaj ce biti kad budu radili recimo grozdje od gline...
i da,nema nikakvu traumu nudjenja neke hrane na silu ili nekaj slicno...

Re: gadjenje na kuglice

20 svi 2010, 10:13

Ne znam kaj bi ti savjetovala ,iskreno prvi puta čujem da se nekome gadi neki oblik ,za boju sam čula i puno toga drugoga tak da je vjerojatno moguće. :p :lol

A jel jede to ak npr nisu kuglice npr naranču oguliš i daš u kriškicama ili npr trešnje izmiksaš pa daš kao sok jel mu to fino?
Dal se igra loptom?

20 svi 2010, 10:42

može biti kao neka fobija ... moj nećak npr. ne podnosi gumbe

20 svi 2010, 12:36

ovo s gumbima ima moja frendica. grozno, prilično joj je otežana kupovina odjeće.
a i moj M je odnedavno počeo izvoditi upravo oko kuglica. jeo je rižine kuglice s mlijekom, jeo je grašak itd. sad se samo dere 'neću kugliceee' :dunno

upravo sam jutros bacila doručak -prosene kuglice i 3 korn sa rižinim mlijekom, nije ih htio ni pogledati kad je skužio što je unutra

20 svi 2010, 12:48

mislim da je vrijeme da se sad s djetetom ode do psihologa pa da se poradi na fobijama. Kaj ce biti kad bude imao 20 ili vise godina?

20 svi 2010, 13:41

igra se loptom i lopticama,ne gade mu se gumbi,narancu jede na kriske,bananu na kolutice,crta smajlice.samo mu se gadi probati hrana u obliku kuglica...

20 svi 2010, 13:43

da,i ove koje je necakinja nizala kad se naljutio je mislio da su bomboni.

28 svi 2010, 00:39

Hm...nikad čula :conf

Ima li neku okruglu hranu a da izrazito mrzi?

Je li morao piti nekakve okrugle tablete, ili slično?

28 svi 2010, 07:30

mare10 je napisao/la:Je li morao piti nekakve okrugle tablete, ili slično?

da...moguće da je stvar u tome da je progutao nešto "okruglo" što je izazvalo refleks povraćanja, koji mu se prilično urezao u pamćenje. koliko dugo to traje?

Re: ne voli kugle niti kuglice...

28 svi 2010, 13:02

malo sam izmijenila naslov teme da bude jasnije i preglednije o čemu se piše
:mah

28 svi 2010, 13:13

švčomrčo je napisao/la:jos proslo ljeto MM i ja smo skuzili da se malome gade trsnje.cim ih vidi veli povracat cu,ruzne su.isto se dogodilo sa grozdjem,sipkom narom,graskom...cak ne moze gledati da to netko jede.ponudili smo mu i rizine cokoladne kuglice,nema sanse.a jucer je u dvoristu gurnuo sestricnu jer je nizala drvene kuglice i nije ga dozivljavala kad joj je par puta rekao da mu je to gadno...
kaj mu je?on je inace zdrav,normalan troipogodisnjak,ali na jesen krece u vrtic i bojim se kaj ce biti kad budu radili recimo grozdje od gline...
i da,nema nikakvu traumu nudjenja neke hrane na silu ili nekaj slicno...

Ništa proči će ga, budi bez brige..... mala moga brat imala je isto takav problem dvije sezone, sada ima 6 god. i jučer se najela trešnji..... oni nisu ništa poduzimali.....

28 svi 2010, 13:21

znam kako ti je i znam o cemu pricas.

neko je rekao da ce proci. mozda, ali sudeci po nama nisma bas sigurna.
nama godinama traje i ne prolazi.

md ne podnosi kreme. jucer me zove da uzmem losion u tubi, koji je pao na pod. njemu se gadi. gadi mu se dirati kremu u ambalazi.
mrzi miris krema. ne dozovoljava da ga namazem (ako ima neki osoip). jedva sam ga ubijedila za vazelin da nije krema i da je taj poseban jer je napravljen u grad u kojem je on rodjen, pa se vec nekako strpi, ali cim odem preko vrata obrise ga.
najteze je ipak kad moram mu staviti kremu za suncanje. to ne da je procedura, vec je fizicki i psihicki napor za sve nas.
ako stavim kremu na lice, zacepi nos, ili okrece glavu (prije ovo prvo da me ne povrijedi)

krema mu je pavlaka, mileram, slag....tako da sve na hrani sto je bijelo ne jede.
cim ugleda nesto bijelo pocne mu se povracati.
zasto je to tako, zaista ne znam.

:dunno

28 svi 2010, 13:44

moj brat od svojih godinu dana, pa sve do škole, također nije jeo ništa bijelo.
niti mlijeko, niti griz, niti vrhnje, niti pire, ma ništa, mama je sve morala kamuflirati, kakaom, crvenim i zelenim povrćem...
vodili su ga dječjem psihologu, negdje u trećoj godini. njegov zaključak je bio da je dijete pod stresom i savjetovao nek mu kupe kućnog ljubimca.
nisu baš povjerovali, ali svejedno su mu kupili psa, ali ništa se nije promijenilo.
dok se nije jednog dana dogodio neki klik u glavi, i počeo je sve normalno jesti.

ne znam, da se radi o mome djetetu, ne bih samo tako to pustila s nadom da će sve proći samo od sebe, iako je to zapravo najvjerojatnije faza koja će zbilja i završiti.

28 svi 2010, 13:46

i mi pravimo kamuflaze, pa tako od mlijeka pijemo samo cokloadno itd

mozda ga "popusti" sa rajom u skoli. :p

28 svi 2010, 13:50

moja N. ne može uzeti u ruku jabuku ili krumpir, njoj se to gadi. Al zmije i paukove bez problema gladi i vješa oko vrata :dunno

28 svi 2010, 14:19

danas se desilo malo cudo.mali je jako anemican i bojacali smo hranu bogatu zeljezom.pojede on tvrdo kuhano jaje izrezano na 4 kriske i veli da mu dam jos jedno ali samo zumanjac,ja mu dam cijeli kuhani zutanjac,on slozi facu da to nece...veli mu muz:pa prije minutu si pojeo isto to samo narezano i mali uz neku gadljivu facu pojede...bit ce da mu se ipak nesto nekad zamjerilo....okruglo...
a i lakse mi je vidim da ima jos primjera...

29 svi 2010, 13:50

Čudo su ova naša djeca.
Od moje prijateljice mali nije podnosio gumbe, ne znam da li ga je prošlo.
Moja D ne jede nikakvo voće jer joj se gadi jer je mokro i sirovo :roll Uspijemo jedino progurati kakav sok od svježe iscijeđenog voća.
Odgovori