Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
31 lis 2009, 22:48
Stara nam je popljesnivila pa smo je bacili i sad više nigdje ne mogu naći tu banalnu stvar za kupiti.

Gledala gdje god sam usput naletjela, od SuperKonzuma, Bille, Getroa i još nekoliko sličnih dućana, nema nigdje.
Prije je toga bilo zaista svagdje za kupiti, dakle onaj komad gume sa čepićima koji se zalijepe za kadu. Gdje ste to vidjeli zadnje vrijeme?
31 lis 2009, 22:51
ja kupila u plodinama al vidjela sam i u getrou neznam
kako nenađeš pa ima ih u svim večim trgovinama
31 lis 2009, 22:52
Pa bilo je svugdje, sada nema.
31 lis 2009, 22:54
Ima ih u Offertisimi na tone.
Ako ima kod mene u zabiti, sigurno ima kod tebe u Zg-u!
Košta nekih 50-ak kuna
31 lis 2009, 22:55
Nije prešarena (meni ne

), koliko je velika, koliko para i u kojem TL-u?
31 lis 2009, 22:55
e tako ti je to i kod mene kad nešto
tražim nema a inače ih bude svugdje
vidi u plodinama
31 lis 2009, 22:57
Potražit ću u Offertisimi, thx. Zwerka. Plodine su predaleko.
31 lis 2009, 23:01
Barbi je napisao/la:Potražit ću u Offertisimi, thx. Zwerka. Plodine su predaleko.
Imaš ih tamo različite veličine, oblika..imaju čak i samo ribice zasebno da se polijepe po dnu kade i sječam se da je taj paket koštao svega 8 kn.
31 lis 2009, 23:04
Te ribice sam imala, zapravo su bili medvjedići ti koji se polijepe, to ništa ne valja.

Silkiiii, di ste ribu kupili?
31 lis 2009, 23:06
I mislila sam da nisu baš ok, ali zato su podloge bile sasvim u redu.
Treba pogledati.
31 lis 2009, 23:10
Imas u bauhausu
31 lis 2009, 23:13
barbi,
mi imamo istu ovakvu ribu kao i silki već dvije godine i jako smo zadovoljni.
još je uvijek kao nova.
kupili je u TL na žitnjaku, bebe confort, 130 kn.
31 lis 2009, 23:14
Hvala! Mislim da ću potražiti ribu jer mi je baš slatka.
31 lis 2009, 23:37
eto me.
kako veli gospoja tara u TL na žitnjaku.
01 stu 2009, 10:36
Kako cistite tu podlogu? Ja ju nemam, ali prvo sto mi pada na pamet je da se ta guma brzo zmaze, od vode (kamenac, plijesan i sl.). To vjerojatno treba cesto mijenjati?
01 stu 2009, 11:12
ja je čistim jednom tjedno onako temeljito, s četkicom, spužvicom i onim frosch univerzalnim sredstvom s octom.
ocat super skida kamenac i ujedno dezinficira. dobro istrljam i obilno isperem u vrućoj vodi.
a svaki dan nakon kupanja samo dobro isperem u toploj vodi i držim je iznad kade da nekom držaču preklopljenu po pola da se cijedi i osuši.
i to bi bilo to.
01 stu 2009, 12:32
vedi je napisao/la:Kako cistite tu podlogu? Ja ju nemam, ali prvo sto mi pada na pamet je da se ta guma brzo zmaze, od vode (kamenac, plijesan i sl.). To vjerojatno treba cesto mijenjati?
nikako i svaku sam bacala radi plijesni vec nakon kratkog vrmena. a otkad sam ih pocela micati iz tus kabine nakon svakog tusiranja, bezvremenske su, zbilja. samo ih maknem i prebacim preko kosare za prljavi ves da se posuse.
a neke se daju i prilijepiti na plocice, iznad kade / tus kabine i takodjer se ne upljesnive.
01 stu 2009, 12:37
ja nisam nikada imala problema s plijesni na toj podlozi.
valjda zato što je držim prebačenu preko tog držača pa se fino ocijedi i osuši tako da nema vode niti vlage na njoj.
01 stu 2009, 12:39
Imaš u Bauhasu (Jankomir) svakavih, ja bila u četvrtak pa ih vidla

