Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Rafting na Kupi tj. ipak Korani

13 lip 2011, 12:44

Jel bio tko ? Iskustva . Išli bi ja i MM ,imamo dva dana, ovo nam je relativno blizu. Bili zadnje prije x godina na Bledu na Dolinjki ili Bohinjki ,ko bi znao više ,sad bi malo obnovili uspomene ,al malo bliže.
Zadnja izmjena: teutonija; 24 lip 2011, 11:14; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: Rafting na Kupi

13 lip 2011, 13:24

Bili mi i na Kupi i na Cetini ;) Ali na Cetini mi je bilo puno ljepše :proljece

13 lip 2011, 13:26

E sad Tinice do Cetine tri dana jahanja. Nego jel bilo Ok na Kupi? Ima svaki čamac skipera? :p
kaj se još nudi? kakva je organizacija?

Imaš ti kakvu ideju kak provesti dva dana u prirodi?

13 lip 2011, 13:34

Ja sam bila na Kupi, doduše prije desetak godina (do dvanaest :mrgreen ) ali bilo je odlično.
Prošlo ljeto sam bila na Mrežnici i isto je bilo super ali je bio prenizak vodostaj pa smo umjesto raftinga imali kanuing - isto je fora. :dada

13 lip 2011, 13:37

Mislim da trenutno ima i više nego dovoljno vode :lol
Hvala Barbi. :mah

17 lip 2011, 20:58

U Brodu na Kupi imaš 3 agencije koje organiziraju rafting. Jedna nudi smještaj u kući, a možeš i šator razvuć.
Naravno, sve trebaš provjeriti i dogovoriti prije nego što kreneš. Možeš tamo rentat bajk (uputit će te na najljepše staze - mi brali gljive na veliko), možeš se prošetati (malo jača šetnja) do Vražjeg prolaza i Zelenog vira. Ni izvor Kupe nije predaleko (autom), a to je fakat nešto za vidjeti! Sve one pastrve kako se hrane i skaču iz vode... :fworks

21 lip 2011, 08:55

Evo sve složili i dogovorili.
Idemo na kanuing na Koranu prvi dan, pa spavamo kod Rastoka i onda drugi dan pičimo u Gorski kotar do Skrada pa u Vražji prolaz i Zeleni vir.

Hvala svima ,javim kak nam je bilo. :mrgreen

21 lip 2011, 11:08

Wow !
Mislim da ti je tajming za Vražji prolaz savršen. Što više vode i što bučnije - bolji je doživljaj. :up

21 lip 2011, 11:50

Mi smo bili prije dva mjeseca u Vražjem prolazu i Zelenom Viru i bilo je jako lijepo

24 lip 2011, 11:03

Evo vratili se............................................................ŽIVI :mrgreen

Bilo nam je fantastično.

Prvi dan laganini došli do Nikšića, trebalo nam svega sat i pol, od tamo je bio polazak ,uzeli sobu u hotelu ,obukli se i oko 10 krenuli. Vozili se kratko njihovim kombijima do Korane i oko 10 i 30 se u 10 kajaka otisnuli u nepoznato. :shock
Upute su bile kratke ,veslaš veslaš ,u brzacima se nagneš natrag, vesla s rukama u zrak i spustiš se. :mrgreen

Bilo me malo frka ,kajaci su uski ,dugi, meni prilično nestabilni ,meni koja u životu nisam sjela u niš slično kamoli veslala.
Malo me tješilo kaj nisu ni drugi :lol
Po mirnom toku ide ok ,lagano veslaš i ideš ,u brzacima isto tak, čak je ok jer ne treba tolko veslati no slapiće i slapove prošli kako kad ,nekad ok ,nekad se izvrnuli ,nekad samo popadali, sve u svemu kupali smo se non stop. :lol
Imali neoprenska odijela ,prsluke ,kacige i bilo nam je ugodno, ni vruće ni hladno ,vrijeme predivno ,priroda još ljepša ,stvarno doživljaj.
Bili smo na rijeci punih 5 sati uz dva stajanja po 15 tak min . i cijelo vrijeme veslali i pod kraj smo već bili prilično jelte umorni, no i ponosni jer smo odveslali punih 15 km. :shock
Oko 16 smo došli na cilj ,jednu predivnu predivnu malu plažicu tam se još kupali oko pola sata ,tad i bez odijela i to mi je isto bio doživljaj.
U 17 smo se vratli do hotela ,tam imali ručak-večeru, koju smo s užitkom i pojeli.
Stvarno dan za pamćenje i po ljepoti i po bolovima u mišićima drugi dan za koje ne bi ni rekla da ih imam. :ajme

