Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

po speceraj van RH

05 lip 2012, 14:19

nadam se da ste shvatile sto je pjesnik htio reci :mrgreen interesira me u sklopu nekakve stednje, ako je to uopce moguce, jel kupujete mozda negdje vani u nekim trg.lancima?? gdje, sto, po kojoj cijeni? pratite neke akcije, linkovi? koliko puta mjesecno?
bas si nesto razmisljam jel se to uopce isplati, ako da za sto da? pricao mi je kolega jos prosle, pretprosle godine da oni iz rijeke idu u italiju i da im se super isplati za neke stvari, po 3x jeftinije nego kod nas :dunno stalno me ta ideja kopka, pa hajde da vidim jel to prakticirate

Re: po speceraj van RH

05 lip 2012, 15:23

Zagrebčani idu u Brežice, barem oni zapadni. :)
Ja ne, ali oni koji idu kažu da uštede.

05 lip 2012, 15:32

mi idemo u italiju, stvarno je razlika u cijenama ogromna :/

IVA nam pokrije benzin. treba nam sat vremena do tamo. nismo još išli u slo, iako nam je bliže.

05 lip 2012, 15:32

Samoborci tvrde da se jako isplati u Lidl u Brežice. :dunno

05 lip 2012, 15:43

eh, tak si nekak i ja mislim, ali to samo ja mislim, al trebam nekog tko ce potkrijepit moja razmisljanja i natjerat me u realizaciju :lol
za italiju sam cula i ja, ali nama je to daleko, mi smo zapadni dio zg., pa bi nam brezice bile sasvim solidne, ako se isplati naravno

05 lip 2012, 17:02

folne je napisao/la:Samoborci tvrde da se jako isplati u Lidl u Brežice. :dunno

čak i neke Zagrepčane sam čula, mi nemamo tu naviku, ali kako je krenulo :dunno tko zna

05 lip 2012, 17:05

X
navodno su neke stvari po istoj cijeni, a neke su jeftinije. i dignu štojer pa im se isplati.

05 lip 2012, 19:17

Lena je napisao/la:navodno su neke stvari po istoj cijeni, a neke su jeftinije. i dignu štojer pa im se isplati.

e, baš to... moji susjedi to rade svaki vikend (a mi smo na jugoistoku Zg-a)

06 lip 2012, 12:13

Tu kod nas se dosta ide u Hofer u Rogašku. Mi još nismo išli, planiramo.

06 lip 2012, 12:14

kod nas u hofer u bistricu, ali kako nam ta italija nije daleko, na kraju svi produže do trsta pa ni nemam neke povratne informacije iz hofera :dunno

24 lis 2012, 13:42

Cure, kaj se smije donijeti od hrane a kaj ne.
I nakon koliko love je povrat poreza? :conf (mislim na Sloveniju)

24 lis 2012, 14:23

ako se dobro sjecam negdje iznad 75.- EUR. znaci, krece se :yess
molimo izvjestaj!

24 lis 2012, 14:27

TmamaKiN2 je napisao/la:ako se dobro sjecam negdje iznad 75.- EUR. znaci, krece se :yess
molimo izvjestaj!

Ako bude to bu više izletnički, da potrošimo vinjetu. :mrgreen

24 lis 2012, 14:49

Nedavno sam čitala članak (koji sad naravno ne mogu naći) o nekom koji je išao u Krško po špeceraj bile su i usporedbe cijena, neke stvari su bile značajno jeftinije sjećam se ulja, jaja i kave. Kaže da mu štojer pokrije gorivo i sve ostalo da je čista ušteda.
Razmišljam o tome već neko vrijeme. :dada

24 lis 2012, 14:56

Je i ja sam ga pročitala, s tim da i u Brežicama koje su bliže sigurno ima kojekakvih supermarketa pa nije nužno potezat do Krškog.

