Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
12 sij 2010, 19:07
bolje čuvana tajna od toga tko je ubio jfk-a

:
ako stavim u pretinac za prašak, ne rastopi se.
ako ubacim među žlice i beštek, lijepo piše na kutiji da se tamo ne ubacuje.
ako bacim ispod svega, nema mi nekog smisla

jel zna netko?
12 sij 2010, 19:10
pa meni se uvijek uvijek otope u pretincu
12 sij 2010, 19:12
u pretinac predvidjen za iste,pa kak ti se ne rastopi??
ja imam pretinac koji kada treba tableticu izbaci u sudje
trenutno s obzirom da mi steka poklopac pretinca stavim ispod sudja i sve pet,fino opere
12 sij 2010, 19:16
Thalia, garant stavljaš na prekratki program.
Za kratki program preporučuju prašak baš iz tog razloga što se tableta ne stigne otopiti.
12 sij 2010, 19:19
Ja pak kad stavljam na kratki program, stavim pola tablete. Iako, DM mi se rastope i kad stavim cijelu. Uvijek stavim u pretinac za tablete.
12 sij 2010, 19:20
program normal
uvijek se rastopi
makar u zadnje vrijeme više koristim prašak Likvi + sjajilo
isto odlično pere, a znatno je jeftinije
12 sij 2010, 20:20
jel natrpaš na gornjoj polici previše čaša?
mm nekad nabaca previše i onda nam se neće otvorit poklopac da izbaci tabletu
12 sij 2010, 21:16
stavljam na dno perilice po preporuci majsora i uvijek se sve rastopi. rečeno mi je doduše da najbolje pere i ispire se vulgaris prašak.
12 sij 2010, 21:18
ja bas tamo gdje kazu da ne treba - na kutiju za bestek
12 sij 2010, 21:50
i meni se pretinac ne otvara i to od kad smo uzeli suđericu

A isto je bilo i na staroj
pa je ja uglavnom šiknem na dno i super se opere.
A kad smo bili u stisci s parama (sva sreća da sad nismo

) koristila sam obični tekući deterđent za suđe i bilo je super. To mi je otkrio šogi koji je tad radio ko konobar. Samo je tajna da se stavi malo Likvija
12 sij 2010, 21:52
meni se pretinac ne otvori cijelo vrijeme pranja
pa opet nestane tabletice
12 sij 2010, 22:02
možda ti imaš Hudinijevu suđericu?
Ili imaš rupice na poklopcu pretinca?
12 sij 2010, 22:06
nemam pojma
poklopac se otvara u trenutku otvaranja perilice nakon pranja
valjda ima rupe ali ja ih ne vidim
bogme bum je sad išla malo proučavati
13 sij 2010, 09:56
ma kakvi.
probala sam stavit u pretinac, pretinac otvoren, tabletica nerastopljena. ni načeta.
ovo govno od whirlpoola niš ne valja

sad sam bacila dolje pa ću vidit oće oprat.
inače je totalno smeće, ne pere uopće, stalno moram prat na ruke, a ne pretrpavamo je.
osnovat ću udrugu mrzitelja whirlpoola.
sušilica nam je krepala nakon dvije godine.
krepucnuo je neki sitni djelić.
koji se nalazi u nekom većem dijelu i ne može bez njega nabavit.
a taj dio se nabavlja samo u tvornici i košta 1800 kn.
bacili smo je.
13 sij 2010, 10:16
prije dva tjedna i ja sam se to pitala pa sam pročitala upute. no ni tada mi nije bilo kristalno jasno jer sam iz uputa shvatila da ih treba vodoravno staviti u pretinac , a meni stanu jedino ukoso. no suđe je čisto, a tableta je nestala pa nisam otvarala topic i sad vidim ovo i reko ipak sam ga otvorila

