Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
19 tra 2009, 10:25
definitivno mi je otišao stari

i nije bio baš neki
koji preporučate? nemam pojma o cjenama, razmišljam o srednjoj klasi al da radi super fotke
19 tra 2009, 10:43
nemam pojma koji je sad u trendu al da ti kažem svoju priču
imam sonnya koji je koštao 2500 kn i nijednu lijepu sliku s njime
dok ti sve namjestiš, dal je sunce, oblačno, slikaš ljude ili prirodu i ljude ...

ode voz i slike su koma
i imam onog canon powershot kojeg sam dobila iz t-com za 1 kn , e taj je strašan slike su fenomenalne
dakle po mojem što manje novaca to bolje slike
reci za koliko novaca bi ti fotić pa će biti lakše preporuke
19 tra 2009, 10:51
ciara šta i aparate djele u t-comu?!
e to, meni treba nešto jednostavno, nemama ja vremena to proučavati i namještati
a koliko bi dala... ne više od 2000
19 tra 2009, 10:55
neki ok početnički, mislim panasonic je za nekih 600 kn u merkuru.
19 tra 2009, 11:03
to su imali neku akciju ako uzmeš adsl dobiš fotić za 1 kn
evo ovakav je al pitanje dal to više prodaju
http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/19/pogled/46/krivo sam napisala ovaj koji ništ ne valja je olympus
http://www.olympus-europa.com/consumer/ ... IR-500.htmto je sad već stari model
19 tra 2009, 11:08
Fotoaparat definitivno Canon, a koliko luksuzan - to sama znaš najbolje šta ti treba.
19 tra 2009, 11:24
Meni je Nikon san, ali mislim da njih nema ispod 2000 kn.. Jos mi je dobar ovaj Olympus koji imam, pa cekam da rikne
19 tra 2009, 17:03
Canon su ti definitivno bez premca; ja imam Sony i jako sam zadovoljna. Bitno ti je da ima barem 3 x optical zoom i ne ispod 7 mega piksela.
20 tra 2009, 08:10
Bitno ti je da ima barem 3 x optical zoom i ne ispod 7 mega piksela
kostas mummy e ovo mi je važna informacija
pulse a šta ja znam šta mi treba

treba mi da radi lijepe fotke i da se ne kvari i da nije preskup
20 tra 2009, 08:21
Priključujem se corazon-ki, ja neznam gdje mi je fotić već jedno 7 mjeseci. Znači, proglašavam ga pokojnim.
Canon, kažete? Lova isto do 2000kn, a da je jednostavan i pametan, znači 99,9% vremena će isključivo on sam podešavati sve.
20 tra 2009, 08:49
Canon
20 tra 2009, 08:56
2000 kn je oko 300 €, je li tako? Za te pare mozete uzeti odlican fotoaparat, svi aparati novije generacije imaju opciju shooting with fully automatic settings, namjestis na tu opciju i ne brines, on sam sve podesava.
Na sta jos treba obratiti paznju jeste memorija, interna je obicno mala, ali svi noviji imaju dodatnu memorijsku karticu za kupit, moja je od 4 gb, tako da bukvalno zaboravim kad sam poslednji put prebacivala slike na komp da oslobodim memoriju. A i baterija mi jako dugo traje.
20 tra 2009, 10:08
ja sam nedavno kupila sony H50 (čini mi se

), optički zum 15x. genijalan je.
20 tra 2009, 11:39
- samo nemoj Olympus, meni je riknuo, a i sestri isto...
20 tra 2009, 12:01
Ovisi za što ti treba, želiš li da je malen dimenzijam ili ti je važnija kvalteta ...
Ja bi Nikon, ali malo bolji kompakt koji je i većih dimenzija i malo skuplji (d80, d90) - cca 3000 +-
Cannon ima moja mama i zadovoljne je s njim, pogotovo ako nemaš neke posebne zahthjeve nego samo obično "fotkanje".
svi današnji aparati ti imaju i dovoljmi Mpiksela i zadovoljavajući zum, ono što čini razliku je kvaliteta optike, uopće izrade, jednostavnosti rukovanja, programa, veličina senzora ....
I ja produljila adsl i uzela onaj fotić što su dijelili - sasvim je ok za svakodnevno dokumentiranje, snimanje klinaca. može se čak i neki makro napraviti.
Koristim i jedan puno stariji ali kvalitetniji fuji koji mi ima prekrasne jasne slike, krasne boje ...
Ako ne očekuješ i ne trebaš previše naguglaj neku stranicu s usporednim testovima i pogledaj koju recenziju, kako izgledaju fotke istog objekta napravljene različitim aparatima ...
21 tra 2009, 21:49
a sam nedavno kupila sony H50 (čini mi se

