Dakle, K zajedno s M odrasta dvojezično. Tata priča s njima hrvatski (i sveki i moj tata), a ja njemački (i moja mama). I tu do sad nije bilo problema, razlikuje jezike, razumije oba, sve bolje priča oba, sve pet...
Sad u vrtiću planiraju njegovu grupu pretvoriti u englesku grupu (od jeseni). To bi značilo da će tijekom svakodnevnih situacija kroz igru učiti i engleski, ne putem nekakvih udžbenika i slično, nego čisto kroz igru. Kada će nešto raditi, ako ih ne zanima moći će se i maknuti, nema prisile "sad učimo engleski", nego onako usput. Već 15g provode taj program (baš te njegove dvije tete) i imali su jako dobre rezultate, djeca i roditelji zadovoljni, sve pet.
Sad mene kopka, može li mu još jedan jezik sad već u toj dobi (tada će imati skoro 4g) biti previše? Jeste li netko imao već sličnu situaciju?
S jedne strane ako može kroz igru naučiti još jedan jezik, ne bih propustila tu priliku, samo se pitam može li biti i previše...

I danas koristim sva tri jezika (i profesionalno i privatno) i od toga sam uvijek imala samo koristi, nikad nisam osjetila neki nedostatak (jedino mi je do faxa malo zapinjao hrvatski pravopis