Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Beba u hotelu

15 svi 2009, 20:10

Zanimaju me iskustva onih koji su išli na putovanje s bebom oko godinu dana koje je uključivalo smještaj u hotelu...jeste li imali neočekivanih situacija, kako su vam bebe reagirale na promjenu okruženja, kako ste rješavali podgrijavanje bočica, spravljanje kašica, jeste nosili sa sobom putni krevetić i da li bi se ponovno upustili u tu avanturu. Je li možda bolja opcija naći privatni smještaj?

Re: Beba u hotelu

15 svi 2009, 20:34

nije u hoteli, ali mogu ti prenijeti iskustvo iz bolnice, bar sto se hranjenja tice.

kupila sam malo kuhalo, koje je srecom bilo i od PP materijala (bez bisfenola). koristila sam male bocice Jane od pola litre (da ne moram prokuhavat 5 minuta), obicno kupovala u paketu. kuhalo je uvijek brzo zavrilo malo vode, pa sam ju mijesala s hladnom direkt iz bocice i tako pravila uvijek svjeze adaptirano.
za bocice sam ponijela Frosh deterdzent za sudje, jer tamo nisam mogla sterilizirat pa sam htjela da bude neki blag. ponijela sam i od doma cetkicu i prala pod pipom u umivaoniku. susila sam ih na papirnatim rucnicima, pokazali su se jako prakticni za sve i svasta pa sam tako nastavila i doma.
obavezno sam imala tamo bar 3 njegove najdraze igracke, njegovu dekicu za pokrivanje, plahticu, a kao jastucnice sam mijenjala tetra pelene, tako mi je bilo prakticno da se plahta ne zamaze brzo.
ciste robice sam uvijek nosila za duplo vise dana nego smo ostali (bodica, majicica, hlacica), i par pidjamica viska.
ove godine cemo na more u hotel, pa planiram kupiti neki putni krevetic, samo ne znam kak cemo nosit svu tu silu njegovih stvari :lol
sve planiram isto, osim sto smo poceli s dohranom. za to cu uzet kupovne kasice i ponijet jednu njegovu zlicicu, puno mi je prakticnije nego nosit posudje, stapni mikser, reso.... nece mu biti nista tih par dana od kupovnih, samo treba dobro procitat sastav, jer oni stavljaju svega sto nije primjereno dobi, a neki i puuuuno secera. uzet cu i instant pahuljice od ciste rize i palente, da papa i zitarice osim voca i povrca, one koje se mijesaju s njegovim mlijekom, tj. ne sadrze neko drugo. gotove kasice sa zitaricama ne volim, uzet cu one od cistog voca i povrca.

uf, ak se sjetim jos negeka, nadopisem.

a za nervozu bebe - mislim da je to individualno. moj V. je navikao na bolnice, putovanja, i cestu promijenu okoline (kod mojih, kod MMovih, selili smo...) pa sve ok podnosi.

i mislim da je potpuno svejedno je li hotel, ili privatni smjestaj, kad ste tamo, nema neke razlike izmedju jednog ili drugog.
mene vise brine sam put tamo i nazad, jer nemamo auto pa cemo morat odabrat neki javni prijevoz.

15 svi 2009, 23:21

Radim u hotelu i krevetac se po zelji gosta ubaci u sobu, vecina hotela ovdje ima makar jedan na raspolaganju, tako da ako ste vec odlucili gdje cete odsjesti, pozovi i pitaj za krevetac, da ne vuces ako imaju.
Mi kad smo putovali radili smo ovako kao Danijela, poneses malo vise robice i pelena, gotovih kasica raznih, vode i adaptiranog ako ga ne dojis

16 svi 2009, 08:39

Mi bili kada je beba imala 5 mj tak da je samo cicao i nismo imali nikakvih problema. LJudi u hotelu nam dali mali krevetić i super je bilo. Mislim da se možete upustiti u tu avanturu ako je hotel opskrbljen sa pomoćnim krevetom, frižiderom isl. I kuhalo ti sigurno treba.
Ali možeš i u apartman. Čini mi se da ćeš tamo ipak imati veću komociju.

16 svi 2009, 14:44

Cure, puno hvala na odgovorima!
Danijela i ja se pitam gdje ćemo sa svim njegovim stvarima tipa kolica, krevetić (ako nemaju hotelski), kuhalo, kašice...robica će još najmanje mjesta zauzeti!
Kosta kad si već spomenula da radiš u hotelu...možeš li mi reći da li se gosti hotela znaju buniti na dječji plač jer upravo mi je to najveći razlog što bih možda radije uzela privatni smještaj iako smo do sada uvijek odsjedali u hotelima?

16 svi 2009, 15:39

Nama se stvarno nikad niko nije zalio, a dugo sam vec tu, za bebe su svi imali razumjevanja.

