Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
15 lip 2012, 17:46
eto pitanje iz naslova- kako vam je spojen gradski plin na ugradbeni štednjak
meni nakon štednjaka - (staklo keramičke ploče 2xstruja 2x plin ispod kojeg je pecnica) ide onaj element na izvlacenje za boce i sl. od 30cm. i to je kraj kuhinje... ima jos po metra prostora, a na nekih 25 cm u zidu je cijev od plina.
sad da bušim taj element, da idem po podu...
kako je u vas koje imate ugradbenu kuhinju i kuhate na gradski plin
15 lip 2012, 17:52
meni je dolje, ispod ploce, u elementu, odnosno u zidu.
a ne kuzim bas tvoje pitanje, ti nemas dostupnu cijev ili? predaleko ti je od ploce?
edit: sad sam jos jednom procitala, pa mislim, mislim.... tebi je dakle plinska cijev na cca 55 cm od ploce i ti se pitas bi li isla po zidu s cijevi ili dolje, buseci element?
ako sam dobro skuzila, provjeri smije li se to - ja bih isla dolje, probusila taj izvlacni element skrooooz dolje, u razini sokla, inace ga neces moci koristiti
Zadnja izmjena:
ivana7997; 15 lip 2012, 17:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
15 lip 2012, 17:54

evo ovako to izgleda
15 lip 2012, 17:58
skuzila sam. nda, ako spustis dolje, trebas nekako s fleksibilnom cijevi doci do ventila, a to ne mozes nego buseci element, plocu, nesto svakako.
kod mene je lakse jer mi je taj donji dio dubok 90 i ima 'mesa' za te kerefeke
opet edit:

krivo sam rekla.
nije 90 nego 60. mogu ti mmsnuti kako izgleda ispod ploce, mi smo malo splicili ladice da to bude moguce spojiti
15 lip 2012, 18:03
navodno ima i meni mesa iza pecnice - to mi je rekao stolar koji je ugradio sve te elemente. a elementi su na nogama. pitanje je moze li ta cijev biti tako dugacka - to me je poljuljao lik u servisu koji sam zvala.
15 lip 2012, 18:04
ali krasna ti je kuhinja
15 lip 2012, 18:05
da, ja sam mislila da ces ici s fiksnom cijevi, ali sad vidim da to nije bas tako daleko. no to fakat ne znam, pitaj jos kojega strucnjaka. po mogucnosti ne nekog strebera
15 lip 2012, 18:10
da, ma mene zanimaju moguce izvedbe. lik ce doc u ponedjeljak - odbijam biti bez plina. bez daljnjeg. proslo je vise od po godine da to tako tu visi.
da, kuhinja naravno jos nije gotova
zadnji put u ikeji nisu bili neki elementi za gore na zid koje sam htjela, a i ovaj dio desno od špahera i to gdje su sad ove igracke moram rijesiti...
15 lip 2012, 18:13
nasla sam negdje da je najdulja moguca cijev 3 metra, a toliko nemas.
spustila bih se tom fleksibilnom dolje ispod elementa, koliko vidim nema bocnu stranicu do poda pa nemas frke, i ako iza ima lufta to bih jednostavno spojila iza. ne moras busiti plocu radnu jer sigurno kuhalo ima dolje prikljucke, zar ne? nekako je i ta pecnica spojena otraga, bude i ovo.
a sto ce ti stajati tu desno? jos neki element?
cuj, ja sam svoju kuhinju dovrsavala 2 godine
15 lip 2012, 18:18
To je trebalo dovuc prije montaže kuhinje

.
Meni ide pri podu.
Sad probaj da li ćeš moći zatvoriti taj izvlakac ako prodje kroz leđa! Ali fiksno sto duže!
15 lip 2012, 18:44
neee ne bih bušili radnu plocu. a ima dio gdej bi islo ok kroz ovaj izvlakac, negdje po sredini.
a ista mi je situacija bila i prije montaze i sad.
a sto ce biti između do prozora, pojma nemam. ja ne bih nista nego zidne police, ali ne znam kakve jos.
a ako to ostane prazno, morat cu zastiti tu cijev ako ce ici po podu
15 lip 2012, 21:28
Kako ti je bila ista situacija prije montaže i sad? Ti si crtala gdje će ti biti stednjak, i plin je trebao biti prije elemenata tamo i kad dodju elementi samo se spojit s gibljivim crijevom.
Ko voda i kanalizacija, nisi montirala sudoper pa razmisljala o vodi
I odvodu koji je udaljen od tog mjesta. Sad je majstoru teze ovo spojit, a da je sto duže fiksno. Treba varit, treba imat mjesta za to

.
Al smislit će on sta mu je najzgodnije

.U
16 lip 2012, 09:05
ma da, mogli smo je onda kroz cijelu kuhinju vuci po podu, a oni su po plafonu, pa su se spustili tu gdje su se spustili. iako nisam znala bas bas kako ce izgledat kuhinja kad su oni to provlacili