Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
04 lis 2011, 13:15
Idemo curke

...bablje ljeto se polako približava kraju

, jesen uzima maha

... a uskoro nam dolaze i prve pahulje...
Kakvi su planovi za ovu zimu?

Mi još nismo 100% sigurno ali najvjerojatnije ćemo ponoviti Tirol
04 lis 2011, 13:23
Mi najvjerojatnije ne idemo zbog financija - osim ako nam tu netko ne napiše neki dobar tip and trick za neku jeftinu varijantu. Mogla bi ti Tinice. I to neki termin izvan školskih praznika.
Imate kaj u ponudi za dekintiranu obitelj?
04 lis 2011, 13:23
Mi sa društvom vijećamo ovaj vikend. Čitam stare topice i pronalazim puno dobrih mjesta i preporuka.
04 lis 2011, 13:24
Nano ožujak je sasvim prihvatljiv što se cijena tiče
Se vidimo danas u parku
04 lis 2011, 13:40
lara72 je napisao/la:Nano ožujak je sasvim prihvatljiv što se cijena tiče
Se vidimo danas u parku

Da.
Ali stvarno mi treba neko jako povoljno skijanje da bih uopće o njemu razmišljala
05 lis 2011, 10:12
i mi ovu godinu nazalost preskacemo radi financija na moju veliku zalost. Al bit ce valjda para dogodine.
Ozujak bas i ne bih mogla nazvati jeftinom varijanstom ako se ne radi o relativno niskom skijalistu i kraju ozujka. Meni se kao jeftina varijanta cini francuska ako imas varijantu nekog jeftinog prijevoza.
05 lis 2011, 10:20
A kaj ti smatraš pod jeftinu varijantu? Meni se čini da jeftine varijante nema, ski karta je uglavnom od 160 pa do 200 i kusur eura, to puta tri ili četiri (ovisno o broju djece) samo već košta puno. Plus put, plus smještaj.
Inače, u ožujku je Bad Kleinkirccheim imao onu akciju s grati ski kartom, a obično naprave snijeg, tako da to može biti jeftinija varijanta.
Čak su i naši jeftini talijani izbacili hrvatski tjedan iz besplatne ski karte, valjda su skužili da im dolazi puno Hrvata
05 lis 2011, 10:58
ma, skijala bih ja i na Sljemenu, a spavala doma, a kaj kad se pokvarila četverosedečnica
05 lis 2011, 14:34
jeftina varijanta je da Francuska Vars npr za nas cetvero (a troje spada u kategoriju odraslih a samo jedno u juniore) placamo za 7 dana smjestaj i ski passove za svo cetvero ispod 5000 kuna. Meni je to iznimnno povoljno. Odnosno da, gledam sa strane ski passa. Sva skijalista u kojima je ski pass jeftiniji od 30Eu dnevno trenutno mi spadaju u jeftinija skijalista, a ona skijalista di ski pass kosta manje od 15Eu dnevno smatram izuzetno povoljnima ili prevarom
Medjutim kako sam rekla ove godine nemamo nazalost ni za 15Eu dnevno po osobi pa cemo mastati za sljedecu godinu
05 lis 2011, 14:37
da, i ja nesto gledam Francusku ove godine, al predaleko mi je to.
mi smo u fazi trazenja. Htjeli bi nesto novo, a da nije preskupo

.
05 lis 2011, 14:40
ski karte su očajno skupe, još nama ove godine dijete ulazi u kategoriju da plaća onu juniorsku kartu. ok, mm i ja ćemo kupiti jednu jer nećemo skupa skijati ali i dalje je skupo.
smještaj smo našli za 500 eur tjedan dana, to je još najjeftinije, iako mi se čini da je i smještaj dosta poskupio.
i slažem se da je francuska najpovoljnija, ali predaleko. to kad opet budem student
05 lis 2011, 14:41
Ah da, mi još uvijek plaćamo ove godine ski pass i to po 100 eura, što je ultrasuperpovoljno kad vidim druge cijene.
Ja sam u Francusku išla 5 godina za redom, sve autom. Nije to tak strašno, podnese se.
Ali sad sam za nešto bliže i manje, nemam ja kondicije za Francusku.
Plus, Francuska, za sve koji planiraju ići je uglavnom jako hladna u siječnju jer su to sve visoka skijališta
05 lis 2011, 14:43
Mirci

ti trazis novi smjestaj
Uopce ne znam koliko ti jeftino trazis. Da sam na tvom mjestu ja bih prvo jeftinije potrazila po Italiji a onda bih trazila po Francuskoj

Plus, Francuska, za sve koji planiraju ići je uglavnom jako hladna u siječnju jer su to sve visoka skijališta
zato i je tako jeftina. Francuska je cca 900 km od Zgb-a sto znaci nekih 10-12 sati voznje. Treba uzeti u obzir da i ta dva dana onda nis nemas od skijanja ili odmora.
05 lis 2011, 14:45
Ma ja sam sve te godine išla treći tjedan u ožujku. I onda je jeftino, onaj njihov smještaj za studente
MM je nakon tih pet godina Francuske kad sam ga odvela u Cerviniu prvi put vidio oblake na skijalištu

Pa se začudio
05 lis 2011, 14:45
adorabla, pa, tak i trazim. Ovo za Francusku je bilo vise informativno gledanje

