Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

preporuke za veš mašinu i sušilicu?

03 lis 2012, 11:01

Drage moje,
moja perilica-sušilica koja me već nekoliko puta ostavila na cjedilu opet je u kvaru (ne radi programator) i ne mislim je više popravljat, nego želim kupit odvojeno perilicu i sušilicu koje će me služit pozdano do kraja života, a za uzvrat će bit mažene i pažene :lol

dakle, lova koliko je, toliko i nije upitna, naime ja bih da bude super mašina i za to sam spreman izvojit i više ako treba, jer ne mislim se stalno mislit kad će krepat do kraja da opet kupim novu, kao s ovom ...

dvoumim se između miele i gorenje modela. prvo su mi svi za miele pričali da je to kategorija iznad kategorija, pouzdano, radi do kraja života kao satić i tome slično, ali onda sam na netu pročitala da to i nije uvijek baš tako, da ih ima koje se dosta kvare, da je servis skup i ono što me zapanjilo je da im je garancija samo 2 godine, a toliko će mi trebat da otplatim perilicu i sušilicu :/
gorenje mi je drugi izbor jer su navodno dosta kvalitetni, a što je isto važno servis je uvijek dostupan i povoljan. imam njihove druge aparate u kući i jako sam zadovoljna. ove nove linije su im stvarno napredne, ak me razumijete. garancija je ja mislim 5 godina, što mi je isto OK.

dakle moje pitanje - što bi mi preporučile, ako bi mi nešto preporučile? ne kužim jel to nabrajanje tih nekih posebnih osobina npr. miele perilica samo neki marketinški trik ili to ipak drži vodu?

Re: preporuke za veš mašinu i sušilicu?

03 lis 2012, 11:09

Evo ja ću ti preporučiti gorenje samo zato što sam ja zadovoljna s njima i njihovih 5 godina garancije.
ne naplaćuju ni dolazak, za razliku od nekih kod kojih to ne ulazi pod garanciju :/

Nikad perilica-sušilica u jednom.
Ja imam u planu kad ova moja kihne uzet oboje, ali gorenje.

03 lis 2012, 11:55

potpis na mmar, samo kaj nemam sušilicu. Sve radi bez kvara (isto mijenjali ležajeve na perilici ) već 10 g.
jedino suđerica ima manu što je svako malo pucao feder na vratima, ali i to je prestalo kak smo kupili novi ,a ne stalno krpali, a i ne utječe na rad same mašine

03 lis 2012, 12:07

evo taman i mene "muče" iste brige ;)
baš sam sinoć rekla mm da za god. braka (idući mj.) neću nakit ni parfeme nego sušilicu i ako mu je stalo do ostanka u braku da se moramo nekako skombinirati oko toga :mrgreen (čak sam mu rekla da mi to može biti pokon 2u1 - i za god.i za roćkas u 12.tom mj. :nata )
Dakle tražim samo sušilicu jer mi je perilica nova i ok, a i znam da je bolje kad su odvojene :dada
dakle, koje su solidne i cjenovno prihvatljive?
čekam savjete iskusnih :kima

03 lis 2012, 12:15

Ja mogu preporuciti Gorenje i Bosch, imam Gorenje perilicu i Bosch susilicu i obe su mi super, Gorenje ima 5 godina garanciju, Bosch mislim 2, nisam sigurna sad napamet, inace obe rade ko urica :5

03 lis 2012, 13:34

Ja glasam za gorenje.
Primjetila sam da Miele aparati imaju poseban status tu na forumu i da ih svi hvale na sva zvona, ali po meni je za neke stvari to previše novaca, pogotovo zato što im je servis skup i dostupnost dijelova je :ajme Na kraju nikad ne znaš da li će tebe zahvatiti možda baš neki baksuz.
Iako izgledaju prekrasno.
Gorenje imam perilicu, perilicu suđa, škrinju, hladnjak, pećnicu, napu.... i zadovoljna sam.
Sa perilicom suđa sam imala nekih sitnijih problema, došao mi majstor iz ovlaštenog servisa i riješio to, naplatio samo pola cifre koju inače naplaćuju za izlazak na teren iako je bila van garancije, taman prošlo 5 godina.
Inače imaju super sistem, nazoveš centralu kažeš šta je, ostaviš podatke i majstor te zove do kraja dana, a u principu dolazi kad tebi paše u roku 3 dana.
Sušilicu nemam pa ne znam kakve su, ali perilica mi je za 5...mislim da ju imam oko 6 godina i dosad smo samo grijač jednom mijenjali, zbog kamenca jel.

03 lis 2012, 13:54

hvala cure :luv

i meni se sve čini da će ipak bit gorenje, iako kažem - prvo sam rekla da ću uzet miele bez razmišljanja, baš zato što ih uvijek svi toooooliko hvale, a ja hoću pouzdan stroj, ali stvarno mi nije jasno da im je garancija tako kratka :conf , a nek me pogodi loši komad i na kraju će me koštat sve u duplo, jer navodno je servis užasno skup :/

naaajskuplja gorenje mašina je još uvijek skoro 2000 kn jeftinija od najjeftinije miele, tako da nije mala razlika ...