Priroda me oduševila ,cijelo vrijeme smo plovili po smaragdno zelenoj rijeci kroz pusti nenaseljeni dio , po kanjonu obasanom liticama i šumom dok su oko nas veselo letjeli bezbrojni vilin konjici i predivni veliki plavo zeleni leptiri.
Nekak u tom vremenu zaboraviš i na vrijeme i dan ma na sve i potpuno se stopiš s s prirodom. I to je u svemu tome najljepše.

Navečer kad je sunce malo oslabilo obišli Rastoke , bili smo tamo i lani s curama ,no sad smo obišli doslovno svaki pedalj.

Drugi dan nakon obilnog doručka se uputili prema Gorskom kotaru ,usput stali u Robinzon kampu na Mrežnici kod Tounja, priroda me i tam oduševila, tam se malo zbrčkali pa krenuli prema Zelenom Viru.

Išli smo preko Ogulina, Vrbovskog ,Ravne gore ,Begovog r. na prema Brodu na Kupi i Skradu.
Gore je isto predivno.
Puno šume ,kanjon tj Vražji prolaz- divan, pa vodopad i predivno smaragdno jezerce ,ja bi se i tam okupala, al je bilo prehladno (samo jezerce mislim) pa sam samo toćala nogice ko i u Rastokama. :nokti

Nakon toga krenuli laganini prema doma, starom lokalnom cestom tak da možemo stati di nam se svidi ,stali na jednom dijelu uz Kupu skoro se i tam okupali, al nismo ,ja opet toćala nožice :lol
Usput stali na odojčeku i nakon toga opet skroz starom cestom do Karlovca pa do Zg
Tam usput stali u WG-u obaviti Miller ,bio je to šok povratak i civilizaciju, al što se mora mora se :mrgreen pa laganini do doma.
Došli umorni, al smireni i ispunjeni.

Re: Rafting na Kupi tj. ipak Korani

24 lip 2011, 11:47

Zvuči super! Baš me to privlači, jedino mrzim kaj sam ćorava bez cvika pa mi to kvari volju za takve pothvate. Moji kolege su lani bili na raftingu na Uni, oduševljeni i prirodom i klopom.

24 lip 2011, 15:48

super za dobra provod , vidim da ste baš uživali :)
jel to bilo s djecom ili bez ?

a na Muller za kraj sam se dobro nasmijala :hahaha

27 lip 2011, 08:03

Lastavice bez, ovaj prvi dio nikak nije za njih. One su bile s bakom i dedom na moru cijeli tjedan.

27 lip 2011, 08:50

da mislila sam si, al reko ipak ću provjeriti. Znači to je za polumaturalac ;)

27 lip 2011, 09:49

:dada :mrgreen

27 lip 2011, 10:30

teutonija, super zvuci!

27 lip 2011, 10:40

Baš! Mrak!

Ja bi jako rado s klincima. Mislim da su dovoljno veliki za neki lakši spust, tj. mirniju rijeku. Vjerujem da bi im bio doživljaj samo takav.

27 lip 2011, 10:56

Hm čuj ovo na čemu smo mi bili nije za klince, i traje dugo, punih 5 sati smo bili na rijeci ,ima puno veslanja i puno padanja u vodu po slapovima. :mrgreen Znači da i idu s vama po jedan bi bio s vama u kajaku,(za dvoje je), a fakat mora oboje veslati na mirnim dijelovima.
Rafting na mirnijoj rijeci da ,mada sad trenutno je jako nizak vodostaj mjestimično zato i nije bilo raftinga.
Odgovori