. Samo ne kuzim zasto te cudi moje trazenje

.
nova, gdje?
ja nisam nasla nista ispod 700 eura u Italiji.
05 lis 2011, 15:18
evo i meni od jučer ponude stižu na mail. mi ćemo ili 14.01. ili 21.01. dok još možemo van školskih praznika. držimo se i dalje Kreischberga

smještaj (apartmani) je u odnosu na prošlu godinu dosta poskupio, za nas 5 (mi, cure i baka) min 550 ojrića pa nadalje.
05 lis 2011, 20:04
Ove godine, u teškoj žalosti, mijenjam zemlju i skijalište
Uglavnom, s obzirom da sam se tek vratila nakon dugog izbivanja, nemam obraza uzeti svoja uobičajena dva tjedna godišnjeg. A bez toga, ili barem minimalno 12 dana na raspolaganju ne isplati mi se raditi skoro 1000 km. Imam tjedan dana, malo i srednje dijete koji baš ne ljube vožnju u autu (lani sam s njih dvoje išla avionom), za izbor su mi ostali Italija i Austrija, na kraju je zbog kraćeg putovanja prevagnulo mrvicu na stranu Austrije. Rezervirali prije par tjedana.
05 lis 2011, 20:18
Sreca najveca je napisao/la:evo i meni od jučer ponude stižu na mail. mi ćemo ili 14.01. ili 21.01. dok još možemo van školskih praznika. držimo se i dalje Kreischberga

smještaj (apartmani) je u odnosu na prošlu godinu dosta poskupio, za nas 5 (mi, cure i baka) min 550 ojrića pa nadalje.
ako ideš 14. ili 21. onda si na konju
Ove godine 06.01. pada u petak, pa je to zgodno za produženi vikend. Navala na taj produženi se vidi jer mi je dosta ponuda za aranžmane koji su bili deklarirani od subote do subote, došlo s izmjenama da može tek od nedjelje. Tako da startmano s nedjeljom a ne subotom.
06 lis 2011, 09:27
Termini iza 14.01. će uvjerljivo biti najpovoljniji pa čak i do 30% u odnosu na ova dva hrvatska tjedna prije

no ove godine mu ipak neću produžiti praznike na još tjedan dana.
Baš smo neki dan imali sasatanak sa učiteljima i svi se slažu da su apsolutno najbolja skijališta u Italiji, Altabadia - Corvara & Colfosco
Ja nažalost nisam imala prilike vidjeti ništa od toga...ja sam vjerna Austriji
13 lis 2011, 15:23
Adorabla....pogledaj
http://www.chaletliscandola.itCijena je 390 E za tri osobe tjedan dana.....Livigno 620 km, je daleko,
a mjesto je bez carinska zona (uključuje i jeftini benzin)
16 lis 2011, 09:22
Nismo bili u tim chaletima, al smo bili u Livignu - u apartmanu. Još kad smo Patka i ja
šetale trbuhe....Kućice izgledaju predobro a ne čini mi se da je to skup smještaj.
A ski karte...

nisu ni skuplje a ni jeftinije nego drugdje! Zato bi mogli
16 lis 2011, 09:37
Mi ako budemo isli onda u Sarajvo
skijaci smo nikakvi

mm je ima povrjedeno koljeno tako da nesmije ni blizu skija ali bi isli onako,svjez vazduh,setanje,sankanje i snijeggg
imam tetku u Garmisch Partenkirchenu,pozvala nas na "ostanite kolko hocete"znaci prosli bi skroz jeftino i blizu nam je ali meni se ide u BiH.
06 stu 2011, 17:52
Od 10. do 13.11.2011. u periodu od 10 do 19 sati u paviljonu 8A Zagrebačkog Velesajma održava se prvi međunarodni sajam skijanja, zimskih sportova i prateće industrije - ZimSki Show 2011.
Za vikend će u sklopu ZimSkog Showa biti održan i buvljak zimske sportske opreme odjeće i obuće. Na buvljaku posjetitelji mogu (osiguran stol i prodajno mjesto) prodavati rabljenu opremu, odjeću i obuću.
Ulaz na Velesajam je u sve dane sajma potpuno besplatan, jer je u terminu Interlibera, pa....DOĐITE!
06 stu 2011, 19:12
Sanja, nisam tebe srela ovdje ne pamtim

nemam pojma zakaj sam ovo uopće otvarala, ne skijam
07 stu 2011, 09:31
Ha, ha, pozdrav i tebi Vipica!
Nema veze sto ne skijas, mozes boardati, sanjkati se, klizati....
Ako dodes na Interliber, svakako dođi pogledati i ostale priredbe.
07 stu 2011, 12:29
Tinica je napisao/la:Termini iza 14.01. će uvjerljivo biti najpovoljniji pa čak i do 30% u odnosu na ova dva hrvatska tjedna prije

no ove godine mu ipak neću produžiti praznike na još tjedan dana.
Baš smo neki dan imali sasatanak sa učiteljima i svi se slažu da su apsolutno najbolja skijališta u Italiji, Altabadia - Corvara & Colfosco
Ja nažalost nisam imala prilike vidjeti ništa od toga...ja sam vjerna Austriji

Tinice, jel znaš tko od naših drži, na ovim talijanskim skijalištima koje si spomenula, školice?
07 stu 2011, 12:46
Lena, u Altabadiji obično školu drže Mobi i Levi.
Prošle godine su radili preko Merlintoursa, ne znam za ovu godinu. Samo to skijalište ti je ultraskupo, ne znam je li ti to bitno
07 stu 2011, 20:46
Mi ćemo ponovno u Alta Badiju, Pedraces, od 7-14.01..
Inače, u Alta Badiju vodi i Atlas airtours, gore imaju i svoju školu skijanja.
Evo malo detaljnije:
http://www.atlasairtours.com/service/image.htm?id=6616
08 stu 2011, 13:51
Mi se nismo i ne možemo dogovoriti
Jel bio tko u Livignu? To nam je trenutna opcija. Ponuda je ok jedino što je daleko