24 lis 2012, 15:34

mi smo jučer došli iz trsta.
evo cijene.
nama IVA pokrije sav benzin. išli smo u trst jer smo htjeli uzeti neke stvari, a sljedeći mjesec ćemo u bistricu, koja je na 30-ak km odavde.

evo cijena iz trsta:
tjestenina od 500 g - 2 kn
maslac - 8 kn
maslinovo ulje - 24 kn
pasati od litre - 4 kn

kava je 8 do 10 kn, majoneza 8 kn, basmati riža od 2 kg je 25 kn, integralna tjestenina je 3 kn, sredstva za pranje kupaonice po 7 kn, dimljeni losos (ovo mi je najdraže) - 150 g - 25 kn - kod nas je 100 :lol
masline od 550g - 8 kn, suhe rajčice - 9 kn (kod nas 30), ricotta od 250 g je 5 kn, kod nas je 15. mascarpone je 6 kn. kod nas 30 :ajme

24 lis 2012, 20:50

Kako doći iz Samobora do granice a ne platiti cestarinu?

25 lis 2012, 09:13

Pa, starom cestom na "malu Breganu".
Ako ideš autocestom, moraš se skinut iza odvajanja za Samobor, pa na staru cestu opet na malu Breganu.

I mislim da nije problem toliko tih 5 kn cestarine, nego ako se zapikneš na međunarodni granični prijelaz, onda bi trebala imati/kupiti SLO vinjetu. Zato - malogranični prijelaz.

25 lis 2012, 13:50

jel ide neko u Mađarsku? Mi smo malo istočno od Zg. Ne znam bi li nam se Slo isplatila :dunno

25 lis 2012, 14:17

thalia je napisao/la:mi smo jučer došli iz trsta.
evo cijene.
nama IVA pokrije sav benzin. išli smo u trst jer smo htjeli uzeti neke stvari, a sljedeći mjesec ćemo u bistricu, koja je na 30-ak km odavde.

evo cijena iz trsta:
tjestenina od 500 g - 2 kn
maslac - 8 kn
maslinovo ulje - 24 kn
pasati od litre - 4 kn

kava je 8 do 10 kn, majoneza 8 kn, basmati riža od 2 kg je 25 kn, integralna tjestenina je 3 kn, sredstva za pranje kupaonice po 7 kn, dimljeni losos (ovo mi je najdraže) - 150 g - 25 kn - kod nas je 100 :lol
masline od 550g - 8 kn, suhe rajčice - 9 kn (kod nas 30), ricotta od 250 g je 5 kn, kod nas je 15. mascarpone je 6 kn. kod nas 30 :ajme

:nesvist

25 lis 2012, 16:05

grozni je napisao/la:Pa, starom cestom na "malu Breganu".
Ako ideš autocestom, moraš se skinut iza odvajanja za Samobor, pa na staru cestu opet na malu Breganu.

I mislim da nije problem toliko tih 5 kn cestarine, nego ako se zapikneš na međunarodni granični prijelaz, onda bi trebala imati/kupiti SLO vinjetu. Zato - malogranični prijelaz.

Evo vratili se, cestarina je 6 kuna. Nije nam se dalo zezati kroz Samobor, a vinjetu smo imali.
Nije da je neka ušteda, ja sa praćenjem akcija po Zagrebu postignem ustvari isto samo sa malo više zezanja.
Ubuduće ako bi išla, išla bi preko Zaprešića, a to mi dosta povećava kilometražu.
Obišli smo Lidl, Hofer i Tuš, od čega smo jedino napravili šoping u Tuš-u, i tu je povrat 5 eura. Cijene su tu negdje, osim onoga kaj je na akciji. Recimo u Lidlu su sada špageti na akciji po 0,41 euro za 600 grama. To je recimo zbilja ok, ali ušteda na 8 paketa je zbilja zanemariva prema kilometraži. Treba pratiti njihove akcije i onda kombinirati.
Recimo igračku koju sam htjela kupiti u Baby centru nisu imali, tako da sam uštedjela 13 eura. :mrgreen

25 lis 2012, 20:46

- mi Međimurci smo orjentirani više na SLO, iako nam ni Mađarska nije daleko, ali mi već desetak godina tamo nismo bili...
- nama je Lendava na 10 km od granice (+ 15km od Čakovca) iliti ga 20 min vožnje... cestarine nema ;)

