Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
01 svi 2011, 20:06
Gledala sam prošli tjedan u Ikei ormare, pax sistemi. Kakva su iskustva ako ih imate, dali se lako sastavljaju kako ih reklamiraju te dali je moguće sve dijelove prevesti automobilom
01 svi 2011, 20:50
Lagano je za sastavit, ali meni je sve iz Ikee lagano

. Za prijevoz ne bih rekla, ovisi i koju visinu uzimaš i koji auto imaš

, pa zato ti je najbolje na njihovoj stranici vidjet veličine pakiranja i s metrom u auto.
01 svi 2011, 20:57
Nama korpus nije stao u auto tako da smo ga naručili, a unutrašnjost smo sami dofurali. MM je sam sastavio bez problema, ja sam trebala samo kad ga je trebalo dići, a da se ne prelomi
01 svi 2011, 21:05
Jeste zadovoljne kvalitetom? Hvala cure
02 svi 2011, 08:55
imam nekoliko Paxovih ormara
zadovoljna
kupovali one najviše, visine 236 cm
zbog visine smo vozili na krovu, naravno
ali... ima jedan zez, taj kubus je jako težak i barem za naš auto je bio pretežak da cijela kutija ide kompletno na krov
pa smo tamo u Ikei raspakirali paket i one kratke dijelove - dno i gornja ploha ormara vadili van i to vozili u gepeku
na ikeinim stranicama za svaki proizvod imaš dimenzije i težinu paketa
nadam se da si skužila
02 svi 2011, 09:39
mi ga imamo godinu dana i još smo zadovoljni

, isto smo uzeli ovog od 136cm.
02 svi 2011, 10:10
Mi isto imamo visokog, ali plitkog jer nam služi samo za cipele (kupili one police baš za cipele). 4 krila

.
Nemam ga niti punu godinu pa ne bih sudila o kvaliteti.
23 ruj 2011, 14:51
upravo sam u planiranju naseg paxa za spavacu sobu pa me zanima sto vam se od silnih dodataka za njegovu organizaciju pokazalo kao najkorisnije?
23 ruj 2011, 15:25
Mi ga imamo u dječjoj sobi. I oduševljena sam njihovim drvenim ladicama na izvlačenje. Naše su širine 1m i kad ih uzvučem sva dječja robica je lako dostupna i pregledna
23 ruj 2011, 17:09
Naši su stari već 11 godina.
Okej, nisu se nigdje selili, osim guranja po sobi, ali su čvrsti i stabilni kao i prvog dana.
U zadnje vrijeme razmišljam da obična vrata zamijenim kliznim, al ne znam što ću s vratima onda.
23 ruj 2011, 17:20
vrata mozes ispiliti za police ili fronte za nesto drugo mozda
23 ruj 2011, 17:31
ivana7997 je napisao/la:vrata mozes ispiliti za police ili fronte za nesto drugo mozda
kod nas joj to nitko neće uzeti pod pilu, a da ide u kućnoj radinosti to bi izgledalo
23 ruj 2011, 17:43
hoce, u furniru
samo treba zatreptati
26 ruj 2011, 08:33
a jel ima netko one mrezaste kosare? da li su i one na izvlacenje?
26 ruj 2011, 08:37
da, na izvlačenje su, meni su zgodne za držanje veša
meni su ok, lako se izvlače, uvlače
26 ruj 2011, 10:53
mi bi uzeli uži a viši model, jer nam ništa šire ne odgovara dimenzijama
dakle, 150x236, bijeli sa kliznim vratima
malo sam se igrala sa pax planerom, i ono što bi išlo u njega je slijedeće:
- 1 štanga
- 1 štanga (vješalica) za hlače
- 4 paketa običnih polica (po 2 su u pakiranju, znači 8)
- 2 košare na izvlačenje na dnu ormara
ne znam da li bi išta tu još išlo, obzirom na njegove dimezije
26 ruj 2011, 10:58
to sve u jedan pax ormar?
mi imao isti takav i složili smo: 2 košare, 3 drvene police i jedna štanga
računala sam razmak među policama 25-30 cm
26 ruj 2011, 11:08
http://www.ikea.com/at/de/catalog/categ ... x_planner/zapravo jedan par polica manje (dakle, 3 paketa, odnosno 6 polica)
sve ostalo isto
meni po planeru stane sve

