Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Poklon za vjencanje?

27 lip 2012, 13:36

:gaah :zub :znoj

Sogor ima svadbu u subotu i nemam pojma sta uzeti...ideje su mi na razini 0 ,novce nebi davali (nama poznati razlozi)

suda imaju ko u prici,mikrovalna sigurno ce dobit od nekog (povoljne su),pekac kruha (sumnjam da ce im koristit) isto kao i multipraktik,posteljina (korisna ali je malo bezveze kao poklon... :dunno ...

cifra do nekih 500kn ...imate li kakvu ideju???

Re: Poklon za vjencanje?

27 lip 2012, 13:43

meni je slika uvijek dobra opcija, pogotovo ako znas sto bi im se odprilike moglo svidit.
Ili mozda neki lipi album za slike s vjencanja + okvir za slike.

27 lip 2012, 13:47

njima ne... :/

oni nis na zidu nemaju...

a album mi nije neki bas izbor jer tako ionako ce sada od svadbe dobiti albume sa slikama od fotografa...

27 lip 2012, 13:52

meni je lijepi poklon komplet nesesera ili torbi za putovanje
ili ovaj novi aparat na kavu s kapsulama

27 lip 2012, 14:03

torbe sumnjam da im trebaju jer nikuda ni nejdu ...a o aparatu smo cak i razmisljali no oni piju samo obicnu... :ajme :/

27 lip 2012, 14:06

dajte im onda neki poklon bon

27 lip 2012, 14:11

Hajdi je napisao/la:dajte im onda neki poklon bon

e vidis vidis...tipa spara ili konzuma,emmezete... :)

zanimljiv prijedlog...
Zadnja izmjena: bubsek; 27 lip 2012, 14:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

27 lip 2012, 14:11

Hajdi je napisao/la:dajte im onda neki poklon bon

x
u nekom dućanu gdje ima svega - i namještaja i tehnike, i sitnih kućanskih stvarčica, tipa emezzeta.
pa nek si odabeu što im odgovara

27 lip 2012, 14:17

ima i kika čini mi se, pa cijeli šoping centri imaju svoje poklon bonove, tipa cc1, ima ih i dosta dućana posebno - meni se to isto čini kao dobar poklon

27 lip 2012, 14:21

A da ih pitate sto zele/trebaju?

27 lip 2012, 14:45

pokon bon je isto kao i keš :dunno
ja bi kao Sandra,pitala za zelje :dada

27 lip 2012, 18:47

Pratim temu, i mene ovakvo nešto zanima, ovo s poklon bonom je super

27 lip 2012, 20:40

sandram je napisao/la:A da ih pitate sto zele/trebaju?

ne ni to nije pametno...

sta da kazem duga prica za sve to ...htjela bi bas nesto uzet i ne davati novce...
ovo sa poklon bonom mi se opet cini zgodno jer nejde cisti kes na ruke...no primam i dalje prijedloge mozda za neku stvar... :dunno

imam fore jos dva dana... :znoj

27 lip 2012, 20:48

A kolika uopće je pristojna cifra za svatove ako se ide na novac? Mi isto ne znamo jel bi išli s novcem ili darom. Zato pratim temu. Koliko dajete za krsne/krizmane kumove kad se žene/udaju?

27 lip 2012, 20:56

komplet ručnika, neko veliko ogledalo, foto aparat, ukrasne tegle za cvijeće (za van), tepih, luster, lampa, glineno posuđe tipa lonac za grah ili nešto tako ako to vole, roštilj....

27 lip 2012, 21:54

za kes su mi rekli da je racunica za minimalno davanje
broj osoba x cijena stolice
npr ako je cijena stolice 50€, za 5 osoba je to min 250€. mi idemo sada u svatove i dat cemo 2000 kn :nesvist

27 lip 2012, 22:20

za krštenje smo od svih prijatelja dobili 50-100 eura, zavisi od mogućnosti. Isto varira i za svatove, ako smo si super, super 250-300 eura, onima reda radi dajemo 100 eura. U biti, znam koliko smo mi dobili od koga pa dam 100-200 kn više.

Za tvoj poklon set posteljine, kufer sa žlicama,vilicama i noževima (zaboravila sam kako se zove :ajme ), slika (boli te uvo ako ne stavljaju, ionako vidim po tvom prvom postu da nije sjajna situacija), ukrasna lampa.. Zapravo- nemam pojma, ja uvijek keš dam jer mi je najlakše.

28 lip 2012, 08:47

nadicab je napisao/la:za kes su mi rekli da je racunica za minimalno davanje
broj osoba x cijena stolice

:dada

To je, dakako, ako nije netko baš izrazito blizak. Te se računice držim, zato dicu i ne vodimo na pireve, idemo uglavnom samo MM i ja. Sve ostalo mi preskupo. :ajme

28 lip 2012, 10:12

Dobre su vam cifre. U mom kraju baš i nije tako jer je ovdje standard nizak, tako da je 100 eura po obitelji ok, ako nisu u pitanju baš tete i stričevi. Za krštenje su pokloni od prijatelja bili 200-300 kn.

28 lip 2012, 13:24

:shock :shock :shock

100,200,300eura ajme zar vama padaju novci sa neba? :p

mislim svaka cast sto mozete ali meni je to previse pa cak i da imam toliko ...

