Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
17 srp 2009, 14:04
Uskoro imam namjeru u Sloveniji u baby centru kupiti
kiddy comfort pro autosjedalicu jer je od 9-36 kg, cijena 240 eura. S obzirom na cijenu jako bi me zanimalo nečije iskustvo s povratom poreza. Ne znam da li će me s obzirom na cijenu kazniti s carinom ako tražim povrat i kako se to točno radi- znam da treba u dućanu tražiti obrazac za to, i na carini pečatirati a dalje?

,
hvala
19 srp 2009, 08:29
Mi smo bez problema dobili povrat poreza na sjedalice, dvije, ali smo furali i djecu sa nama. Ne pitaj, oni su sjeli u nove a brat prevezao nazad stare doma u svom autu. Nisu nam pravili probleme.
19 srp 2009, 09:58
Tako smo mi kupili kolica u Hrvatskoj, sami se u radnji ponudili da nam daju obrazac za povrat poreza,oni ga ispunili, na carini pecatirali i donijeli ga ovamo. Onda kada je jedan gost iz Hrvatske koji cesto dolazi bio ovdje on je uzeo tu potvrdu i odnio u postu i oni mu dali novac.
19 srp 2009, 23:11
faith je napisao/la:Mi smo bez problema dobili povrat poreza na sjedalice, dvije, ali smo furali i djecu sa nama. Ne pitaj, oni su sjeli u nove a brat prevezao nazad stare doma u svom autu. Nisu nam pravili probleme.
Hvala na iskustvu.

Taj dio od carine mi je jasan, ali sam čula da kad se diže novac u pošti oni iz pošte te mogu prijaviti na poreznu i onda te porezna oporezuje.

prilično zapetljano zar ne, a čini mi se da se jedino preko pošte u Hrvatskoj diže povrat.