Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

čišćenje (dnevno, tjedno, mjesečno) planer

30 kol 2011, 16:03

http://www.domza5.hr/pronadite-vrijeme- ... 28643.aspx

jel imate vi neki svoj planer kao na ovom linku
što i kada radite na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi

kako vam izgleda vaš "čistaći" dan

:rublje
Zadnja izmjena: brigita; 30 kol 2011, 17:06; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: čišćenje (dnevno, tjedno, mjesečno) planer

30 kol 2011, 17:05

vidjela sam negdje na netu, a sada ne mogu naći kako je neka žena imala tablicu
sa danima u tjednu i u drugom stupcu osobe (mama, tata, djeca) i svako je imao neki svoj zadatak tjedno
jel vi imate neke takve fore za vas i vašu obitelj

30 kol 2011, 17:11

mi radimo stihijski, ako mi se čini prljavo - čistim.

Ako nema baš nešto pametnije za raditi.

30 kol 2011, 17:29

Beppa Joseph je napisao/la:mi radimo stihijski, ako mi se čini prljavo - čistim.

i ja ali bi trebala nekog reda uvest inače ću poludit

30 kol 2011, 18:34

brigita je napisao/la:
Beppa Joseph je napisao/la:mi radimo stihijski, ako mi se čini prljavo - čistim.

i ja ali bi trebala nekog reda uvest inače ću poludit

i ja :(

30 kol 2011, 19:49

Mi imamo neki svoj red za čišćenje ali nije da ga se pridržavamo kao pijan plota.
Svako dijete je odabralo svoj zadatak.Npr. A.iznosi smeće a M i K postavljaju stol.
Zadatci se ne plaćaju ali se nagrađuju jednom tjedno nekom sitnicom koju ne jedu svaki dan ili crtić ili malo duže na kompu.
Imamo svakakvih ideja ali vole raditi po kući i vani i mislim da im nije teško.Mala je sad došla u fazu da ona pere suđe.Nema veze ako to nije najblistavije suđe važno mi je da ne baulja po kući bezveze.

30 kol 2011, 21:05

mama141705 je napisao/la:Mi imamo neki svoj red za čišćenje ali nije da ga se pridržavamo kao pijan plota.
Svako dijete je odabralo svoj zadatak.Npr. A.iznosi smeće a M i K postavljaju stol.
Zadatci se ne plaćaju ali se nagrađuju jednom tjedno nekom sitnicom koju ne jedu svaki dan ili crtić ili malo duže na kompu.
Imamo svakakvih ideja ali vole raditi po kući i vani i mislim da im nije teško.Mala je sad došla u fazu da ona pere suđe.Nema veze ako to nije najblistavije suđe važno mi je da ne baulja po kući bezveze.

ajde malo konkretno, ideje, ideje :zivili :yess
koliko tko ima godina
koje su sve njihove dužnosti, kak se izmjenjuje raspored
jel imaš baš napisan raspored na npr frižideru pa si svatko čita ili
kak se kome hoće
jel ti pereš suđe poslije nje :mrgreen

i moji postavljaju stol i bacaju smeće, a nemam više ideja
sad sam skužila da mogu ručnike složiti, čarape ne slažu

31 kol 2011, 18:32

meni super ova rečenica
Ako vam uskoro dolaze neočekivani gosti, u redu je i „lažirati“ čisti dom.
Ja sam doma pa je to druga pjesma ali imam neka pravila tipa ponedjeljkom je obvezna generalka soba,slaganje sveg od robe do laštenja podova.
Petkom je obično generalka kuhinje i dnevnog da sam za vikend mirna.Ove ostale dane je klasika,suđe,metenje,pranje podova,to mi je svakodnevno ujutro dok cure spavaju.
One imaju sitne zadatke tipa postavljanje stola,vraćanje svojih igračaka u kutije,al one i neznaju koji je dan u tjednu pa im je oprošteno :roll

31 kol 2011, 19:12

Mi imamo totalno razrađen sistem.
Kao prvo to smo počeli lani i imali su tad 8i pol .drugi 6 i pol i treće skoro 5.
Svi su mogli izabrati što žele raditi znači bez onog Ti ćeš to a ti to.
Najstariji je izabrao postavljanje stola i sklanjanje mada tu nosi samo stvari koje fizički i može ponijeti a ne pun lonac pašte.Srednja cura kao pravo žensko briše prašinu i pomaže oko sitnica npr.njoj dam da nasapuna prozore a ja ih iza nje samo isperem i ispoliram ali to se radi jednom u mjesec dva. Ona isto i kadu pere .Srednji je iznosio smeće.Zajednički zadatak im je bio pospremanje igračaka dvd-a i sličnih stvari koji su oni sami vlasnici.Zajedničko im je bilo i skupljanje njihovog prljavog veša odjeće tj.onog što sami ne pospreme na vrijeme.Nagrade su nekad bile na tjednoj bazi sad su porasli oni i njhovi zahtjevi pa se to pretvorilo u mjesečne nagrade.Npr onaj koji je ovaj mjesec osvojio najviše bodova ili zvjezdica bira što im je zajednička nagrada.Opcije su razne kino,izlet,Mcdonalds i slično.Nekad je to samo novi dvd.Imamo raspored na magnetnoj ploči na zid sa zaduženjima ali opet ponavljam da ga se ne držimo kao pijan plota .Ako i se taj dan ne da nema ni smajlića

