Sada je: 30 tra 2026, 01:41.

Mastrubacija kod malog djeteta

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Mastrubacija kod malog djeteta

PostPostao/la švrćili » 17 tra 2012, 15:17

Imam curicu od 2 god, i mastrubira kada ide spavati. Prije bi jahala svog pasa, i neko vrijeme mi se činilo da je prestala, vrtila bi kosu oko prsta. I sada sam vidila da to opet radi, stavi ruke između nogu. Ma nije meni to zabrinjavajuće nego.......
Bila ja prošli tjedan na razgovoru kod vrt.psih jer ona ne želi jesti u vrtiću. Doma isto postala izbirljiva. Jede tjesteninu,juhu,rižu, ribu. I ova kada se spomenila mastrubacija reagirala da ju ja ne mazim pa sa sama sebi pruža ugodu. Kao ja joj trebam pružati ugodu sa drugačijim dodirima a ne sama sebi. pRIJE JE MOJA e. BILA DIJETE KOJE SE I NIJE VOLJELO NEŠTO PRETJERANO maziti, prije neka 2 mj se počela grliti , ljubiti, davati drugom djetetu ruku. Krenila je u jaslice od 9.mj i meni se činilo da se nije teško prilagodila, 10 dana je plakala. SAda ide veselo, veselo priča o vrtiću, ali od 11 mj je postala izbirljiva što se tiče hrane. Psih to tumači da je ona ljuta na mene, da ima tešku adaptaciju. Tete kažu da je u vrtiću vesela, doma je vesela, osim ispada što valjda ima svako dijete. Onda, od njenog 4mj smo išli na vježbe zbog distonusa pa do 1.god. Psih tumači da su te vježbe bile njoj neugodne i bolne pa da se zato nije voljela maziti i da je tu već bila ljuta na mene i da ju je odlazak u jaslice podsjetio na to. Trebala je doći promatrati E. u vrtić za vrijeme ručka da ona vidi kako ona odbija hranu, ali se moja malena razbolila pa od toga ništa. Mene muči ta mastrubacija jer imam osjećaj da sam grozna majka koja ne mazi svoje dijete. Ima li još netko slično iskustvo?
švrćili
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Mastrubacija kod malog djeteta

PostPostao/la IINA » 17 tra 2012, 15:24

Nije to ništa neobično niti zabrinjavajuće.
Ovdje imaš nešto o tome:

viewtopic.php?f=45&t=41718&p=1389796&hilit=masturbacija#p1389796
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la latica » 18 tra 2012, 11:31

švrćili je napisao/la: Kao ja joj trebam pružati ugodu sa drugačijim dodirima a ne sama sebi.

po meni ovo nema smisla, jer dječja mastrubacija nije zamjena za dodire druge osobe, nego njihova potreba za istraživanjem vlastitog tijela i onoga što im u tom istraživanju pruža ugodu. nema to nikakve veze s tim koliko se vi inače mazite, ne brini se zbog toga!
naravno da se može dogoditi da im takva ugoda ponekad predstavlja bijeg od "stresnih"okolnosti u kojim se nađu (prilagodba na vrtić i sl) pa se to možda intenzivira, ali tim više to nije nešto što treba osuđivati kod djeteta. Dijete treba malo poučiti da se to ne radi pred drugima, da svoje tijelo istražujemo kad smo sami i sl., ali ne tako da ih se prekorava zbog toga nego da im se onda pažnju usmjeri na nešto drugo, da ih se zove na igru i sl., i naravno da im treba reći da je to normalno... ako djeca masturbiraju u vrtiću, a znaju recimo kad su umorni prije spavanja i sl, onda tete to prepoznaju pa malo stave krevetić u stranu da nije baš u sredini i trebaju ih pustit, a ne pravit problem od toga ...

ali tebi ni nije problem sama masturbacija nego odbijanje hrane, ili sam krivo shvatila ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Buhtlica » 18 tra 2012, 12:09

nemojte se ljutiti, ali ovo mi jednostavno bode oči i moram reagirati
nije mastrubacija, nego masturbacija
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 18 tra 2012, 12:22

Buhtlica je napisao/la:nemojte se ljutiti, ali ovo mi jednostavno bode oči i moram reagirati
nije mastrubacija, nego masturbacija

joj ma znam, samo ja često kad tipkam tipkam kak ne treba, razne riječi, nekad mi bude neugodno čitat ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Buhtlica » 18 tra 2012, 12:26

:)
to se zapravo više odnosilo na naslov i prvi post jer je tamo uvijek pogrešno napisano. ;)
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la švrćili » 18 tra 2012, 14:08

Falila ja, pardon :ajme . Zbog odbijanja hrane sam išla na razgovor, pa se ovo spomenilo. Jede ona, ali ono šta ona želi. Prije je jela sve, baš sve pa me to mučilo. Ne znam da li je to faza ili jaslice ili jsam ja nešto kriva. Ali često od 8 do 3 ona ne jede. Eventualno kruh, bananu. Doma kuham šta ona voli ali joj uvijek ponudim i nešto drugo uz to. I u razgovoru je psih počela o njezinim traumama( vježbe) pa se nadovezala na masturbaciju. Znam da je to najnormalnija stvar, ali me malo psih šokirala sa teorijama ali bez iti jednoga savjeta. Da, dala mi je savjet da ju mazim
švrćili
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 18 tra 2012, 14:19

Dijete koje masturbira prilikom odlaska na spavanje treba zabaviti nečim drugim, pričanjem priče, pjevanjem pjesmice, zanimljivom igračkom, džepnom svjetiljkom. Ako masturbira za vrijeme drugih dnevnih aktivnosti treba joj preusmjeriti pažnju bez puno priče i posvećivanja pozornosti neželjenoj aktivnosti. Treba biti jako strpljiv i ne očekivati rezultate odmah. Što se tiče vrtića i adaptacije, tu su tete da ti pomognu, a što se tiče izbirljivosti također treba biti vrlo strpljiv i ne raditi problem od hrane. Obiteljski obroci neka budu zajednički, u opuštenoj atmosferi. Djeca vrlo rano shvate da je nama hrana bitna, zato manipuliraju odbijanjem i izbirljivošću.
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.