Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
08 sij 2010, 17:27
...kao npr.
ovajIma li itko?
Gdje to ima za kupiti?
Jel čemu?
08 sij 2010, 17:30
ja sam vidjela nešto slično u Kuflandu,ne znam dali djeluje
09 sij 2010, 17:15
Al, jebaji ga, ne kužim gdje je sada?

Na Stanovanju?
09 sij 2010, 17:20
Al nema veze (ajme topica, sama sa sobom razgovaram

), upravo nađoh jedan stari na tu temu, iako mi nije jasno kako mi ga pretražnik prvotno niej izbacio.
09 sij 2010, 18:46
Pf, mi baš jučer kupili baš taj s linka, u Intersparu, ne znam još jel čemu
10 sij 2010, 10:51
Imam ja takav, tjedno prolijem 3-4 dl vode iz njega. Dakle nesto pokupi ali nemam ga cime uporediti. Nije skup pa moze proci.
10 sij 2010, 14:15
Meni je OK, i taj Ceresit i
UHU, a cijena im je skoro ista
10 sij 2010, 21:43
podocnjakice, mi imamo takav, kupljen je u merkuru. i sad ti ja selim topic na shopping
10 sij 2010, 22:35
Ajme meni, živu me smele i pomele

Ok, znači ima toga u većim trg. centrima. Pogledat ću svakako ovih dana jer situacija s kondenziranjem vlage je strašna. Doslovno lije s prozora.
10 sij 2010, 22:54
Pf, ja već htjela otvorit topic o kondenziranju vlage na prozorima, nova zgrada i pvc stolarija, ubitačna kombinacija. Onda smo shvatili da se puno manje vode kondenzira ako kvake na prozorima ne okrenemo skroz prema dolje kad su prozori zatvoreni. A sad još s ovim odvlaživačem, čini mi se da je problem riješen!
(inače sam donedavno bila uvjerena da ljudi po zimi imaju problema uglavnom sa presuhim zrakom)
10 sij 2010, 22:58
podocnjakice, ja sam vec pisala o tome, i nama se sljevalo niz prozore. to malo cudo nas je spasilo.
10 sij 2010, 23:26
Petra - fora je kod nas da imamo drvenu stolariju. Zaista redovito zračimo - i to držimo otvorene prozore, ne onako na kip (tako rekoše u prošlom topicu).
Osim toga, ovo se nije događalo prve dvije godine, tek sada. Sve prostorije na sjevernom dijelu kuće su
dobile malo vlage u ćoškovima.
A kad vidim tu kondenziranu paru - ne usudim se ni reći plijesan

- toliko me to živcira, ždere, ježim se od toga... ma kao npr. kad vidim smrdljivog martina, eto, takvo to gnušanje biva....

Super je čuti da se problem da riješiti.
10 sij 2010, 23:56
Podočnjaci, totalno kužim kako ti je

. Kod tebe je izgleda neki drugi uzrok vlaženja, nadam se da će odvlaživač pomoći.
Btw, mi smo nedavno kupili vremensku stanicu s dvije jedinice, pa sad imam postotak vlage u stanu pod stalnom kontrolom

.
11 sij 2010, 10:19
baš sam gledala taj mali odvlaživač u sparu, košta cca 60,00 pa sam mislila da od toga sigurno niš koristi. mi od kad smo stavili pvc stolariju imamo zimo problema s vlagom. nije baš tako strašno, ne slijeva se po prozoru, ali se u čoškovima na valjskim zidovima skuplja plijesan.
ne pomaže niti impregnacija protiv plijesni
11 sij 2010, 10:39
Mi kupili 3 komada u Bauhausu i pometali ih u kući kod staraca, djeluje super na vlagu i plijesanj
11 sij 2010, 10:43
Cure za plijesan provjereno radi jedan recept. U boju za zid ubacite konzervans za zimnicu. Čekate da se granulice rastope i time pokrečite. Nema šanse da se plijesan više pojavi.
To ne rješava problem vlage, na žalost, ali definitivno rješava problem estetike.
11 sij 2010, 14:26
koji je to konzervans - dođem u dučan i kažem molim vas konzervans za zimnicu ili ima neko ime
ovo proljeće moramo krečiti, idealno!
11 sij 2010, 15:10
ja sam uzela onaj najobičniji, na koji sam prvi naišla, u malim paketićima (piše gore baš konzervans) kao prašak za pecivo, vanili šećer..., a u dućanima najčešće i stoji uz njih.
11 sij 2010, 16:58
Ima poseban premaz protiv bakterija i plijesni koji se doda u boju, to je koristio naš majstor.
Uguglajte "zaštita protiv plijesni" ili "premaz protiv plijesni".
12 sij 2010, 17:22
vremensku stanicu s dvije jedinice uaau, ovo zvuči

Mi smo par puta zidove (u prošlom stanu) jednostavno okrečili varikinom i to je držalo dvije godine, sve dok se nismo odselili. Isto je bio slučaj s kondenzacijom pare.
Sada to nije pomoglo. Kad se to od vlage pojavilo u prvoj sobi, okrečili, sve mirovalo, i onda opet buknulo.
Inače, još nisam stigla do trgovina pogledati odvlaživač.
12 sij 2010, 18:17
koliko košta ovaj Henkelov?
12 sij 2010, 19:30
Henkelov je 87kn
Pf, da, zvuči wow

, a u biti jeftina stvarčica (bar ova naša)
30 sij 2010, 14:07
za velike probleme s vlagom i isusivanjem ima i jos jedna solucija: iznajmiti profesionalni aparat za isusivanje. mi smo imali poplavu u stanu - izlio se cca kubik vode, prosao kroz deku i probio u prizemlje. morali smo promijenit kompletne parkete na cijeloj etazi. i nakon toga stavit te isusivace na tjedan dana. e koliko vode je to izvuklo iz prostora!
to inace sad koriste gradjevinci da posuse prostore i cim prije ih osposobe za slijedece faze uredjenja, da bi ubrzali gradnju. i koriste nakon poplava za susenje velikih objekata i sanacije steta.