28 lip 2012, 14:08

bubsek, to jesu generalna pravila o plaćanju na svadbama, čisto da sa svadbe ne odeš dužan, kako se ono veli... ALI, budući da ti je šogor u pitanju, sigurno zna u kakvoj si ti financijskoj situaciji i bio bi samo snob da ti zamjeri ukoliko nisi u stanju platiti toliko... ja bih mu možda čak i rekla kad ga vidim da ću dati koliko mogu i da se nadam da mi neće zamjeriti

inače, sve se da dogovoriti ako ideš nekome bliskom u svadbu... npr. kad smo se mi ženili, najbolji frendovi su nam bili kumovi (dva para), oni su jedva skupili zajedno 4.000 kn i dali nam za bračno putovanje, a nama je bilo neugodno primiti i toliko jer smo znali da nemaju novaca... a drugom frendu smo čak platili i put iz Beča vlakom (tamo je bio na postdiplomskom) samo da dođe na našu svadbu jer nije mogao skupiti ni za vlak... tako da, ako su ljudi, razumjet će i sve je stvar dogovora... zauzvrat im se možeš ponuditi za odraditi neku uslugu vezano uz svadbu, nama su prijatelji (a posebno kumovi) jako puno pomogli oko tehničkih sitnica neposredno prije i za vrijeme svadbe i to nam je zlata vrijedilo, puno više od para (tipa: otići pokupiti cvijeće u cvjećarnu, pomoći okititi aute, voziti mladu na frizuru, makeup, stavljati revere, dočekati goste tu i tu, konobariti ako se prije crkve ide nekom doma i sl.)

28 lip 2012, 14:14

ma sogor je pravi snob...(zalosno sto se tako moram izraziti)

on je "organizirao" svadbu samo u glavi sve ostalo su drugi placali i radili (ukljucujuci i nas)...
to sve govori o njemu...ja u biti ni nejdem ide samo muz i kcer starija,neda mi se nemam ni najmanju volju...

da se mene biti zbog svega toga mu ni trunku nebi dala a kamoli nesto drugo...no hajd ipak je muzev brat pa nekako pokusavamo biti "ljubazni"

28 lip 2012, 21:56

bubsek, srecom da idemo na svadbe 1x u nekoliko godina i to samo najuzoj familiji, inace ne bi mogli

28 lip 2012, 22:56

ja sam iz Slavonije i kod nas se stvarno dosta daje u svatovima. Ja sam od svake svoje tetke dobila 500 eura, a muževa strana je i više davala. Al kod nas je to malo pretjerano.. sami šokci i hercegovci pa se natežu tko će više dat :ajme Al treba to sve jednog dana i vratiti.

Sva sreća pa su vjenčanja nakratko stala :hahaha

28 lip 2012, 23:00

tratinčica1711 je napisao/la:ja sam iz Slavonije i kod nas se stvarno dosta daje u svatovima

i ja sam iz Slavonije, pa sam došla napisati da se kod nas ne daje toliko puno :lol
očito svatko po svojim mogućnostima...
ne mogu dati 500€ kad ih nemam, tko god se ženio, i koliko god mi dobili od njih. iako niti nismo od nikoga dobili toliko, osim od gostiju iz Njemačke, ali njihove mogućnosti su neusporedivo veće. najčešće pokrijem "stolicu" i još malo nadodam. nemam ni za to, ali nekako iskemijam

28 lip 2012, 23:19

doseli ti u moj grad da te udamo opet :hahaha

Gdje god smo mi bili tako se daje, očito se krećemo u takvom društvu. Nismo ni siromašni, al ni ne plivamo u parama. Doduše, sad nismo bili jedno 2 god na svadbi, vjerujem da su cifre naglo opale.

28 lip 2012, 23:22

tratinčica1711 je napisao/la:doseli ti u moj grad da te udamo opet

daj reci odmah, koji to grad :hahaha
nije nemoguće, dalo bi se izvesti ;) :lol

28 lip 2012, 23:25

Gori lampa nasrid... ;)

29 lip 2012, 08:24

tratinčica1711 je napisao/la:j Al kod nas je to malo pretjerano.. sami šokci i hercegovci pa se natežu tko će više dat :ajme Al treba to sve jednog dana i vratiti.
Potpis na ovo, tako je i kd mojih u Slavoniji.
A u ZG, ne znam kako dajete ispod 500kn po stolici. Danas je u Zagrebu prosjek od 55 eura na više, dakle ako idem nekim poznanicima, prijateljima, bar 1000kn za nas dvoje. I to je taman za stolicu i 100-150kn extra.
Ako idem užoj familiji, ili nekim boljim prijateljima 100eura po glavi.
I ne plivam u parama, al ne mogu nekome dati dar 300kn i ne pokriti ni trošak stolice.
Onda radije kažem da neću doći i gotovo, evo baš nedavno smo odbili jednu svadbu baš iz novčanih razloga. A i to su nam bili neki više poznanici.

29 lip 2012, 09:23

Ja dajem novac ili poklon u vrijednosti 100-150 eura i ne mučim se zbog toga. Kad imam manje, dajem manje, kad imam više dajem više. Očekujem da ljudi rade svadbe zbog vlastite želje i da ne ovise o tom novcu. Voljela bih da mogu dati više, ali ne mogu i ne muči me koliko košta stolica u restoranu. Tko ima za skuplju, taj će si je platiti. Ako netko želi platiti 70 eura stolicu, nek mu bude.

Bila sam na jako puno svadbi ovih par godina, a bome sam i odbila neke jer baš i nismo bliski. Jednostavno mi je dosadno među ljudima koje ne poznajem, a ako još nisam ni s mladencima dobra, zašto bih išla?
Odgovori