ali zato imam drugo pitanje, jel bolje suđe odmah izvaditi iz suđerice ili ga mogu skladištiti u njoj
13 sij 2010, 10:22
ja skladištim dok se ne nađe dobrovoljac za pospremit
13 sij 2010, 14:17
ja stavljam na gornju rešetku pokraj čaša,ona vjerovatno padne na dno neznam,ali tako je meni mm rekao da je najbolje..
-meni doduše pretinac za tabletice ne radi tj,ne otvara se-pokvareno je
13 sij 2010, 17:12
badada je napisao/la:jel natrpaš na gornjoj polici previše čaša?
mm nekad nabaca previše i onda nam se neće otvorit poklopac da izbaci tabletu
X, ovo se i meni katkad desi..
Medjutim rijetko koristim tablete, meni je super kombinacija DM-ovi prasak i sjajilo i krupno morska sol.
13 sij 2010, 17:15
Ja sam skužila da mi se tableta ne otopi ako je taj pretinac za staviti tabletu mokar iznutra. A mokar je naravno kad slažem suđe na gornju rešetku pa curi po njemu.
Od tada obavezno obrišem papirom pretinac, stavim tabletu i uvijek se otopi cijela.
I da, i meni se čini da se taj pretinac otvara tek kad ciklus pranja završi i vrata se otvore.
Kako se topi pojma nemam.
13 sij 2010, 17:19
Krumpirić je napisao/la:pa meni se uvijek uvijek otope u pretincu

uvijek. i dm-ove i somat. druge i ne koristim. i uvijek se istope
a ako kupim prasak, kupim takodjer somat, sol isto; umejesto sjaja ulijem povremeno ocat.
13 sij 2010, 17:26
Moj se poklopac sigurno otvara na početku pranja (inžinjerski mozak morao provjeriti

), meni se samo par puta tabletica nije otopila i tio vjerojatno isto kad se tamo zaljepila jer je bila u mokrom (ili sam je stavila dosta prije nego što sam uključila perilicu). Perilioca Candy
13 sij 2010, 18:03
Uvijek u pretinac i otopi se,čak i ona DM-ova koja se stavlja skupa s folijom,a mojoj mami je pretinac pokvaren ima godina,i uredno stavlja medju beštek i opere se super
14 sij 2010, 18:54
Stavim je košaricu za beštek i sve pet , tabletica se rastopi , suđe oprano i čisto.
Koristim neke tablete iz Mullera i super su.
14 sij 2010, 21:35
uvijek u pretinac, ali na najduzi program
20 sij 2010, 11:42
Probaj promijeniti tablete.
Meni se uvijek otope ali frendici se somatove nisu pa je promijenila. Isključivo stavljam u posudicu.
Izaberem program ovisno o stanju suđa, ali obično sve isperemo već po difoltu kad se dižemo od stola pa nema nekih tvrdokornih ostataka
i perem na najkraćem programu najčešće.
I ja bih mogla o Whirlpool-u štošta napisati...grrrr
..al to je za drugi topic.
20 sij 2010, 11:52
lara.b je napisao/la:Probaj promijeniti tablete.
jesam, kupili smo neke ultramega fensi šmensi skupe calgonitove s onom točkicom u sredini i izvrsne su

i dalje se ne tope u posudici, ali ih bacimo na dno suđerice pa se tamo otope i sve operu.
zapravo je MM jučer ostavio jednu na vratima, a bilo je mokro od suđa i pol (ako ne i više) se nije otopilo, a svejedno je sve savršeno opralo

lara.b je napisao/la:I ja bih mogla o Whirlpool-u štošta napisati...grrrr
..al to je za drugi topic.
strašno, strašno

nikad više ništa od whirlpoola. nikad.
20 sij 2010, 13:00
Nemojte se zezat, pa naravno da se pretinac otvori za vrijeme pranja, pa kako bi i prašak iscurio

???
I to istančano uho

može i čut (ako želi naravno). Mislim da ona prvo zgrije vodu, pa poplahne suđe s vodom da se namoči i onda se čuje tup-udarac poklopca o vrata i tup-pad tablete u ponor

.
20 sij 2010, 13:45
I ja čujem taj -tup- Moja prvo ispere hladnom vodom, onda zagrijava i izbacuje tabletu.
Thalia, a kaj napraviš ak se ne rastopi do kraja? Mislim, pretpostavljam da se ona i dalje topi i u vodama za ispiranje, tako da bez obzira na izgled suđa po njemu ima ostataka kemije.
20 sij 2010, 14:02
stavim na još jedno pranje, ne znam što drugo napraviti
20 sij 2010, 19:34
Ja vas citam i ne vjerujem

Nikad nisam stavljala tabletu izvan njenog pretinca i uvijek se rastopi. Mozda je i do suđerice