Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
11 svi 2009, 09:35
... jer planiram da perem nekoliko pari patika/tenisica u njoj, pa bih poslije toga pustila da jednom odradi na prazno sa malo Domestosa, radi dezinfekcije.
Ili, naprimjer, zavjesa od kade se pere na 30 stepeni, pa bih je isto stavila sa malo domestosa.
Smijem li? Ja bih rekla da smijem, jer kad može ACE koji je varikina...
BTW, mašina nije ništa fancy, obična Gorenjeva od prije 8-9 godina.
11 svi 2009, 09:38
Za bijeli ves imas bas Domestos za tkanine.
Nakon pranja tenisica, ja bi masinu stavila samo na program ispiranja (na prazno).
11 svi 2009, 09:42
Za dezinfekciju mašine je najbolje uliti čašu bijelog/alkoholnog octa u bubanj i staviti ju minimalno na 60 da opere do kraja.
Edit: opet tipfeler
Zadnja izmjena:
Bellina; 11 svi 2009, 09:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
11 svi 2009, 09:48
baš dobra ideja ovo s octom, nije mi nikad palo na pamet
11 svi 2009, 09:51
ja ocat stavljam u svako drugo ili trece pranje bijelog vesa
11 svi 2009, 09:57
Bijeli ocat s emože koristiti i umjesto omekšivača (mislim da je čak i Ina66 negdje napisala da ona to radi), ali ja uredno, s vremena na vrijeme, i mašinu za suđe i ovu za robu dezinficiram na taj način. Onu za suđe nekad znam i vinskim dezinficirati ako trenutno nemam alkoholnog.
11 svi 2009, 09:58
lu metneš u pretinac za prašak?
i zašto?
11 svi 2009, 10:30
da, metnem u pretinac za prasak zbog dezinfekcije, skidanja kamenca u perilici i izbjeljivanja vesa
ja jako puno ocat koristim u kuci za sva moguca pranja (kupaonica, kuhinja, podovi, ves)
11 svi 2009, 10:31
ne znam kako lu

- ali ja ovak:
- za masinu koristim iskljucivo bijeli domestos.
- stavim u pretinac za prasak (2 cepa otprilike).
- zavrtim masinu na 60. praznu.
- svakih cca mjesec dana. na taj je nacin stitim od kamenca i pofriskam je.
savjet procitala ovdje na forumu (ili mozda na Rodi

).
i jos jedna zanimljivost. prazna masina zacudo NIKAD ne seta, ne lupa, ne drnda. cudo, cudo.
preporucam
11 svi 2009, 10:32
lu, istovremeno pisale
11 svi 2009, 10:38
Luantaro je napisao/la:da, metnem u pretinac za prasak zbog dezinfekcije, skidanja kamenca u perilici i izbjeljivanja vesa
ja jako puno ocat koristim u kuci za sva moguca pranja (kupaonica, kuhinja, podovi, ves)

i ja. Za čišćenje u otopinu vode i octa stavim par kapi eteričnog ulja tako nema mirisa octa koji smeta mm.
11 svi 2009, 11:28
Cure, hvala na savjetima