Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
10 ožu 2009, 10:54
ja s tim usisavačima nikako na zelenu granu, u 5 godina promijenila sam ih 3

prvom pukla četka (a nova košta skoro kao novi usisavač), drugi više nije htio vući, a sad ovom puklo crijevo, a i užasno usisava (toliko moram stiskat da na desnoj ruci imam dva žulja) - od početka sam nezadovoljna.
koji da kupim da dobro vuče, da ima neku dobru četku i da nije preskup (tipa 3000 kn)?
puno hvala
10 ožu 2009, 11:12
kakav god, samo neka je na vodu. a bogme ih imas puuuuuuuuno ispod 3000 kuna, npr. pocevsi od 300 kn.
vise nikada u zivotu ne bih kupila usisavac koji nije na vodu.
10 ožu 2009, 11:15
i mi razmišljamo o kupnji novog, na vodu..
samo svi koje gledam su tak glomazni, a mi bi neki manjih dimenzija... preporuke? A da ne padnem na dupe od cijene (nemamo 3.000 kuna

)
Nemam tepihe, samo laminat. I dlake i prašinu
10 ožu 2009, 11:19
tonka, malih nema.
najmanji sam vidjela u intersparu i taj je bio bas tih 300-tinjak kuna koje spominjem.
nas je isto iz interspara, veci, kostao je nekih 500 -tinjak kuna, radi savrseno, nema tu puno mudrolije. i nema potrebe davati veliku lovu.
10 ožu 2009, 11:19
i mene ovo zanima
Ti usisivači na vodu (s vodom, da ne bi bilo da ne idu na struju

)
na što treba paziti pri kupovini? Kaj je s tim filterima da li se to mora posebno kupovati svako malo pa te onda čišćenje košta malo više ili kad jednom kupiš to je to (osim ako se pokvari).
Meni treba pošteni usisivač koji vuče za poludit tako da mogu dobro posaugati kutnu garnituru jednom tjedno i tepihe, a ostalo ono svakodnevno imam obični usisavač.
Kaj znače one "dubinske četke", je l' to zbilja radi ili još jedna reklama bez veze???
10 ožu 2009, 11:21
nema filtera - filter je voda

ne biste vjerovali kakva kaljuza od vode to bude nakon samo pola minute usisavanja
i usisavaju super, odnosno zbilja izvuku sve zivo jer nema vrecice koja se moze zacepiti, odnosno pora na vrecici koje se zacepe i ako je vrecica jos uvijek prazna. ma usisava ko mutav.
10 ožu 2009, 11:21
nakon x jeftinih, nis koristi saugera mi smo prije jedno 7, 8 mjeseci kupili dobar, skupi sauger i preporodili se (kad stavim na max. dize mi tepih s poda). samsungov, ako te zanima tocno, pogledat cu.
ne gledaj snagu motora nego usisnu snagu.
10 ožu 2009, 11:24
kad stavim na max. dize mi tepih s poda
ovo ti nije mjerilo.
vjeruj mi, znam, studirala sam usisavace.

svaki, ali bas svaki usisavac s vrecicom prasi okolo, odnosno ispusta prasinu i svakome se zastopaju pore na vrecici i kada je vrecica jos uvijek prazna /a tada najvise prasine izlazi van iz onog ispusnog dijelaa usisavaca).
usisavac na vodu jedini ne ispusta van nikakvu prljavstinu.
10 ožu 2009, 11:31
naravno da mi je mjerilo koliko jako vuce.
a di si ti vidla da ja imam vrecicu?

moj nema vrecicu, ima samo posudu, HEPA filter generacije 12 i jos neke pride i jos neki patentirani sistem 6 cilindara (:da? tako nesto) i NISTA ne izlazi van.
10 ožu 2009, 11:33
ne pravi se vazna, to nije lijepo.
10 ožu 2009, 11:38
moram, sauger mi je najbolji prijatelj - tko ce ga hvalit ako ne ja.

