Sada je: 30 tra 2026, 01:40.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

tanjabb je napisao/la:Tudje dijete ne mozes promijeniti. To odmah zaboravi.
Mozes svoje dijete nauciti kako se maknuti od takve djece, mogu ju tete u vrticu usmjeriti na igru s drugom djecu da je maknu od necakinje ili mijenjaj vrtic.

Kaya071 je napisao/la:Po meni bi ti trebala nauciti L (koliko sam shvatila ona sada ima 2 godine i 9 mjeseci) slijedece. U trenutku kada N. napada, L joj ne treba vratiti istom mjerom (po meni je pogresno to savjetovati djetetu, jer ga se na taj nacin samo uci da je udaranje prihvatljivo) nego se okrenuti prema njoj, ispruziti obje ruke ispred sebe (otprilike kao da ce je odgurnuti) i glasno reci "NE", i to "NE" ponoviti nekoliko puta. Vjeruj mi da ce N biti sokirana ovom reakcijom.

A ja sam tako jako tuzna sto je ne mogu zastititi!

ni prva ni zadnja takva situacija u zivotu

lilipop je napisao/la:
Ali, bi me uz to culi i ostali.
Pogotovo, ako mi je bliza porodica u pitanju od koje ocekujem podrsku,koju i ja dajem njihovoj djeci.
a takvi razgovori mogu otić u mrtvu ljutnju, budući da neki ljudi nisu voljni prekinuti dobre odnose s ostatkom obitelji, bolje je da to i ne rade.
(totalna, urlajuca izbezumljenost nekih 10-15 minuta, pa cak i po noci, dakle nicim izazvano
thinkPINK je napisao/la:A ja sam tako jako tuzna sto je ne mogu zastititi!
mozes, tako da ju naucis kako da se u takvoj situaciji postavi.
Ako sama ne znas kako savjetuj se sa strucnom osobom.
Ona vrlo lako to moze uvjezbati. Ja bi ti savjetovala slicno ko i Kaya, samo obzirom da ima skoro tri godine preporučila bi da ju naučiš da kaže glasno Pusti me! To možete i s lutkama kuci vjezbati.

thinkPINK je napisao/la:A ja sam tako jako tuzna sto je ne mogu zastititi!
mozes, tako da ju naucis kako da se u takvoj situaciji postavi.
Ako sama ne znas kako savjetuj se sa strucnom osobom.
Ona vrlo lako to moze uvjezbati. Ja bi ti savjetovala slicno ko i Kaya, samo obzirom da ima skoro tri godine preporučila bi da ju naučiš da kaže glasno Pusti me! To možete i s lutkama kuci vjezbati.

: To mi je pored Lorine muke, moja tuga broj dva. Da moja sestra i deda i baka sa kojima zivi to tako dugo mogu gledati, bez da odluce promijeniti taktiku prema N. kako bi napokon prestala. A jako dobro znam da joj ne treba puno da promijeni ponasanje iz nekih drugih situacija. Za nekih dva tjedna uz redovno "vjezbanje" bi se odvikla od maltretiranja.
: To mi je pored Lorine muke, moja tuga broj dva. Da moja sestra i deda i baka sa kojima zivi to tako dugo mogu gledati, bez da odluce promijeniti taktiku prema N. kako bi napokon prestala. A jako dobro znam da joj ne treba puno da promijeni ponasanje iz nekih drugih situacija. Za nekih dva tjedna uz redovno "vjezbanje" bi se odvikla od maltretiranja.

)

i da si ga već sad odgojila u pravom smjeru. samo ona očito zna zaštiti svakoga, osim sebe
i misli da je svijet harmonična idila. što na žalost nije 

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.