Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Tava za palačinke

24 stu 2009, 17:02

Naime,dugo sam je zeljela kupiti i neki dan naidem u Konzumu na nju,59 kn,Tefal tava za palacinke
Dodem kuci,odmah napravim smjesu i stavim ulja u nju,i malo u tavu jer je prvo pecenje
Sve do i jedne su se zaljepile,poslije sam i stavljala ulje i ne,nemam pojma ali sam popi......
Znaci u cem sam pogrijesila?

Re: Tava za palačinke

24 stu 2009, 17:22

Možda je do smjese. Tava mora biti skroz vruća i ta prva strana se dobro ispeći prije nego kreneš okretati.

24 stu 2009, 17:43

ja imam te dvije tave za palačinke več par godina prezadovoljna sam
kupila sam dvije zato što pečem u obje jer mi je tako za čas gotovo
i nikad mi se ne ljepi ,biče da je do smjese jel si smjesu pustila da malo odstoji :mah

24 stu 2009, 18:14

i ja imam takvu vec godinama, i svaki put drukcije radim tijesto, nikad ne stoji, i nikad se ne lijepe. ali ne stavljam ulje.

samo malo kapnem na tavu, zagrijem i obrisem papirom, prije nego sto ulijem prvu palacinku

24 stu 2009, 18:18

meni se prva palačinka UVIJEK zalijepi :mrgreen: ne znam zašto je to tako, ali uvijek je tako

isto kapnem samo kap ulja na početku, kasnije ništa.

možda si koristila glatko brašno? :dunno

24 stu 2009, 18:26

ja tavu uvijek dobro zagrijem sa uljem, onda ulje izlijem i pocmem sa pecenjem. nikada mi se nije zalijepila nijedna palacinka ;)

24 stu 2009, 18:30

prva palačinka se peče na malo više ulja-recimo puna mala žličica i na vruuuuććććoooj tavici
-a za sve ostale palačinke na tavicu kapnem tek kap-dvije ulja
...imam takvu tavu godina tek s vremena na nrijeme kupim novu pa zamjenim-odlična je

24 stu 2009, 18:32

tko ce ga znati. ja dok sam bila kuci (i pod hipertireozom non-stop glazna ) tamanila palačinke skoro svaki dan i one bile tanke da se prozirale i bile uvjek super, nikad mi nisu pucale. preselila kod momka i nisam ih naparavila dvije godine jer sam izgubila zivce nakon treceg puta sto sam pobacala cijelu smjesu :dunno :dunno . sad je sve u redu. a sto da ti kazem. ni sama nisam mogla vjerovati :mrgreen: događa se.

26 stu 2009, 21:46

Nedavno sam kupila tavu Simpex u Ipercoop-u, nekih 90 kn na akciji, fenomenalna je i ide na keramicki stednjak, niti jednom se nisu zaljepile.
Bez trunke ulja ili bilo kakve masnoce.

01 pro 2009, 16:18

Evo curke ja tek sad citam vase postove,bila sam u bolnici par dana
Nije mi smjesa stajala,stavila sam glatko brasno kao i uvijek,u smjesu sam stavila malo ulja,kao i u vrelu tavu,nemam pojma sta je bilo
ali posto sam kupila Tefal tavu,nisam ocekivala da ce se lijepiti,vidjet cemo drugi put

01 pro 2009, 21:03

dok nisam imala tavu od teflona uvijek su se ljepile i mrzila sam peći palačinke...sad ih s užitkom pečem...nema ljepljenja..... :lol

01 pro 2009, 22:01

ja imam isto od tefala i isto prva se obavezno zaljepi!!! ali ne pečem skoro pa nikada u toj nego imam jednu staru, staru tavu u kojoj je pekla palačinka moje draga bakica i ne bi čovjek vjerovao, ali okus je totalno drugačiji i puuuuno bolji :)

01 pro 2009, 22:05

ja isto imam jednu staru za palacinke neznam ni otkud ju je moja mamica izvukla sva je vec crna ali je najbolja.sto se tice tefala sve pohvale imam vec 4 godine neke njihove tave i wokove i odlicni su samo se ne smije ribati zicom po njima
Odgovori