), optički zum 15x. genijalan je
Sgost a cijena? sitnica pretpostavljam
Kris hvala na savjetima, pogledat ću i ovo
Ako ne očekuješ i ne trebaš previše naguglaj neku stranicu s usporednim testovima i pogledaj koju recenziju, kako izgledaju fotke istog objekta napravljene različitim aparatima
meni aparat treba isključivo za slikavanje cura, nemam druge ambicije
i baš mi fali
21 tra 2009, 21:53
mi imamo sony,trebala bi muža pitati toćno koji tip,nebi ga dala za ništa na svijetu! kad uspoređujem snimke od frendica i naše,npr slikamo svi neki rođendan ili feštu,naše slike su neusporedivo bolje! mana mu je kaj ne okine u sekundi pa neke momente ne uspijemo poslikati!bio je preko 2000 kn,al to je bilo prije 5 godina!
22 tra 2009, 13:46
corazon bio je 2000 kuna. na 10 rata
ali stvarno je odličan
22 tra 2009, 14:10
Imam canon power shot g7 (preporuka profi fotografa) i odličan mi je. ali mislim da su i jeftiniji canonovi modeli siguran izbor.
prije sam imala olympus FE 230. preporuka- izbjegavati u širokom luku. malen, lagan, lijep, a fotke- katastrofa.
22 tra 2009, 14:18
Meni treba neki manji da stane u torbu, do max 1000 kn (jer imamo doma fotic + kamera za vece prigode pa mi dva takva ne trebaju). Ja bi nesto da nosim sa sobom i da mi stane u torbicu

Znaci do 1000 kn, a da nije shit.
22 tra 2009, 14:25
Ja već dugo vremena imam Casio Exilim (ubijte me ne znam napamet model odnosno broj) i prezadovoljna sam. To je aparat kupljen prije pa recimo pet ili šest godina, 3,2 megapixela ali za moje potrebe sasvim dovoljno a slike savršene. Evo tek nedavno mi se pokvario, odnosno zablokirao dok sam na koncertu Leta 3 pokušavala uslikati "čepove" pa mi valjda od šoka ispao nas pod. Sad tražim ko će m iga popraviti ako se da, a ako ne, kupit ću opet istog.
22 tra 2009, 14:31
ja imam godinu i pol canon ixus 70 sa 7.1 mp i 3x opticki zum. tada sam ga platila 1800kn, a sad je sigurno jeftiniji. fotke su super, a malen je.
22 tra 2009, 14:32
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?it ... 5&catid=37taj ti je do 1000
ali eto, čula sam da su i jeftiniji canoni dobri. a jeftiniji olympus je ispao katastrofa (skoro sam se rasplakala kad sam stavila fotke na kompjuter i skužila koliko su loše
22 tra 2009, 14:38
http://www.trustedreviews.com/images/ar ... 3quart.jpgto je ovaj
ma ja mislim da su danas i jeftiniji aparati vise nego dobri. jako su im pale cijene.
22 tra 2009, 14:51
Vedi, ja sam nedavno, pod istim zahtjevima, uzela ovaj:
http://www.sony.hr/product/dsc-w-series/dscw150n.cee9malo je skuplji, ali ima 5x optički zum i ono što je meni bitno nema obične baterije nego onu li-ion. fotke izgledaju super
24 tra 2009, 05:59
imala 2 canona i oba crkla bas kad im je garancija istekla
nakon toga kupila
ovaj olympus ciji naziv i sam sve kaze:shockproof/waterpfoof
odlicne fotke radi
nakon par dana sto sam ga kupila tresnuo mi je iz ruke na beton. nije mu naravno bilo nista
slika pod vodom i radi dobre fotke
jedina mana: nema datuma na slikama i to mi smeta. dok MM smatra da je to bolje jer mu datumi nagrdjuju sliku
24 tra 2009, 13:08
jedina mana: nema datuma na slikama i to mi smeta. dok MM smatra da je to bolje jer mu datumi nagrdjuju sliku
Ja se slažem s tvojim mužem

- u datoteci imaš spremljen podatak kad je fotka snimljena, a ja ih spremam po folderima - svaki mjesec u godini svoj folder, pa i tako imaš dosta dobru arhivu.
20 svi 2009, 14:05
Ima li itko od vas Panasonic Lumix? Još nisam odnijela svoj Casio na popravak, a imam mogućnost dobiti ovaj (zapravo mama zapela da meni i mm-u za rođendan kupi taj aparat) pa me zanima kakav je.
21 svi 2009, 11:50
Koli lumix ?
21 svi 2009, 13:44
Da budem iskrena, ne kužim se baš koji je model, mogu samo reći da mi je brat poslao link i da taj ima 8.1 megapixela i da je rozi.