edit, aha, moram napomenuti, iako je mene skoro slag strefio kad sam mu vidjela cijenu, jos uvijek je skoro triput jeftiniji od ovog sto vi pisete; bio je 120 funti, znaci valjda oko 1000kn.
10 ožu 2009, 11:54
Sad pregledavam Batagel usisavače, po forumima jedni ih hvale, a drugi pljuju.
U talijanskim časopisima gledam da ih ima bez vode i bez vrečica, a prašinu komprimiraju u jednu grudu, koju fino elegantno baciš, nema čišćenja od te zmazane vode, joooooj baš sam na mukama.
10 ožu 2009, 16:00
shnito, kak tocno funkcioniraju ti na vodu? natocis cistu, posaugas i bacis prljavu? nema nikakvih dijelova koje treba mijenjat i kupovat svako malo? nisam ih bas nikad proucavala. a jesu oni dobri i za tepihe? mislim, jel izvuku svaku mrvicu i mucicu koju moje oko sokolovo vidi?
likice, ajd mi napisi koji je to model samsunga tocno pa da mu vidim cijenu kod nas.
tina, a koliko kostaju ti koji grudaju prasinu?
10 ožu 2009, 16:05
sreca, za tepihe su tek odlicni jer izvuku nevidjeno iz njih. kada smo mi testirali nas saugali smo tepih u djecjoj sobi (jedino njega i imamo doma). a pazi sad - to je tepih koji se zbilja redovno i sauga i pere, bas zato sto je djecji. vec sam napisala da smo saugali ravno jednu minutu, za probu. voda se pretvorila u kaljuzu, strasno nesto. imam cak i uslikano to
ne znam, ja sam prezadovoljna.
dijelovi se nista ne mijenjaju i ne kupuju. imas posudu u koju nalijes vodu do odredjene razine, kad si gotova s usisavanjem bacis je u zahod, preperes tu posudu, pobrises nekom krpom da ne ostane vlazna i voila!
10 ožu 2009, 16:12
linkposkupio je
10 ožu 2009, 16:38
likice, hvala ti
shnito, a kak ti se cini Val Aqua od Batagela? zvala sam tamo pa mi tip napricao svasta, kaze da ak mi ne bude vukao dovoljno, da se moze ekstra kupiti i neka dubinska cetka. trenutno je na nekoj akciji u Mercatoru.
http://www.batagel.hr/usisavaci/index.htm stoji kod vodenih usisavaca.
Zadnja izmjena:
Sreca najveca; 10 ožu 2009, 16:41; ukupno mijenjano 1 put/a.
10 ožu 2009, 16:40
Sreca najveca je napisao/la:...
tina, a koliko kostaju ti koji grudaju prasinu?
ne znam, kad dođem doma baš ću pogledati o kojem je to modelu riječ
10 ožu 2009, 17:48
Sreca najveca je napisao/la:likice, hvala ti
shnito, a kak ti se cini Val Aqua od Batagela? zvala sam tamo pa mi tip napricao svasta, kaze da ak mi ne bude vukao dovoljno, da se moze ekstra kupiti i neka dubinska cetka. trenutno je na nekoj akciji u Mercatoru.
http://www.batagel.hr/usisavaci/index.htm stoji kod vodenih usisavaca.
ma super, nema tu puno pameti. a imas i tri godine garanciju.
10 ožu 2009, 17:52
da, bas sam se nekako nabrijala sad na taj. akcija krece preksutra pa cu se zaletiti da ga vidim u zivo. javim ishod... hvala
10 ožu 2009, 19:33
Srećo nisam vidjela da si napisala negdje, koja je cijena na akciji?
10 ožu 2009, 21:41
Meni je KIRBY zakon.
Posle Kirby nijedan usisivac mi nije dobar.
11 ožu 2009, 10:06
Tonka, inace mu je cijena 1250, sad je u Mercatorovoj Tehnici 947 kn.
11 ožu 2009, 10:16
Ja sam totalni protivnik usisavača na vodu, ali to valjda i vrapci na granama već znaju. Nikad, ali nikad više. Zašto? Zato što mrzim da mi čišćenje istog traje duže od usisavanja. Elem, prodala ga i investirala 1800kn u Rowentin Allergist. Prezadovoljna. 2100w i peglaj miško.
11 ožu 2009, 10:17
Hvala srećo
11 ožu 2009, 10:35
Lena je napisao/la:Ja sam totalni protivnik usisavača na vodu, ali to valjda i vrapci na granama već znaju. Nikad, ali nikad više. Zašto? Zato što mrzim da mi čišćenje istog traje duže od usisavanja. Elem, prodala ga i investirala 1800kn u Rowentin Allergist. Prezadovoljna. 2100w i peglaj miško.
ciscenje traje dobrih 5 minuta. i manje.
11 ožu 2009, 10:40
Moram priznati Noja, da bih ja popi..... da moram 5 minuta čistiti usisavač nakon usisavanja. Znam da nije puno, al nema šanse.
Kirby

, to smo imali u firmi, al neznam jel to skupo???
11 ožu 2009, 10:54
mamashnita od noje je napisao/la:Lena je napisao/la:Ja sam totalni protivnik usisavača na vodu, ali to valjda i vrapci na granama već znaju. Nikad, ali nikad više. Zašto? Zato što mrzim da mi čišćenje istog traje duže od usisavanja. Elem, prodala ga i investirala 1800kn u Rowentin Allergist. Prezadovoljna. 2100w i peglaj miško.
ciscenje traje dobrih 5 minuta. i manje.

Svaka čast. Onda ili brže čistiš od mene ili je tvoj na neki super truper sistem kojeg moj nije imao. Isprazni vodu, odvoji filter, pokupi svu kosu i sve ostale pizd.... koje su ostale na rubu posude, pa ponovo uli čistu vodu da se do kraja isprere, pa prosuši filter, ma da ne bi više.
Dosta sam pratila PRF vezan uz stanovanja i po drugim forumima i primjetila sam da su se manje više svi žalili s identičnim pritužbama vezanim uz vodene usisavače. Nitko ne osporava da oni ne čiste, nego baš to čišćenje samih uređaja svaki put nakon uporabe. Kuma ima Zepterov i žali se na istu stvar.

Moj sadašnji usisavač po pitanju higijene odrađuje jednako kvalitetno kao i vodeni, a po pitanju naknadnih radnji, trebam ga samo pospremiti u ormar.
Zadnja izmjena:
Lena; 11 ožu 2009, 10:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
11 ožu 2009, 10:56
otvorim ga, kaljuzu bacim u zahod, u tu posudu nalijem vodu jos dva - tri puta dok s vodom ne izadje sva necistoca van, prebrisem suhom krpom i spremim u ormar. 5 minuta

e, i filter isperem pod tusem
svejedno pet minuta.
11 ožu 2009, 10:57
mamashnita od noje je napisao/la:otvorim ga, kaljuzu bacim u zahod, u tu posudu nalijem vodu jos dva - tri puta dok s vodom ne izadje sva necistoca van, prebrisem suhom krpom i spremim u ormar. 5 minuta

A kaj radiš s filterom? Prema uputstvima, s filtera bi trebalo skinuti sve nečistoće, oprati ga i prosušiti prije vraćanja u usisavač.
11 ožu 2009, 10:58
evo, editirala sam prije tvog posta, uletila si s filterom