Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
03 lis 2011, 15:03
Imam jedno

ali zbilja bedasto pitanje
Kaj vi napravite kad čujete da vam je perilica završla sa pranjem i kad daje alarm da je gotova.
Jel otvorite vrata od perilice i pustite da se "izlufta", ostavite perilicu ukopčanu bez obzira što je završila sa programom ili otvorite i ugasite gumbić pa ponovno zatvorite
Znam da se sad smijete ali ja sam u zadnje vrijeme primjetila da su mi tanjuri i čaše kompletno mokri a prije bi sve izašlo van blistavo čisto. I suho naravno
Jučer, kad sam vadila suđe iz suđerice još sam ga obrisala sa kuhinjskom krpom a to prije nikad nisam trebala raditi...
Ma ustvari ja mislim da zeznem cijelu priču što otvorim vrata nakon što začujem alarm i što ga gasim pa u tom trenutku unutra uđe zrak i stvori se neka vrsta "kondenzacije"
03 lis 2011, 15:07
ne otvaram odmah
03 lis 2011, 15:07
Ja radim sve troje od navedenog, ovisno o inspiraciji.
Kad čujem da je zapištala onda otvorim-ugasim-zatvorim.
Kad ne čujem ili kad legnem spavati stoji upaljena i zatvorena tko zna koliko, nekad i cijeli dan.
A nekad ostavim i otvorenu.
Nekad je vlažno suđe, nekad nije. Nisam upratila kad je kako. Baš sam od pomoći.
03 lis 2011, 15:11
i ja kao barbi, kako kad.
imam iskljucenu opciju susenja jer to trosi vise energije, tako pise u uputama. pa ta energy saving opcija preporucuje da otvorim odmah nakon zavrsetka programa pa se osusi na zraku. ako odmah vadim, mokro je.
ako iskljucim stednju, sve skupa traje dulje i gotovo je tek kad se osusi.
ali nemam zvucni signal

mrrrzim zvucne signale
nedavno je mm iskljucio mogucnost zvucnog signala kod susilice, a ja joj jos uvijek prilazim sa strahom
03 lis 2011, 16:06
Tinica je napisao/la:Jel otvorite vrata od perilice i pustite da se "izlufta"
ovako.
ako je ne otvorim (a ne otvaram je kad radi i zavrsi pranje po noci), vecinom sudje bude vlazno

ovako je suho vec kroz desetak minuta.
03 lis 2011, 16:10
pustim da se ohladi zatvorena i onda otvaram.
03 lis 2011, 16:11
ja palim suđericu svaku večer prije spavanja tako da ju otvorim tek ujutro.
03 lis 2011, 16:20
giami je napisao/la:ja palim suđericu svaku večer prije spavanja tako da ju otvorim tek ujutro.
potpis

i suđe mi je uvijek suho...
03 lis 2011, 16:43
vrlo rijetko , ali stvarno vrlo rijetko vadim suđe čim je gotovo, to radim samo kad sam posebno raspoložena

uglavnom ju ugasim i otvorim vrata, nakon nekog vremena je suđe suho
04 lis 2011, 09:26
giami je napisao/la:ja palim suđericu svaku večer prije spavanja tako da ju otvorim tek ujutro.
X
i na ivanu7997, mrzim zvučne signale na kućanskim aparatima

(osim mikrovalki

)
04 lis 2011, 09:28
beammama je napisao/la:mrzim zvučne signale na kućanskim aparatima

(osim mikrovalki

)
a meni je zvuk na mikrovalki najviše mrzak

taman kad krenem stavljati klince u krevet, eto ti nje... pišti jer se nisu vratašca otvorila nakon grijanja... i tako svake minute... najradije bi ju papučom gađala, ali mi je predaleko
04 lis 2011, 09:31
da, mene i mikrovalna zivcira. ionako njoj najmanje treba taj zvucni signal, ona najkrace radi, uvijek sam tu negdje.
04 lis 2011, 09:34
ivana7997 je napisao/la:da, mene i mikrovalna zivcira. ionako njoj najmanje treba taj zvucni signal, ona najkrace radi, uvijek sam tu negdje.
Najčešće da, ali kad radim rižoto uvijek ga spremam u mikrovalki jer mi se nikad riža ne slijepi, a to ipak traje malo duže.
05 lis 2011, 11:29
a ja kupila novu mikrovalku koja NE pokazuje vrijeme nego samo blinka one dvotočke, što je poprilično iritantno vidjeti po noći - zeleni lajtshow
05 lis 2011, 11:39
titirlica je napisao/la:uglavnom ju ugasim i otvorim vrata, nakon nekog vremena je suđe suho
X
05 lis 2011, 12:17
ja imam zvučni signal i to mi je baš drago, u protivnom bi stajala upaljena tko zna koliko dugo
05 lis 2011, 12:25
Mikrovalnu nemam, pa mi i ne pišti.
Mašinu za suđe tretiram ko Giami, navečer pere, otvorim ujutro. U rijetkim trenucima kad pere po danu, pustim koji minut, otvorim lagano i pustim da izađe para. Tek onda slažem.
05 lis 2011, 12:37
Otvorim i isključim čim opere, a suđe vadim kad mi se da.
Treba što prije otvoriti i pustiti da izađe para, jer ako se ohladi naravno da će se para kondezovati.
Uvijek poslije pranja ostavim jedno vrijeme odškrinutu da se skroz ohladi, jer topla i vlažna sredina pogoduje razvoju beštijica, buđi itd.
05 lis 2011, 12:46
Ja niš ne otvaram dok ne dođe vrijeme za napunit ponovno ili trebam nešto iz nje
07 lis 2011, 10:31
Evo jučer sam stavila program na intenzivno i prala je 2 sata kad sam čula alarm otvorila sam vrata i ugasila je a vrata ostavila otvorena. I suđe je bilo potpuno suho
Sad si čak mislim da je problem bio što sam stavljala na onaj brzi program od 30 minuta pa se valjda nije stiglo osušiti.

A iskreno nisam ni znala da postoji posebno ta opcija sušenja sama za sebe

Divne ste, hvala puno svima
07 lis 2011, 10:52
mokro mi ostane plastično suđe i na neravnom dnu šalica ostane vode, ostalo se osusi i u zatvorenoj i ako otvorim...
07 lis 2011, 11:52
mirnela je napisao/la:giami je napisao/la:ja palim suđericu svaku večer prije spavanja tako da ju otvorim tek ujutro.
potpis

i suđe mi je uvijek suho...
ovako i ja

i bude suho