Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Kako omekšati krutu dječju posteljinu

21 pro 2010, 21:08

dobili smo novu dječju posteljinu, ali je kruta za ne povjerovat. imamo još jednu takvu sličnu, koju sam bijesna bacila na iskuhavanje- i dobila je one svijetle crte (od gubitka boje na presavinutim dijelovima). ovu mi je žao tak upropastiti. ima li neki blaži način da postane mekša?

Re: Kako omekšati krutu dječju posteljinu

21 pro 2010, 21:17

Ne znam , meni pada na pamet da ju preko noći držiš u omekšivaču pa sutradan opereš :dunno

21 pro 2010, 21:50

Probaj staviti deterdžent za vunu i omekšivač, pa na laganu temperaturu. Pokupi dok je još malo vlažna i opeglaj :kiss

22 pro 2010, 11:15

Ja mislim da bi morala postati mekša nakon nekoliko pranja... inače ne koristim omekšivač, pogotovo za dječju robu, eventualno dodajem malo bijelog octa.

22 pro 2010, 11:39

Meni i sušenje u sušilici došta omekša stvari, imaš li sušilicu, probaj :dunno (imam onu kombiniranu s perilicom, i to ne duže od godinu dana, još otkrivam njene čari, ne sušim često, naime :oops: )

22 pro 2010, 12:11

Posteljina je vjerojatno poštirkana zato je tvrda, operi je na 60 sa malo više omekšivaća. Sušilica svakako za flafi veš :dada

22 pro 2010, 17:04

hvala, isprobat ću i omekšivač i sušilicu, pa ćemo vidjeti :mah

18 sij 2011, 11:24

Ajme, ja kupila deckima neku posteljinu za mlade, nekaj stvarno fora, crno bijela kombinacija, i jos kupila u svilanitu, strasno mi se svidio dezen, a bilo je i na snizenju. nisam vidjela sastav.

kad sam dosla doma, vidjela sam da je 50% pamuk a 50% polyamid ... mislim, ja ne podnosim sintetiku i nikad, nikad nista takvo ne bih kupila da sam vidjela ranije ... a deckima se svidjelo pa sam zadrzala, nisam zamijenila.

eh, kad sam oprala i peglala, doslo mi je da se rasplacem .... :ne koma, koma, to je tvrdo, hrapavo, katastrofa ... prala u detergentu za vunu i stavila dosta omeksivaca, nista nije pomoglo ... jadni, kako ce im tek biti spavati na tome
Odgovori