31 kol 2011, 19:16

Piši još ako te zanima imam ti ja pregršt ideja

31 kol 2011, 20:45

mama141705 je napisao/la:Piši još ako te zanima imam ti ja pregršt ideja

jel imaš možda rasporede po satu u danu :mrgreen
to sam probala prije ali ...
u 7 buđenje
8 doručak
...

ako se sjetiš bilo čega drugog samo piši ;)

31 kol 2011, 22:39

:bum bih se da imam plan čišćenja :ajme

01 ruj 2011, 00:06

Ne znam kako je sad, ali kad je tek osvanuo taj Dom za 5 sve te liste bile su čista kopija flylady, nisu se niti potrudili liste prilagoditi našem podneblju gdje većina mama nisu kućanice, nego itekako izbivaju iz kuće 8 sati.

Svejedno, za ideje što i kako na flylady stranici ima jako dobrih lista, planova i savjeta.

01 ruj 2011, 14:25

uopće mi ne zvuči loše.. mislim za stvari koje svakodnevno obavljam pranje suđa, slaganje kreveta za to mi ne treba raspored, ali otkad nam je stigla princeza ne stignem sve ko prije,prije sam čistila kako mi je palo na pamet, nije da se žalim imam samo nju ali nisam se još skroz uhodala, pa mislim da bi mi baš olakšalo da si napravim npr. da svaki dan imam nešto određeno, jedan dan podovi, pa kupaonice itd... e sad je samo pitanje dali bi se ja toga pridržavala ;)
sad većinom mm kad dođe u petak s posla bavi se s malom,a ja čistim jer vikendom putujemo kod mojih i njegovih, a naravno da mi je lakše da je čista kuća kad se vratimo...

01 ruj 2011, 14:41

I ja bih se upucala da radim plan čišćenja. Ne vidim mu svrhu :dunno

Jedino gdje radim popis je onaj za špeceraj jer bez toga ne mogu (čitaj ne smijem) po namirnice
i zapisujem kad idem na put jer zaboravljam ohoho.
U stanu boraviš bar par sat dnevno pa baš i ne možeš ne vidjet šta treba sredit.

Od kad znam za sebe vikendom se rade svi veći poslovi a ovo leteće usisavanje u tjednu i pranje kupaone čisto održavanja radi + kuhinje
ne planiram jer čim navečer nisam za past u nesvijest
primim se nečega... jer nikad ne znaš kak bu sutra :roll

Djetetu u skladu s godinama.
za sada ima zadatak samo što se njegove sobe tiče, dakle igračke.
Ima 4 g.

01 ruj 2011, 15:07

folne je napisao/la:Ne znam kako je sad, ali kad je tek osvanuo taj Dom za 5 sve te liste bile su čista kopija flylady, nisu se niti potrudili liste prilagoditi našem podneblju gdje većina mama nisu kućanice, nego itekako izbivaju iz kuće 8 sati.

Svejedno, za ideje što i kako na flylady stranici ima jako dobrih lista, planova i savjeta.

ali nema ništa na hrvaatskom
kužim ja engleski ali ne baš toliko :/

01 ruj 2011, 19:30

nemamo sate ni nikakve detaljne planove.Kanta za smeće se prazni kad je vrećica puna i slično.
Ja si ne mogu priuštit vikend da čistim jer radim i svetac i petak i nema tog rasporeda koji bi mi mogli provesti.
Čisti se poslije ručka ako nemamo ništa drugo u planu onda idemo van .Lakše mi je prije da se malo počisti nego kad se krepana vratim.Podove perem 2 puta tjedno kad odu svi leći jer se na njima ništa ne vidi.Djeca u svojoj sobi imaju tepihe tako da se samo usisa jednom tjedno.

01 ruj 2011, 20:16

Meni ne triba nikakav planer, jerbo ja svaki dan mogu radit generalku.
tapet iz DB mogu komodno rat svaki tjedan dana :ajme
da ne kazem da samo dnevno pometem sve kompletno, pa brat bratu 10 puta, nekad i vise, zavisi kako su moje cure zainteresirane za iznered :ajme

uglavnom pogubila bi se po rasporedu, a taman sam uvatila taj ritam svaki dan

01 ruj 2011, 23:08

i ja bih se ubila da imam planer. Cistim kad je prljavo, tj. nakon zaprljavanja.
Djeca sudjeluju, naravno, i ne pada mi napamet nagrađivati ih zbog toga što za sobom pospremaju.
Ali mi je jako simpatično kako si ova djeca izaberu zajedničke nagrade na kraju mjeseca.

