Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
18 stu 2009, 13:51
Molim info,cijenu i/ili ideju za klizna vrata kojima bi zatvorila stubište koje vodi na kat ili neku dr.zgodnu ideju
18 stu 2009, 13:57
ja znam jedino za eduro
http://www.eduro.hr/i znam da su dosta skupi, možda najbolje da ih nazoveš.
18 stu 2009, 14:19
imaš klizne stijene, ovo što ti je thalia stavila.
ili možeš napraviti od knaufa zid, a za njega se može i i njihov klizni sustav kupiti, i u njega ulaze onda vrata. mi smo to napravili za dodatnu kupaonu, još samo moramo vrata izrezati i montirati.
18 stu 2009, 15:32
a cijena te knauf verzije???? I kaj se onda taj knauf zid stavi na postojeći?
Meni se sviđaju ona klizna vrata na visećoj niši
18 stu 2009, 15:54
Ivy26 je napisao/la:a cijena te knauf verzije???? I kaj se onda taj knauf zid stavi na postojeći?
nisam sigurna da sam razumjela pa ti možda neću dobro objasniti.
znači jedan dio pregrade( tj. zida) napravi se od knaufa i stave se klizna vrata koja ulaze u tu pregradu/zid.
za cijenu ću pitati MMa, on to sigurno ima u papirima
a što se tiče Edura i kliznih vrata, njih stavljamo na garderobu, 155cm širine i 190 visina, jedan dio je fiksan, a drugi klizna vrata, meni je ljepša izvedba sa HC pločom (nema metalnih dijelova sa strane vrata, nego usadna kvaka u ploči). Taj dio će nas doći 3200kn.
18 stu 2009, 16:15
našla sam na Eduro stranici ovu izvedbu s HC pločom, slika 10 (zid je u boji ciklame) pod spavaćim sobama
18 stu 2009, 17:09
mi smo radili takva vrata na visecoj osnovi o kakvima pricas. radili smo ih za spavacu sobu i kupaonu. gore je napravljena vodilica i prakticki vrata vise na njoj. dolje je samo na jednom dijelu kao mali klin koji drzi vrata da ne plesu.
nama ih je radio majstor koji je radio i sve ostalo u stanu (kuhinju, kupaonu, ugradbeni ormar, krevet) - svaka vrata smo platili 2000kn.
debljine su standardnih vrata.
ducan sa predivnim kliznim vratima, staklenim i inim imas na kvatricu pokraj Beluga (nazalost neznam kako se zove).
18 stu 2009, 17:16
daaaaaaaaaaaaa
pozeljela sam zauvijek ostati u tom ducanu, medju vratima...
predivna vrata, prelijepe kvake, i sve je kombinacija modernog i klasicnog, moze se naci za svaciji ukus po nesto.
cijene neznam za obicna vrata, znam da sam gledala ulazna, medjutim to su bila vanjska, za kucu (ne stan) sa nekim posebnim izlolacijama cca 20 000kn - ali prelijepa
18 stu 2009, 17:23
ma prava sitnica
18 stu 2009, 17:46
da, prava sitnica, zato i nemam pojma koliko su ostala vrata, kvake,.... nisam se dalje usudila pitati...
19 stu 2009, 00:29
Plusic je napisao/la:mi smo radili takva vrata na visecoj osnovi o kakvima pricas. radili smo ih za spavacu sobu i kupaonu. gore je napravljena vodilica i prakticki vrata vise na njoj. dolje je samo na jednom dijelu kao mali klin koji drzi vrata da ne plesu.
nama ih je radio majstor koji je radio i sve ostalo u stanu (kuhinju, kupaonu, ugradbeni ormar, krevet) - svaka vrata smo platili 2000kn.
debljine su standardnih vrata.
Basic od Terna. Jednostruka ili dupla vodilica u opciji.
20 stu 2009, 23:57
Plusic napisa:
mi smo radili takva vrata na visecoj osnovi o kakvima pricas. radili smo ih za spavacu sobu i kupaonu. gore je napravljena vodilica i prakticki vrata vise na njoj. dolje je samo na jednom dijelu kao mali klin koji drzi vrata da ne plesu.
I kak ste zadovljni? Mi namejravamo takva jedna postavit - ja stalno gvantam SM da budu lupkala na propuhu?
21 stu 2009, 10:36
suzaks je napisao/la:Plusic napisa:
I kak ste zadovljni? Mi namejravamo takva jedna postavit - ja stalno gvantam SM da budu lupkala na propuhu?

moja šogorica ima takva vrata i ne lupa ništa.
21 stu 2009, 11:34
ne lupkaju na propuhu, stavise jako su cvrsta.
medjutim moram ti reci da nisam u potpunosti zadovoljna sa njima jer kod kliznih je jako tesko postici da su zatvorena. ja sam na kraju na svoja od spavace sobe stavila one kao gumice na stok (one sto sluze kao brtvilo za prozore) tako da mi malo popune tu rupu izmedju vrata i stoka, ali nikada nece biti zatvorena kao klasicna vrata.
to je po mom misljenju najveci minus, jer zapravo nikada ne mozes sprijeciti propuh.
ovo mi naravno nije bilo vazno dok nije dijete propuzalo
i da, moram priznati da zapravo rijetko kad zatvaramo ta dvoja vrata (spavaca i kupaona).
ja bi ih u svoj stan stavila opet jer sam sa tim vratima jako puno dobila na prostoru u svom stanu od 43m2.
medjutim na pitanje bi li ih preporucila - neznam da li bi odgovorila potvrdno.