Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
21 tra 2009, 13:03
kako očistiti peglu
nešto mi se mm bavio peglanjem i sad je pegla polucrna
kako to očistiti
21 tra 2009, 13:06
ja cistim tako sto je zagrijem i stavim neki komad platna na rub "konja za peglanje" i onda povlacim dok se ne skine. a ako je bas skoreno onda sastruzem sa zicom za rostfrei. ako ti nije teflonska, jer za tu ne znam da ista pomaze
21 tra 2009, 13:10
prava teflonska se samo obrise vlaznom krpom dok je hladna.
ja imam neku Tefalovu, koja ima sustav za ciscenje. iskljucim paru, napunim ju vodom, zagrijem na max, iskljucim ju i ljuljam vodoravno nad umivaonikom. kroz rupice izlazi kamenac s vodom, kako to fuj izgleda! ima i neki indikator za kamenac koji ostavim par sati u octu i vodi s par kapi alkohola.
mama je "obicnu" peglu redovno davala majstoru na ciscenje. jednom ju je taj isti majstor i unistio pa je kupila ovakvu kao moju. vrijedi svake kune koliko je dobra, i sam se uvjerila u to!
21 tra 2009, 13:14
ja imam neki stick za čišćenje pegle od takvih zmazanoća...namaže se topla pegla i nakon nekoliko minuta sve se skine s krpom..kupila u rowentinom dućanu/servisu u jurišićevoj.
21 tra 2009, 15:12
nisu rupe začepljene
nije tefalova
to je ona vražja parna postaja
i uopće ne znam kad ju je MM sredio
inaće ako vidim da mi se nekaj kelji
odmah uzmem neko platno i bjesomućno ga peglam i uvijek je čista
sad mi treba nekakvo radikalnije rješenje
21 tra 2009, 15:19
jel imas jos upute za koristenje? tamo ti najcesce pise kako i s cim ocistitit
ili nazoves neki ovlasteni servis
21 tra 2009, 15:23
ja imam neki stick za čišćenje pegle od takvih zmazanoća...
meni stick skine sve s pegle
21 tra 2009, 16:54
Ako ne pomogne stick, evo recepta tete-cistilice koji se upravo i ja spremam primjeniti (ili da odem kupiti taj stick

):
namazati s Cilit rust i pustiti da djeluje neko vrijeme pa istrljati, po potrebi dodati Arfa.
22 tra 2009, 14:48
mislim da ću prvo probati sa stikom
22 tra 2009, 14:57
piko je napisao/la:ja imam neki stick za čišćenje pegle od takvih zmazanoća...namaže se topla pegla i nakon nekoliko minuta sve se skine s krpom..kupila u rowentinom dućanu/servisu u jurišićevoj.
x
i sve super skine