Kad bih imala te planere ili bi mi bilo strašno dosadno i uvijek sve čisto kao u samostanu, pa ne bih vidjela da nešto treba pospremiti nego bih si morala planirati neki raspored za čišćenje nečega što je već, naoko :mrgreen čisto,
ili bih se toliko opustila da bih bila potpuno neuredna do trenutka kad je na rasporedu pospremanje.

Ni jedno ni drugo mi ne paše.
Zato nemam planer

02 ruj 2011, 08:53

Da, zaboravih napisati da ni kod mene nema nagrada za pospremanje, taman posla.
...učimo ga da iza sebe posprema i da mu to uđe u naviku.
Mislim da je važno i što nas vidi kako isto radimo.

Ali znate i da je sve to induvidualno, netko će pružat veći, netko manji otpor.
Ja nemam nekih problema s tim jer se dogovorimo (mora obećati da će pospremit igračke)...i to je to.
Davno smo govorili o obećanju i da se ono ne gazi,
zato lukavac kad vidi da je umoran već u početku igranja zna reć:
Ok, posremiti ću, ali moooožda ću ti biti malo umoran pa bi mi mogla danas pomoći, može? :lol
Nije to tako često pa pomognem, treba i to ponekad.

02 ruj 2011, 09:04

:lol , kako e odma osigura, ha :lol . lisice male.

u mene ne pali da ce same kupit, ja sama moram pocet, pa kad vide, onda se odluce smilovat mami :ajme

a kad se sprema roba u ormar, e onda ja obaveno moram bit u sobi snjima, bez da spremam i ja. al cisto ko cuvarica

02 ruj 2011, 09:11

srecica tara je napisao/la::lol , kako e odma osigura, ha :lol . lisice male.

On najbolje zna koliko je umoran pa da se osigura unaprijed :lol

Prije sam to oklijevanje u pospremanju rješavala na način da mu ne dozvolim crtić prije spavanja, nema muzike (jer on traži glazbu da ga uspava :) ), pričanja priča itd...

24 stu 2011, 15:18

Pozz,

ja imam plan...

PON - dnevni boravak
UTO - soba od malca
SRI - naša soba
ČET - kuhinja
PET - hodnici i kupatilo
SUB - peglanje robe oprane tokom tjedna
NED - ništa...čak ni ne kuham, naručujemo tj. kuham samo za malca

+ svaki dan operem wc školjke i pobrišem sve podove (imamo malog puzaća pa je to nužno potrebno)

Inače imam vremena za sve, jer on još uvijek spava 3 puta po 1,5-2h po danu...samo ne znam kako ću kad počnem raditi :-(

24 stu 2011, 17:17

svaki dan se ubijam da bude sve čisto i opet nije i onda tako iz početka. Svi smo velikil, al je mali stan i furt smo zatrpatni :mah

24 stu 2011, 17:44

sanjas36 je napisao/la:svaki dan se ubijam da bude sve čisto i opet nije i onda tako iz početka. Svi smo velikil, al je mali stan i furt smo zatrpatni :mah

Hehe bas to!

24 stu 2011, 19:28

mmar je napisao/la:Mi nemamo plan čišćenja, čistimo pomalo na dnevnoj bazi, a veća pospremanja imamo kad je mm slobodan pa mu nešto pukne u glavu, ili kad ja imam mengu pa svi moraju ispaštat :lol

Klinci su zaduženi za svoje sobe i igračke po cijeloj kući, koje su uglavnom i dalje po cijeloj kući :roll

Ali smo moje sestre i ja imale raspored, mama nam je napravila po danima, znači svaka je imala svoja zaduženja na taj dan, npr. slaganje veša, pranje suđa, pospremanje dnevne itd.
To je doduše bilo kad smo već bile starije osnovnoškolke, kad smo mogle i bez tog popisa, ali nije bilo interesa :lol

s koliko godina ste ti i tvoje sestre počele tako raditi po kući?

24 stu 2011, 21:54

XXX
Mada to često znači nered ili da neki dio čišćenja prerijetko dođe na red :roll
Htjela bih biti organiziranija, urednija.... Ali preko tjedna mi je vrhunac napuniti i isprazniti suđericu, vešmašinu, pomoći klincima oko zadaća/učenja, smeće, kupovina preko vikenda spremam i peglam, obavezno svaki vikend mijenjam posteljinu jer imam alergičare u kući, ali često ne stignem neke stvari detaljnije počistiti kako bih htjela.
Odgovori