Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
05 vel 2011, 22:16
Pomoc!
Da li netko zna zasto mi odjednom sav ves koji izvucem iz susilice je prepun statickog elektriciteta? Prije se to nije dogadjalo, a sad evo izvadila rucnike a oni sve frcaju i puckaju, sva mi se dlaka na rukama dize? Stvarno neugodno a i pitam se zasto se to dogadja, odnosno zasto sad?
Evo, upravo pokusavam uzemljiti rucnike.
05 vel 2011, 22:20
drmne te dok ga vadiš ili je nabijen veš baš?
(prvo je loše uzemljenje-opasno, drugo je do materijala veša-dođe, prođe, pomažu one maramice, omekšivači za sušilicu i slične stvari)
05 vel 2011, 22:23
Nije uredjaj (bar ne da te drmne kad ga diras), nego bas ves. Ali ne prodje. Evo, neki dan sam iz ormara izvadila stvari i jos su pune struje. Grozno!
Jel te maramice stvarno pomazu? Iako me mrzi jos kemije dodavati, i omeksivac sam izbacila....
Ma zapravo me brine zasto se to odjednom pojavljuje.
05 vel 2011, 22:34
akumulirao se.u sušilici mu je ko u raju
trlja se odjeća jedna od drugu, pa ova žešća tipa sintetika nabije i pamučnu, pa dobiješ elekričnu robicu
nema veze sa strujom, nit je opasno, odjeća je izvor stat.elektriciteta, posebno umjetni materijali.
smanjuju ga te kemije, nažalost, maramice i slično. Ali ako ti ne smeta, ne stavljaj ništa
05 vel 2011, 22:38
Zbunjuje me to jer je sad u susilici bio samo pamuk, sve rucnici i plahte. Ali prije toga su se susile deke (sintetika). Jeli moguce da su deke nesto napravile (nabile susilicu) i onda se to prenijelo na ovo drugo punjenje. Malo ludo, ali nije mi jasno kako su se rucnici mogli nabiti, a nije bilo drugog materijala unutra (barem ne da znam, sve je kao pamuk).
06 vel 2011, 09:10
je, tako ko što kaže mmar.
Proć će.
Ili uzemlji bubanj ko oni što vuku gumenu traku za autom
ma zezam se, proći će nakon nekoliko sušenja "običnih" stvari.
06 vel 2011, 12:52
Ajde nadam se da je tako... Iako mozda probam s tim maramicama, barem za nas ves.