Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

boje za tkaninu?

15 vel 2009, 10:30

Gdje kupiti boje za tkaninu, po mogućnosti u zapadnom dijelu Zagreba? (ak velim mmu da ode u Vukovarsku sterat će me.. nda)
I koje? Da se može kasnije tkanina normalno (na 60) prati u vešmašini?

Imam pamučnu tkaninu koju sam kupila za maramu za nošenje, al je bila baby svijetlo plava pa sa ju išla stavit u varikinu (zgužvanu) da bude "flekava" al baš mi i nije uspjelo :lol tak da sad imam nježno rozu maramu sa pokojom plavom flekom :roll:

Re: boje za tkaninu?

15 vel 2009, 13:53

Ja sam samo jednom eksperimentirala sa bojanjem veša i to davno.
Mislim da boje možeš kupiti u trgovinama bojama i lakovima,a koje :dunno .

15 vel 2009, 14:37

imas u DMu. svakom.
ne znam kak se zovu.
ja koristila, skroz su ok.

tak da sad imam nježno rozu maramu sa pokojom plavom flekom

a to ti je sad neki problem? ;)
:lol

15 vel 2009, 14:59

hvala, budem pogledala u DMu (odnosno poslat ću mma da traži :mrgreen: )

watani, jest da mi je dijete metrosexualac i da njemu ne smeta (uostalom sveki mu je kupila i Hello Kitty papučice, roza sa srčekima) al ja baš nisam roza tip :faca

15 vel 2009, 23:01

Jesi sigurna da varikina nije oslabila tkaninu. Ako je za maramu, ne bi bilo zgodno da ti pukne. Negdje mi je u sjećanju da to varikina hoće napraviti.

15 vel 2009, 23:12

nemoj muža slati u DM, pošalji ga u chemaco (hobby-art trgovine), a možeš adrese naći na linku - usput su ti tu i upute za rad s bojama :)
http://www.hobbyart-chemaco.hr/default. ... 2&IDArt=81
Marabu boje su izvrsne, puno bolje od DM-ovih (odnosno od onih koje se može kupiti u DMu), a o izboru nijansi da i ne govorim
na gornjem linku imaš i objašnjenje za batik tehniku, ako se želiš "poigrati"
:mah

16 vel 2009, 08:51

Cathy :mah je oće oslabiti, al stavila sam jako slabu otopinu i tkanina je (na žalost) i dalje jako čvrsta

Hvala Ina, znam za taj dućan, al na sami spomen Vukovarske mu se digla sva kosa na glavi :(

a nekak mi se čini da ću ionako u kupnju drugog materijala, jučer sam ovaj pokušala omotat oko sebe i shvatila da to jednostavno nije to :( prekrut je pa i ne znam isplati li mi se uopće farbat :dunno

al hvala cure na pomoći :kiss

17 vel 2009, 02:24

ako ćeš se doma igrati a obično i ne ispadne dobro kupi boju u DM-u, a ako hoćeš da ti to bude ok ofarbano (uz napomenu da mora biti 100% tkanina koja se tretira) odi u kemijsku čistionu koja i boja tkanine i oni će ti to super napraviti :dada i to za neku sitnu lovu

17 vel 2009, 10:27

Ja koristim samo crnu boju, ali onu DM-ovu koja farba u hladnoj vodi. Nema sanse da bi je stavila u vesmasinu :roll:
U kemijskim cistionama zaista farabju za sicu, mene je farbanje sakoa-jaknice kostalo 35 kn.
Odgovori