- u Lendavi ima i Hofer i Lidl i Interspar (Špar) i EuroSpin i Mercator i Kik i T€dy...
- ja prije svega odlazim u slovensku ljekarnu po kontracepciju koja je duplo jeftinija nego kod nas...
- rado prošvrljam po Kik-u gdje sam do nedavno obilno oblačila klince (sad zadnje sam štrumfu kupila debelu zimsku (skijašku) jaknu za 12,00 €), no sad je to sve rjeđe jer kako rastu je i izbor nekako manji...
- obavezno svratimo do Lidla gdje kupimo ono što nam je fino, al u HR preskupo (npr. pizzete 12 kom su kod nas 20-22 kn, dok tamo taj isti paket dođe 1,99 € - obavezno sa sobom ponesemo i one termo vrećice tako da i smrznuto dovezemo do doma)
- također obavezno stanemo i u Hoferu gdje si najčešće kupim margarin po cijeni od 0,30 €, 500 g mascarpone sir za 2,85 € itd...

- često sam i na službenom putu u Italiji
- tamo najčešće stanemo u Intersparu/Sparu
- najčešće doma donosim Nutelu po 4,50 € (mislim da je ona od 700 g), tjesteninu Barila od 1 kg po cijeni od otprilike 1,00 € (uh, sad već 6 mj nisam bila tako da se ne sjećam više točno cijene), Sensodine kaladont za 2,75 € i sl...

- na (HR) žalost, DA - ako si u prilici isplati se kupovati vani ;)

25 lis 2012, 22:40

A o kakvom to dizanju stojera pisete???
Gdje, kako i zbog cega??
I o tim povratima od npr. 5 eura??

Mi smo svako malo u Slo, MM ide poslovno, a ja u Hofer u Ptuj ili Ormoz.
Pizze smrznute 0,60€, margarin s jogurtom isto toliko, salatno bucino ulje 1 l 2,3€, tjestenina 1 kg niti 1 €...

Iako smo bili u djecjim ducanima i ducanima s elektronikom, obucom i odjecom i cijene su znatno vece nego kod nas.
Kad se naleti na snizenja, onda je isplativo.
Malcu sam tako u MANI u Ormozu kupila majice s kratkim rukavima za 2- 2,5€ komad.

27 lis 2012, 21:12

Ja sam u Tušu ostavila cca 60 eura, ženska mi je napravila tax free obrazac i sljedeći put dignem 5 eura kada se vratim. Formular sam potvrdila na granici.
Inače ženska je rekla da račun mora biti najmanje 50 eura da bi se mogao dobiti povrat. :)

06 stu 2012, 15:55

Zwerka ako ti je račun iznad određene cifre, oni ti mogu ispuniti obrazac za povrat poreza (neki imaju taxfree, a neki državne formulare). Ti ga na granici moraš poštambiljati (na izlasku recimo iz Slo ti ga Slo carinik poštambilja). Ako je taxfree obrazac onda i kod nas možeš podići, ali se plaća nešto provizije. Ako je državni obrazac moraš pokupiti na tom mjestu gdje su ti ga izdali, mislim u roku 6 mjeseci.

Nama se super isplatilo recimo za autosjedalice, imali su u babycentru ludu akciju jer su rasprodavali valjda stare boje, tak da smo dvije sjedalice dobili za cijenu inače jedne, još kad smo povrat poreza uračunali, mrak ulov. Nedavno smo jesensko/zimske cipelice uzeli klincima, vrijedila naM, je još vinjeta, dobili smo jedan par besplatno kad smo sračunali sa povratom poreza.

Al recimo po mom iskustvu nisam u špeceraju našlA nešto znatno jeftinije, mlijeko smo gledali u lidlu bilo je kao i kod nas, a i druge neke stvari. Voće im je bilo dosta povoljnije...

14 stu 2012, 18:19

Diami, jel to onda svaka trgovina ima odredjeno iznad kojeg iznosa je moguce ostvariti povrat poreza?

19 stu 2012, 23:13

Zwerka mislim da je određeno zakonom na nivou države. U Njemačkij je recimo dosta kanje nego u Austriji. U Slo ne znam kolioo je točno trenutno, čini mi se da se nešto mijenjalo, negdje 50 do 70€.
Odgovori