Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
18 stu 2009, 11:59
Da li je to istina, što mislite ili znate?
Svekriva je kupila dva lcd tv-a.
Imamo ih od 3. mj.
SAd su došli čekovi za struju i moramo nadoplatiti 700 kn

.
Pričala je ona već prije kako je čula da ti tv-i jako puno struje vuku, ali smo ju mi razuvjeravali.
I da stvar bude još gora, imali smo prije bojler za toplu vodu na struju koji nam je vukao dosta struje. Zamijenili smo ga plinskim bojlerom, ali nam je rata struje sa 450 kn skočila na 560 kn.
NA koju foru??
18 stu 2009, 12:07
zwerka lcd ti nije navukao razlike od 700 kn
i ne vjerujem da možeš okrivi specijaalno tv, sušilicu, bojler ili bilo što drugo
kobinacija svega toga je ubitačna, vjeruj meni ja sam dobila duplo više
18 stu 2009, 12:12
nama je navlačila stara škrinja za zamrzavanje

,pa smo ju promjenili
sad mi navlači sušilica,nju nedam
18 stu 2009, 12:13
plazma ili LCD?
jer ako je plazma-još gore
nego, to je TV non stop upaljen ili?
ako ste kupili bojler na plin, a LCD, nekako bi se to dvoje trebalo izbalansirat da imate istu ratu, al možda LCD ima loš standby ili stalno gori??
I da, ciara, LCD je potrošač bome
18 stu 2009, 12:31
toliki da nabije 700 kn?
18 stu 2009, 12:46
700kn u godinu dana?hm, moguće, 2 TVa koja non stop gore...
18 stu 2009, 13:19
U pitanju je baš LCD, ne plazma.
Kod svekrive gori od podneva, pa negdje do iza ponoči, a naš se gasi kad nismo gore.
Nego, kad smo makli bojler na struju, rata nam se smanjila za 100 kn kako smo i očekivali.
Imali smo staru škrinju, svekriva je kupila novu, ali je ta stara škrinja zakrpana i ponovo radi, i baš kad se ona priključila, rata je naglo skočila, a nova škrinja se isključila.
Krumpi, razlika od 700 kn je u periodu od 6 mj, ne godinu dana.
18 stu 2009, 13:23
škrinja isto. Još gore. Prvo škrinju provjerite (fino nek vam netko provjeri koliko troši), a onda gasi LCD na dugme, da ne stoji na standbyu.
18 stu 2009, 13:27
A kako da provjerimo koliko škrinja troši?
18 stu 2009, 14:17
ja imam veliku plazmu, i nesto manja dva LCDa.
velika plazma, kao i laptop rade non-stop i moram priznati da nisam primjetila promjenu na rati struje

(istina, mi ih imamo vec 3 godine a od tada je struja i poskupila)
18 stu 2009, 22:53
SAd smo isključili staru škrinju i upalili novu, pa ćemo vidjeti koliko ćemo potrošiti do kraja mjeseca, iako svekriva i dalje tvrdi da su TV-i glavni i najveći potrošači...
Zadnja izmjena:
Zwerka; 18 stu 2009, 22:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
18 stu 2009, 22:58
zwerka palo mi na pamet..dolazak bebe znači barem jednu mašinu veša tjedno više. veš mašina može sigurno za 100 kuna mjesečno povečat račun.
18 stu 2009, 23:05
stara škrinja ti može biti veliki potrošač struje ako ne dihta dobro. da bi se održala temperatura kompresor ti stalno radi ili puno više nego kod ispravne škrinje što povlači za sobom veću potrošnju struje
18 stu 2009, 23:26
ja nemam lcd ni škrinje a rata 600 kn i doplata preko 1000 kn
al imam 3 klime i to ne obične, na njih se grije i hladi
19 stu 2009, 09:31
Pogledaj u uputstvima LCD TV-a, imaš modela koji troše manje i onih koji troše više struje, i stvarno nije zanemariva razlika. ne znam namapet koji su brojevi u igri, ali znam da kad smo mi kupovali LCD (nedavno, prije 2 mj), upravo to smo gledali, da uzmemo model koji troši manje.
iako mislim da nije samo zbog tv-a kod vas taj trošak