Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Bosch vešmašina - help

01 lip 2011, 13:24

moram prvo napisati da sam :plavusa iako se to ne vidi baš na prvu

jučer mi stigla dugo očekivana Bosch perilica Maxx7 svašta-nešto (da sad ne tražim točan model, mislim da bi svi trebali imati slične postavke)
i uspjela sam je zblesirati nakon pune 2 minute pranja :ajme
error code F:26
za kojeg nigdje nisam našla objašnjenje (al sam naišla na još pitanja - pretpostavljam jednakih plavuša ili plavušana - što to znači)
očito ni mister gugl ne može naći odgovor na to pitanje

pokušavala sve i svašta, ništa nije upalilo - vrata zablokirana i prijeteći mi blinka F:26, štogod ja napravila

jutros me MM nagovorio da probam ponovo okrenuti na neki program: kad gle čuda: sve blinka normalno :klanja

zaključak: ova moja nova prija je baš zajebana i uvredljiva :basnecu

jer ja naravno nisam išla po uputstvima za prvo pranje (u prazno, s nalijevanjem vode pa tek onda paljenjem - jer kao pa to je glupost - lijepo okrenem na program i upalim - aha je moš mislit :roll )

pa sad pitam one koji su već uspostavili jedan prijateljski odnos sa Bošicom kako ste odradile prvo pranje?
jel sve prošlo OK?
i jel još netko od vas ikada vidio taj kod F:26?
mene sad strUh ponovo paliti mašinu :strah
vitajelazelenbor....

Re: Bosch vešmašina - help

01 lip 2011, 13:36

Gle šta sam našla:

http://reparatumismo.mforos.com/1724542/10087822-error-f-26-en-lavadora-bosch-maxx-7-wae2448xep/

Još da je naći prevoditelja. :oops:

01 lip 2011, 13:38

O F26 nemam pojma, ali sam se s Boshicom pred neko vrijeme sprijateljila :mah - prvo pranje sam odradila "naprazno" ali koliko me sjećanje služi, to je služilo ispiranju neke kemikalije-nečega s čime su je testirali i za transport "preparirali" :dunno

Googlanje veli slijedeće
F26 könnte überdosiert bedeuten
pa bi to valjda značilo da je previše nečega za pranje (predozirano) što znači da je ipak trebalo to pranje "naprazno" - možeš li maknuti deterdžent i veš pa oprati stvarno naprazno?

Ako ti je novo montirana provjeri i dotok vode, sretno :mah

01 lip 2011, 13:46

Kad ideš protivno zakonima prirode :lol Miki, crna Miki.
Ja sam slijepo slijedila uputstvai oprala prvo pranje štreberski onako kako je pisalo.

01 lip 2011, 13:48

Volvo je napisao/la:O F26 nemam pojma, ali sam se s Boshicom pred neko vrijeme sprijateljila :mah - prvo pranje sam odradila "naprazno" ali koliko me sjećanje služi, to je služilo ispiranju neke kemikalije-nečega s čime su je testirali i za transport "preparirali" :dunno

Googlanje veli slijedeće
F26 könnte überdosiert bedeuten
pa bi to valjda značilo da je previše nečega za pranje (predozirano) što znači da je ipak trebalo to pranje "naprazno" - možeš li maknuti deterdžent i veš pa oprati stvarno naprazno?

Ako ti je novo montirana provjeri i dotok vode, sretno :mah

ovo sam našla, ali nije to - prala sam ja na prazno, jedino nisam ručno ulila vodu prije početka pranja
a ni det nisam stavila (hjio je moj vodoinstalater samo vidjeti jel uzima vodu i jel smo dobro namjestili crijevo za odvod)
i ovaj koji odgovara pretpostavlja da bi možda moglo biti to - ali kako moja mašina posve sigurno nije bila predozirana ničim, zaključila sam da lupa bezveze :mrgreen

Barbi, idem proučiti ovaj tvoj link

Hvalaobjema :kiss

01 lip 2011, 13:51

Barbi je napisao/la:Kad ideš protivno zakonima prirode :lol Miki, crna Miki.
Ja sam slijepo slijedila uputstvai oprala prvo pranje štreberski onako kako je pisalo.

:ajme :oops:

ali našla sam prijevod za tvoj link .
http://translate.googleusercontent.com/ ... EIdNBT03Kg

nekakav vražji analogni prekidač?