ispravite me ako nesto brljam, da krivo ne narucim
26 ruj 2011, 11:22
joj mama njonji, ja sam potpuno krivo pisala
ti imaš pax 150 to je ustvari 2x75 cm, ja sam pisala što imam u jednom tom od 75 cm pa gledam kako si to sve uspjela u jednom ugurati
dakle, ponovo, popis onoga što imam u jednom od 75 cm, a ovaj drugi je isto takav
odozdola
2 košare
pa polica odmah iznad košare
pa prostor za štangu, to je visina cca 100 cm
pa na to idu 3 police (visina među njima je cca. 25-30 cm)
znači, imam ukupno 4 police, štangu i 2 košare u jednom od 75 cm
26 ruj 2011, 11:28
e super, sad mi je lakše
već sam mislila da sam nešto zabrijala i krivo polovila po planeru
mm mi je već nagovijestio da ako mislim naručivat (a moramo, jer ovaj visoki mislim da nikako ne stane u naš auto), da izvolim sve precizno izračunat jer me neće vozakat do Graza zbog viška/manjka polica
hvala!
26 ruj 2011, 11:32
pa naknadno naručiš opet
sve se to kupuje odvojeno
kubus ormara je problem autom (običnim) dovesti kao i vrata ali ovo unutrašnje uređenje ormara stane u gepek
26 ruj 2011, 11:35
da, skužila sam da svaka ta stvar ima svoju šifru i zato mi je super otkriće ovaj planer di odmah piše cijena i šifra svake te črkčarije
naručit ćemo sve skupa preko istog prijevoznika, imamo još neke stvari pa da ne razvlačimo...
27 ruj 2011, 20:58
medo, strucnjace za pax u svim kombinacijama, imam jedno pitanje:
moguce je da cu uskoro trebati jedan klizni pax od 150cm, da li je realno imati u njemu samo stange? znaci meni treba dva nivoa visece garderobe, jedan iznad drugoga (gore muz, dolje ja). ima li tu mjesta za tako nesto?
28 ruj 2011, 08:21
o, Tanjo, kako ti meni laskaš, čuj ti to
pa ima smisla, kako da ne, ovisi o visini ormara 201, 236, može se tu još štogod ubacit
imamo i mi tako jedan, muž gore, ja dolje, za skidanje s gornjeg dijela imamo onaj štap sa kukicom, ustvari to je za mene, njemu niti ne treba
ima i onaj dodatatk štangi tj. da djelomično imaš visinu za npr. kapute (duže dijelove) i košulje, veste (kraći dijelovi).
28 ruj 2011, 09:13
mene još samo zanima: da li se kod naručivanja svih dijelova (korpusa, vrata, opreme) dobije sve potrebno za sastavljanje ili se dodatno moraju kupovati šarafi, tipne i sl.?
28 ruj 2011, 09:20
Tanja, nisam skužila jel to 150 visina ili širina. Ak je visina onda baš i nema
mama njonji, sve dobiješ
28 ruj 2011, 09:32
nisam Tanja ali znam odgovor
to je širina 150 tj. 2x75
nema Paxa u visini 150
29 ruj 2011, 14:40
paxerice

, koliko je debela iverica u pax sistemima? znam da je nešto vanstandardno i ne mogu se sjetiti jel to bilo 16 ili 17mm u igri.
još bolje bi bilo kad bi koja imala podatak koliko je točno otvor kod korpusa od 1 m širine (znači od okomite daske do okomite daske).
29 ruj 2011, 14:50
mogu izmjeriti pa javim, ne znam ovako iz glave
29 ruj 2011, 15:01
Lena je napisao/la:paxerice

, koliko je debela iverica u pax sistemima? znam da je nešto vanstandardno i ne mogu se sjetiti jel to bilo 16 ili 17mm u igri.
još bolje bi bilo kad bi koja imala podatak koliko je točno otvor kod korpusa od 1 m širine (znači od okomite daske do okomite daske).

upravo sam htjela postaviti isto pitanje
planiram dati stolaru da mi napravi korpus i vrata (tako da dobijem ugradbeni ormar do stropa) , ali da postavimo pax sisteme unutra