Što se plijesni tiće, poslije svakog tuširanja/kupanja, ju isperem i objesim sušiti iznad kade, ne stoji mi cijelo vrijeme u kadi.
01 stu 2009, 13:22
zna ih biti u lidlu, što za tuš kadu, što za običnu. ima i u kauflandu, to pouzdano znam jer smo prije cca mjesec dva kupili tamo novu. nikad mi se ne upljesnivi jer je poslije svakog kupanja zalijepim za pločice iznad kade. ponekad se krene nešto sitno skupljat na one čepiće, to perem četkicom i spužvicom. u stvari je mi koristimo samo kad kupamo M.
01 stu 2009, 13:59
na mojoj nikad nije se hvatalo plijesan uvjek je kao nova
kupila sam onu kao rešetka tako da voda i ne stoji ispod i svako malo je bacim u
perilicu i operem i koda su tek kupljene a imam
ih več dosta dugo
01 stu 2009, 15:01
Ako ostane mokra u kadi onda se upljesnivi a ja sam je lijena svaki put sušiti.
01 stu 2009, 18:59
Barbi je napisao/la:Ako ostane mokra u kadi onda se upljesnivi a ja sam je lijena svaki put sušiti.

ja svoju ne sušim već je samo zakeljim na pločice i ocijedi se i posuši sama.
02 stu 2009, 12:01
silki je napisao/la:Barbi je napisao/la:Ako ostane mokra u kadi onda se upljesnivi a ja sam je lijena svaki put sušiti.

i ja ovako i ipak je užasna!
Isto promijenila nekoliko, ovu sada držim već dugo takvu groznu i nikako kupit drugu
02 stu 2009, 12:05
Očito ima razlike i u kvaliteti materijala jer moja mama ima istu gumenu podlogu već trideset godina i jednako je čista i sjajna kao i prije, sjećam se te iste podloge kad me još mama tuširala i prala mi kosu, vjerovale ili ne.
Zadnje dvije koje sam ja imala nisu izdržale niti godinu dana, em su počele pucati mjestimično i još popljesnivile.
02 stu 2009, 12:44
VIPmama je napisao/la:silki je napisao/la:Barbi je napisao/la:Ako ostane mokra u kadi onda se upljesnivi a ja sam je lijena svaki put sušiti.

i ja ovako i ipak je užasna!
Isto promijenila nekoliko, ovu sada držim već dugo takvu groznu i nikako kupit drugu

I ja. I svako toliko kupim novu i opet se upljesnivi. Kupovala sam ih u intersparu, u kauflandu.
Stvarno ne znam. Valjda stvarno ima veze materijal od kojeg je napravljena.
02 stu 2009, 12:47
Mi smo prije par godina kupili slatku podlogu u Intersparu – prozirna sa žutim patkicama. Nakon svakog tuširanja (Nika ju samo koristi) stavim ju sušiti, a povremeno ju ubacim u veš mašinu da se malo osvježi. Ali su nam patkice nakon nekoliko pranja otpale pa smo ju zamjenili novom podlogom kupljenom u Ofertisimi.
02 stu 2009, 12:59
ova čak nije bila ni jeftina, ne sjećam se točno, ali znam da nije bila jefilen...
Prala sam je nekoliko puta i u perilici, namakala u octu, ma svašta i opet je grozna
02 stu 2009, 13:06
Predzadnju kupila u Pipi (preskupo, a ne dugotrajno), aktualnu u Offertisimi (jednobojne 20-ak kn, šarene ribaste oko 40)