03 lis 2012, 14:45

Gorenje sigurno ima bolji i jeftiniji servis pa bih s te strane uvijek glasala za Gorenje.
Vjerujem da i Candy radi dobre vesmasine i Bosch i Electrolux i.... ali sve kako ti grah padne i gdje je masina radjena.

Mi imamo Miele vesmasinu i AEG susilicu. S vesmasinom sam zadovoljna, sa susilicom bas i nisam. Prosla, isto AEG, je bila proizvedena u Njemackoj i radila je ko urica non stop punih 8 godina. Ova druga je proizvedena na istoku i nisam zadovoljna. Glupo rijesen filter na vratima, roba ostaje vlazna na nekim programima na kojima ne bi trebala biti pa dosusujem i tako. Zao mi je da nisam dala 2000kn vise i uzela Miele susilicu.

Inace brdo proizvodjaca svoje vesmasine testira tako da ih usporedjuje s Miele. Pa onda vidi jel to samo marketinski trik.

03 lis 2012, 14:56

meni je serviser iz elektroluxa na pitanje koja je najbolja marka (ako izuzmemo cijenu kao kriterij) k'o iz puske izbacio Miele... :dunno

03 lis 2012, 15:50

Moja frendica ima gorenje i perilicu i sušilicu, stoje jedna na drugoj i odlične su.

03 lis 2012, 16:06

Ja u 11 mjesecu uzimam novu masinu a nadam se i susilicu.
Mmama ima noviju gorenje zadovoljna je, ali je npr. imala sudjericu gorenje koja nikad nije valjala.
U starom stanu sam imala noviju siemens vesericu dobro je prala, sad ima siemens sudjericu odlicna je.
Veserice gledam i candy, lg, samsung... Sta cu uzet ne znam jos.

Inace kaze mi susjeda da je ona imala susilicu na perilici, perilica je poblesavila skocila, zbacila susilicu. Susilica se razbila i plocice :ajme
Tak da mi ona predlaze da ju stavim na balkon, dobro je zatvoren ne bi padala ni kisa ni snijeg po njoj.
Mene tog malo strah ima li tko iskustva sa susilicom na balkonu?
Susjeda ima zatvoren balkon pa baci cjev kroz prozor, moj je otvoren ali bi susilica bila zaklonjena s 2 strane i kao sto sam rekla sigurno nebi nista padalo po njoj.

04 lis 2012, 11:20

nije ti problem u padanju kiše po njoj, nego u niskim temperaturama, unutra ti se može posmrzavati zaostala para/voda, pa napravit kuršlus

04 lis 2012, 12:54

Moja mater ima perilicu Bosch i to je najbolja perilica koju sam vidila - po dva puta dnevno je u pogonu gotovo svaki dan i tako već 14 god bez greške, bez kvarova!
Moja perilica je Candy i za sad je dosta dobra, ali i nova je - nema još ni pune 3 god! Dok nam je npr perilica za suđe od Candyja bili očajna (mater mi je imala dok sam još živila s njima) - to je bila katastrofa živa - stalno se kvarila i nikad nije dobro prala :dunno

04 lis 2012, 13:17

Pa to mi je onda bezveze znaci kad padne temperatura ispod nule ode sve.
Ipak onda jedno na drugo da stavim, valjda nece past :dunno

04 lis 2012, 13:19

tanjabb je napisao/la:ali sve kako ti grah padne i gdje je masina radjena.
X
nažalost je tako

mislim isto kao i tanja, najlakše je popravit gorenje pa je to možda najpametniji izbor

04 lis 2012, 13:30

I kod mene sve samo gorenje i da nije toliko garancije već bi ih sigurno morali mijenjati. Nama je grah očito pao ukrivo jer smo imali dosta kvarova od samog početka. Sreća kažem što imaju toliko dugu garanciju i što serviseri brzo dođu i s djelovima. Inače uređaji funkcioniraju ok.

Tiha patnja mi je naravno Mielle. :mrgreen
Kad budemo uzimali novo bit će mi prioritetni na listi.

04 lis 2012, 19:37

A mi smo stavili jednu na drugu i sve je bilo super i bez ikakvih problema. Bas me zanima ova tema za to sto amo kupili stan i trazim preporuke za perilicu i susilicu. Ko podstanari imalismo Gorenje i jako smo bili zadovoljni. Vidim da i dosta vas je zadovoljna sa Gorenjem.
A kad kupimo opet cemo staviti jednu na drugu i ne ma sanse da padne, tako su dizajnirane.
Zadnja izmjena: bebasastilom; 05 lis 2012, 08:33; ukupno mijenjano 1 put/a.

