Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
30 kol 2012, 09:16
želim eliminirati tuš kabinu te ostaviti samo pločice na podu i odvod. ima li netko iskustva s tim? treba li nešto posebno ili je dovoljno samo obične pločice ostaviti na podu?
naime, već ispod kabine postoje i to bi mi bilo idealno, da ne moram ništa razvaljivati
30 kol 2012, 09:18
Moraš napraviti odvod. Cijev ti sad vjerojatno ide iz poda na tuš, dakle nije u razini pločica nego strši. I vrlo važno je da je ispod pločica dobra hidroizolacija jer će u suprotnom za tili čas curiti u etažu niže.
30 kol 2012, 09:31
Nagib ti je bitan, za odvod jasno, pa obloga ispod, mora se to napraviti kako treba.
Taj tuš je moj sanpitaš za ovako nešto:
30 kol 2012, 09:32
folne ti je sve rekla.
Moras razbiti plocice, dio poda, napraviti pad prema sifonu, staviti hidroizolaciju pa tek onda nove plocice.
30 kol 2012, 10:15
pad već postoji, ali hidroizolacija - ne vjerujem. šteta, ne da mi se razbijati sve..
možda majstor može preko postojećih staviti "nešto" pa onda gore nove pločice
lara.b točno to
30 kol 2012, 10:20
Hidra obično ide na glazuru. Nisam čula za slučaj da su ju stavljali na pločice. Osim toga kako ti se otvaraju vrata? Pod bi ti se dignuo najmanje za centimetar kad bi stavljala pločice na pločice. I lako za sve to, ali pad mora biti napravljen savršeno jer ćeš inače imati lokve, a za odvod nema šanse da prođeš bez štemanja i pločica i betona ispod. Mislim da za uzdužnu rešetku (što preporučam umjesto samog sifona) treba minimalno 8 cm dubine.
30 kol 2012, 10:40
ali pad mora biti napravljen savršeno jer ćeš inače imati lokve
xxx znam preko nekoliko očajnih iskustava, to ti ne zna svaki keramičar odradit
30 kol 2012, 11:11
aaaa
sve sam dalje od te pomisli onda
možda stavim neku plitku kadu i gotovo
hvala cure!
05 lis 2012, 09:32
moj keramičar je to savršeno napravio

i nemamo rešetkasti odvod jer je jako skup, nego centralni.
Ako te zanima, poslikam
05 lis 2012, 11:41
ja isto nemam tuš kadu nego samo pločice , u sredini je najnormalniji sifon, spojen na odvod, pad je napravljen prema sredini (sifonu)
Kako smo u kući ne znam curi li kome

kod mene sve savršeno funkcionira.
05 lis 2012, 22:34
nadicab je napisao/la:moj keramičar je to savršeno napravio

i nemamo rešetkasti odvod jer je jako skup, nego centralni.
Ako te zanima, poslikam
naravno! može i na pm
19 stu 2012, 22:18
a koja je cijena te cijele priče?
i ako mogu slike ovdje, meni bi bilo super