01 lip 2011, 14:06

Ovako na prvu loptu, moja je perilica sva s digitalnim čudima pa greška s analognim prekidačem nema previše smisla (lupam, to bi bio onaj programator, klasični) - a da probaš to s vodom prema uputama, nisi je ti predozirala ali tko zna kako i zašto možda je (probni rad i spremanje za transport) :mrgreen

01 lip 2011, 14:07

nemam pojma što je analogni prekidač :dunno

možda sam predugo stiskala gumbić za start, al je ona to prekasno shvatila?

eh, večeras idem štreberski po uputstvima...

01 lip 2011, 14:09

Volvo je napisao/la:Ovako na prvu loptu, moja je perilica sva s digitalnim čudima pa greška s analognim prekidačem nema previše smisla (lupam, to bi bio onaj programator, klasični) - a da probaš to s vodom prema uputama, nisi je ti predozirala ali tko zna kako i zašto možda je (probni rad i spremanje za transport) :mrgreen

ma da to sam mislila reći - ni meni nema smisla taj odgovor

moram se nadati da se samo malo durila na mene jer ne postupam s njom po mašinskom bontonu
i da će mi oprostiti

01 lip 2011, 15:23

Eto ti kad nisi htjela Panasonic :p :D

01 lip 2011, 15:31

MalaSirena je napisao/la:Eto ti kad nisi htjela Panasonic :p :D

:p samo ti meni trljaj sol na ranu

misliš da nisam to prvo pomislila :lol
s tim da sam ja htjela Panasonic, al mi ne stane :p

01 lip 2011, 15:45

A jesi dobro zatvorila vrata?
Naime, meni se javila ta neka F greška i pištalo, pištalo, ja skoro majstora zvala :ajme a onda sam shvatila. :plavusa

01 lip 2011, 15:52

A meni je pisala ta neka F greska kad nisam otvorila vodu :plavusa Mi inace, iz nekog razloga poznatog samo mm-u, nakon svakog pranja zatvaramo vodu pa je ja zaboravim opet otvoriti.

01 lip 2011, 15:55

vrata su bila zatvorena tako da ih više nisam mogla otvoriti (do jutros)

voda otvorena (uzimala je vodu prvih minutu-dvije i onda zablokirala i javila mi taj F:26)

javit ću vam kako je prošao drugi pokušaj (po uputstvu)

:mah hvala svima :vi

01 lip 2011, 16:03

Miki je napisao/la:
MalaSirena je napisao/la:Eto ti kad nisi htjela Panasonic :p :D

:p samo ti meni trljaj sol na ranu

misliš da nisam to prvo pomislila :lol
s tim da sam ja htjela Panasonic, al mi ne stane :p

Ma znam :hug (kaj da ti velim, pola minijaturne kupaonice zauzima mašina, a u ostaloj polovici smjestili su se školjka, kada i umivaonik :roll ).

Držim fige da se taj Famozni26 više ne pojavljuje (a ova blokada vrata mi je strahovito išla na živce kod prethodne mašine, gorenje :roll )

01 lip 2011, 16:36

aaaaaaaaaaajjjj Miki :hug , nadam se da ti se podnick nece promijeniti u ubojica bosch masina :nata

01 lip 2011, 16:37

eh, zaboravih najvaznije :roll
MalaSirena je napisao/la:Držim fige da se taj Famozni26 više ne pojavljuje

XXX

02 lip 2011, 09:21

:drink :joy :znoj :nana
radi radi

:nana

prijavljujem da centrifuga nije jako glasna, ali uzimanje vode :shock
mislila sam da se nešto pokvarilo kad je počela uzimati vodu za ispiranje (pri kraju centrifuge)

i prijavljujem da je prvi veš opran: ručnici :mrgreen

02 lip 2011, 16:23

Ajme, kad citam i cujem koliko ljudi imaju problema s novom tehnologijom u kucanskim aparatima, sretna sam sto moja 13 godina stara Elektroluxica jos uvijek radi. Stisnem jedan gumb, namjestim okretanjem temperaturu i program i to je to :dunno

03 lip 2011, 10:23

Trini :zivili
ovakvi problemi se događaju kad se nadobudno kupi elektronički aparat i ne čitaju uputstva :oops:
(odnosno - pročitaju ali ignoriraju :ajme )

03 lip 2011, 10:29

U komplet Murphyjevih i sličnih zakona ide i onaj "Kad sve propadne, pročitaj upute" ;)

03 lip 2011, 11:19

Volvo je napisao/la:U komplet Murphyjevih i sličnih zakona ide i onaj "Kad sve propadne, pročitaj upute" ;)

:dada :dada :lol

06 lip 2011, 14:06

sad sam si skužila podnick :lol
Odgovori