04 lis 2012, 19:55

JA sam u niskom startu jer čekam da mi šesnaestogodišnjakinja otkaže poslušnost, to je sad već prastara kombinirana perilica/sušilica, Ariston, nikad servisera nije vidila, ma ni guma na njoj nije mijenjana.

Koliko vidim Bosch i AEG su tu negdje cijenom ali AEG nudi 5 godina garancije. Ariston ima 10 godina garancije na inverterski motor a na ostale modele 5 godina.

04 lis 2012, 20:03

Inače, za Miele perilice zbilja svi kažu da su najbolje, ja sam prala na skijanju u jednoj dvajst i kusur godina staroj :)

04 lis 2012, 20:18

imam sušilicu Gorenje već 10 godina i nije imala nikada ni jedan kvar (kuc-kuc) a radi super, puna mašina bijelog veša (perilica pere 7 kg) suha je za 45 minuta.
imali smo i perilice Gorenje (dvije smo promjenili u 10 godina), kvar za kvarom dok se nije desio kvar koji je bio neisplativ.
sada imamo LG već 3 godine i super sam zadovoljna, lijepo pere, tiha je...imala je samo jedan kvar - zaplela se Fashion Bandz narukvica negdje u motor :ajme

04 lis 2012, 21:29

ja sanjam miele vec godinama...i jedva cekam da mi ova sadasnja crkne
samo nikako da se to desi :mrgreen

ja i dalje vjerujem da cijena opravdava kvalitetu...bar u slucaju miele proizvoda
:dada

05 lis 2012, 08:36

Da li neko zna za Samsung perilicu?

05 lis 2012, 08:41

Imaju je moji prijatelji, ne znam jesu li samo naletili na baksuza ali popravljali su je u 4 godine valjda 10 puta...nisu nikako zadovoljni a platili su je mnogo.

05 lis 2012, 09:16

meni zapravo kod miele nije jasna jedna stvar - ako netko tvrdi da su njegovi uređaji toliko dobri i posebni kako je onda garancija samo 2 godine?! jer time proizvođač baš i ne šalje poruku da stoji iza svoga proizvoda. sjećam se da sam nekad slušala da oni svaku perilicu posebno testiraju, da čekićem udaraju bubanj da ispitaju ovo i ono, da se svaka perilica prije prodaje isproba i tako - mislim onda bi čovjek očekivao da će reći: evo ljudi ovo kupite i mi garantiramo da ćete bit mirni 10 godina, 20 godina, ... a ne dvije :dunno

zapravo mi je garancija jedino što me odvratilo od miele, jer što su cure rekle - sve je to kak ti padne grah, a meni će garant past krivo :lol

05 lis 2012, 09:16

sada imamo LG već 3 godine

Kad smo mi mijenjali, LG je bio najjači na tržištu (reko moj serviser :mrgreen ).
Kupili LG, s 10 g. garancijom na motor, smanjenom potrošnjom vode (važe veš) i svašta nešto :):)

05 lis 2012, 09:29

ja sam svojedobno imala sve od Gorenje i bila jako nezadovoljna, pa sam polako sve mijenjala; bila sam oduševljena s Elekroluxovom veš mašinom/sušilicom - radila kao urica 10 godina. Sada imam Candy bez sušilice i baš mi je žao (a filozofija mi je bila da nemam više malu djecu, pa da mi ne treba). Frižider imam Samsungov :up, a suđerica je Mielle :yess

05 lis 2012, 09:32

ja sam imala deset godina kombiniranu perilicu/sušilicu Candy i eno je još uvijek radi, teče joj 12 godina.
Sad imam odvojenu perilicu i sušilicu Bosch , montirane su u stup. I ništa mi se Bosch ne čini bolji od Candy.

05 lis 2012, 11:27

Što se tiče sušilice na perilici, moraš je učvrstiti, ona ima one nožice ili na vakuum ili slično, možda susjedina nije bila dobro postavljena

05 lis 2012, 12:01

Molim da se zabilježi da meni miele nije tiha patnja :lol

Latice, ako možeš priušti si je, vagni servis, garanciju itd...mislim ako ti je ona baš best.

Ja sam u doba traženja htjela gornje punjenje za veš mašinu (znači ona uska, mala) i nabasala na samo 1 model koji je imao i par dodatnih stvari koje sam tražila, a to je odgoda programa, dodatno ispiranje, 5 kg i 1200 okretaja.
Samo zato sam završila na whirlpoolu..bilo bi i to gorenje da sam našla.

Mm je imao tihu patnju što se svih kuhinjskih aparata tiče pa smo morali kupiti (nije bilo druge :ajme ) gorenje pininfarina.
ok, sad sam prezadovoljna, ali onda sam plakala nad parama danim za dizajn.

05 lis 2012, 20:37

ja imam elektrolux već sedmu godinu i jako sam zadovoljna 2 u 1, jedino u ovih 7 godina je bilo da sam promijenila gumu na bubnju, cca 350 kn popravak a inače niš!!!
Odgovori