Dakle, starijoj mustri slavimo rođendan na Lokrumu (otok udaljen 10 minuta od grada) i trebaju mi vaši pametni prijedlozi što da im nosim za klopu. Tortu nećemo nositi jer ona ionako ne voli torte, napravit ću hrpu čupavaca i mramornih kolača, to vole svi. Sokova naravno i grickalica, ali mi je bez veze pizze tramakat iz grada
Napravila sam za P. rođendan kiflice punjene kao pizze, klinci su bili oduševljini puno im je to praktičnije od pizze, a možeš i puniti sirom ili slatka verzija sa čokoladom ... Radila sam po receptu Fino i friško kiflica i punila ih naribanom šunkom, sirom i pasiranim paradajzom začinjenim kako i pizzu začinim.
možeš i sa hrenovkama puniti, nije baš zdravo ali klinci vole nisu tvrde (barem meni) isti dan, slijedeći dan meni budu tvrde ja sam veliku količinu tih kiflica pripremila puno ranije, napola ispekla i zamrznula onda kad je bio ročkas stavila u pečnicu na 10 min da se dovrši možeš dodati i one ledolete, smrznute punjene čokoladom, isto nije zdravo
Slani kiflici su mi super ideja, pa isto tako mozes napraviti i mini sendvice (sir, sunka ili cajna, krastavac ili mozda neki domaci namaz tipa tunjevina...ili pak sirko+sunka, sve zamotano u foliju) a cirni i ovo, dosta zgodno izgleda i nije tesko za napraviti: http://www.coolinarika.com/recept/savici-s-pastetom/. Dosta toga mozes napraviti i s lisnatim tijestom, isto u obliku kiflica ili puzica, u slanoj ili slatkoj verziji. Nije zahtjevno i brzo je, a djeca vole.