16 svi 2009, 16:17

moje iskustvo :)
sa djetetom od godinu dana mi bilo puno lakse nego sa bebom :D
- nosila sam grijac za vodu,on mi zauzima jako malo prostora, ali uvijek u hotelu mozes za doruckom uzeti vrucu i hladnu vodu tako da nema potrebe za tim (ali ja volim svoju komociju :))
- putni krevetic ti ne treba jer ti hotel u sobu montira krevetic, nama to bilo jako nezgodno jer je smanjilo ionako malu sobu, a kad promjenimo lokaciju uvijek zeli spvati sa nama (doma nikada ne spava sa nama )
- hrana ? - u restoranu ima puno povrca sa zara (grilla) koje mogu jesti i jednogodisnjaci, takoder ima i grill piletine , nezacinjene rize i slicnih stvari, od kojih se uvijek nesto nadje za dijete.... za dorucak bude velika ponuda voca, buduci se radi o malom djetetu nitko ti ne zamjera ako uzmes jabuku ili bananu ili nesto za poslije i izneses iz sale :)
- kolica sam ja drzala kraj recepcije, tako mi bilo najlakse (bilo mi je problematicno zbog dosta skala po hotelu vucarati ih okolo), a jedni ljudi u sobi kraj nas su ih drzali ispred sobe na hodniku....
- nosila sam nekoliko frutekovih vocnih kasica, ali na kraju ih nisam ni trebala :) jedino sto mi je bilo korisno su 7korn mrvice jer sam mu njih miksala za dorucak sa jogurtom (jogurt sam imala na raspolaganju od hotelskog dorucka :))

16 svi 2009, 19:54

Super! Više me nije frka upustiti se u avanturu! :kiss svima

16 svi 2009, 20:30

Mi isto imamo nekoliko hotelskih iskustava... s manjom bebom koja je u to vrijeme dojila nije bilo nikakvih problema sa spavanjem, stvarima, gostima, a kad smo bili malo veci i vec imali i obrok dohrane isto smo uzeli neke gotove kasice, pahuljice voce i tako kombinirali. Kolica su nam stajala u autu, mi smo uzeli svoj putni krevetic (u nekim hotelima ga naplacuju), soba nam je bila zapravo samo za prespavat. Nocu se moj malisa dosta budio i plakao, al nista posebno u odnosu na spavanje kuci u to vrijeme, nitko se nije bunio, al mislim i da je sto ces, to je beba. Zna se sto se s bebom moze ocekivat.
Ugodan put! :mah

18 svi 2009, 10:08

Imali smo hotelski smještaj i polupansion (mrva je imala 11 mjeseci).
I mene je bila frka, ali je bilo super.
Kolica smo furali u sobu, preko dana je na plaži ili u šetnji spavala u njima (bili smo ko čerga, sve živo zakčilmo na kolica i samo se spustimo u hladovinu borove šume), krevetić nam je hotel osigurao, jela kupovne Hipp kašice svakorazne i svake vrste (meni je upravo ova stavka bila ogroman problem jer nije mogla ništa od hotelske hrane jesti pa ipak je sve ok prošlo). Mlijeko smo mućkali u sobi (imala sam kuhalo za vodu, čak smo imali i minijaturni plinski rešo spremljen u autu ukoliko sam htjela malo palente skuhati (molim ove u hotelijerstvu da ne čitaju ovaj dio).
u restoranu je bila ili u kolicima ili u stolici za hranjenje dok smo mi jeli, znala ju je uzeti i teta iz vrtića i s njom prošetati (osoblje je zaista bilo krasno)...po noći od finog zraka zaspe ko top.
Sve u svemu bilo mi je nezgodnije kad je imala 23 mjeseca (i opet zbog restorana jer je mogla jesti već tu hranu, a zezala je dosta :mrgreen: )

Bit će vam super! :mah

19 svi 2009, 13:40

Bilo je to davno, već dugo ne idemo po hotelima
ali imam s djecom i hotelima samo dobro iskustvo
imala sam putni kimbač pa sam ga uvijek nosila sa sobom, ali recimo hranili smo se u hotelskoj kuhinji (prvi put je to bilo 15 mjeseci), imala sam i spremljene kašice.
Posebno nas je ugodno iznenadilo to što smo nakon prve večere, ujutro za istim stolom pronašli sjedalicu za dijete (čekala nas je svaki obrok).
Uglavnom smo za nju naručivali juhu, rižu ili pire krompir i kuhano povrće, tu i tamo smo uzimali i ribu s za nas pa smo i njoj dali. Najveći problem je u to vrijeme bio što nakon što ona pojede za sve je gotovo hranjenje :)
Hotelsko osoblje ni gosti na malu djecu se nikad nisu bunili.
Odgovori