Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
11 ožu 2014, 13:24
Idemo ovo ljeto na Korčulu (dvije familije). Imate neki savjet ili preporuku za put, moram doći do Splita i što onda? Kad idu trajekti, kad se treba postaviti u red za trajekt, što raditi u Splitu dok čekamo? Bit će to sredina kolovoza. Što raditi kad smo na otoku, što se isplati pogledati? Kakva je opskrba, pitka voda?
11 ožu 2014, 13:37
Proizd obavezno
https://www.google.rs/search?q=proizd&s ... 66&bih=664Meni su na Korčuli čisto savršenstvo bile male i skrivene plaže na kojima nema turista, nego uglavnom samo mještana

Nemam sad vremena za više, ali vratiću se još na ovaj topic.
11 ožu 2014, 15:19
Možeš ići na Drvenik pa trajekt Korčula...okupat se u Brelima ili nekom mjestu uz obalu. meni je ta veza bila ok. Ovo iz St za Vela Luku bilo malo predugo

s obzirom da sam ja u Lumbardi
Možeš produžit do Ploča pa na trajekt za Trpanj (Pelješac) i onda za Orebić i na Korčulu. Orebić - Korčula vozi svakih pol sata ili tako nekako....uglavnom jako brzo i kratko.
Meni u St nije problem, tamo mi je kuma pa onda ostanemo i prespavati i imamo đir po gradu...ono Dioklecijanova, Grgur pa kod Bobisa na kavu

i onda na Pijacu i na Bačvice gledat picigina. Eto, to mi je Splitski đir

Ja sam u Lumbardi

a svakodnevno sam u Korčuli...ima se za pogledati stari grad, mali Dubrovnik s kućom Marca Pola, muzejima, kućama i građevinama unutar grada. Par galerijica, restorana i slastičarnica onak za guštat.....imaš izlete na Badiju, s brodicom.
U Lumbardi smo na plaži, nakon što prođeš polje s nasadima grka

dvije plaže Pržina i Bili žal....pješčane ....mi guštamo. A kad nam dosadi, ima malo dalje rt, sa stijenama.
Bum još napisala kad se sjetim. ....uglavnom, Korčula je krasna...
11 ožu 2014, 16:07
Po mojoj računici, trajekt iz Splita je preskup. Mi idemo ili skroz to Orebića, pa tamo na trajekt ili Ploče -Trpanj, pa onda Orebić*-Dominče
Korčula <3
cijeli otok je predivan
11 ožu 2014, 17:14
Treba uzeti u obzir da nam je već do Splita dosta daleko, ne znam koliko nam još treba vremena do Ploča? Vidim da je autocesta, idemo do kraja i onda se spuštamo u Ploče?
11 ožu 2014, 19:35
Kako su ti već reklo, imaš trajekt Ploče-Trpanj, ide, mislim, 4 puta dnevno. Orebić-Korčula ide non-stop. Provjerite, tempirajte vrime, po meni je to bolje nego Split-Vela Luka. Po trajanju puta dođe ti na isto, samo je ovako jeftinije.
11 ožu 2014, 20:36
ovisi gdje idete - mirbi je napisla . Trajekt ide do Vele Luke, pa do npr grada Korčule, moraš preći cijeli otok. Od Splita autocestom više nemaš puno do Ploča i onda tamo loviš trajekt
11 ožu 2014, 20:40
super, baš se veselim
11 ožu 2014, 20:54
Ja sam bila par puta na Korčuli, tako da smo ju prokrstarila uzduž i poprijeko
Ima i par plaža koje su teže dostupne no jako lijepe. Recimo Pupnatska luka, cesta je da se smrzneš

no već je prošlo dosta od našeg zadnjeg posjeta Korčuli pa je možda manje opasna. A konoba u selu Pupnatu je odlična, sve što smo jeli je specijalitet za sebe.
A što se tiče trajekta sve ovisi gdje ste smješteni na Korčuli.
Zadnja izmjena:
lastavica; 11 ožu 2014, 20:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
11 ožu 2014, 20:55
Konoba Mate

.
Obavezno nazovi i rezerviraj!
11 ožu 2014, 21:03
Obavezno probat vino. Korčulansko ili pelješko.
11 ožu 2014, 21:03
Autoput je do Ploča i to je sasvim sigurno jeftinija varijanta, a nisam sigurna da je vremenski duža.
Volim Korčulu, ali nemam neke preporuke, davno sam bila zadnji put
11 ožu 2014, 21:05
Da, pitka voda, koliko znam, nigdi na Jadranu nema problema sa time.
11 ožu 2014, 21:09
Mate

njammm
i njihova sendvich varijanta u pupnatskoj luci.
11 ožu 2014, 23:27
Pupnatska luka - voda nije bila baš čista kada smo bili, pa mi nije ostala u dobrom sjećanju

Pržina (kod Lumbarde) je pješčana plaža, onako sa sitnim pjeskom, a voda je bila tooooooopla, toliko topla da nas nije uspjela rashladiti

Tu nemaš prirodnog hlada, ali imaš suncobrane za iznajmljivanje.
Ma, meni je naaaaajljepše mjesto na svijetu Martina bok kod Vela Luke

Korčula - divan, šarmantni grad - jako mi se svidio i obišla bih ga ponovo
Vela Luka je onako pomalo zapušteno mjesto rekla bih. Do Špilje iznad grada smo se peli, ali smo ju zatekli zatvorenu

Blato je prekrasno mjestašce sa drvoredom spojenim u tunel

Ima lijepo uređen park i meni je tu bilo krasno

Čara i Smokvica su mjestašca negdje u unutrašnjosti otoka - mm je bio oduševljen i jednim i drugim, a ako me sjećanje dobro služi, mislim da smo se tu opskrbili nekim finim pošipom i grkom

Eh, da, rado se još sjećam ove galerije:
https://www.facebook.com/vaporgalleryTaaaaaaaako krasna žena, tako divni radovi - sve i slike i nakit, ma
11 ožu 2014, 23:58
mirbi je napisao/la:Obavezno probat vino. Korčulansko ili pelješko.

eh, pa da. ne trebaš brinuti za vodu

mi pijemo domaće vino

i ulje i rakije (smokve, rogači, ruža...) ajme hedonizma
olja, jel ta galerija u korčuli, sa sjeverne strane zidina ? mi smo tamo pronašle jednu....

ajme, divota
Blato je i meni ostalo u sjećanju sa svojim drvoredom ...onako, skroz drugačije.
12 ožu 2014, 00:06
da, čuj
malamaja je napisao/la:sa sjeverne strane zidina
pitaš mene, ovako izgubljenu u prostoru

dobro da znam da je korčula uopće bila u pitanju
12 ožu 2014, 00:10
Vela Luka je ribarsko mjesto, nije turisticki gradic kakav vecina mozda ocekuje, ali ima definitivno svoje cari. Ona zivi svojim zivotom, nema puno hotela i nema lijepih plaza u samom mjestu, moras ici okolo brodom ili autom.
Ja bi opet spomenula Proizd iz 1. posta, najljepsa plaza na svijetu.
Ja sad ljetujem na Bracu, a nekad sam bila svake godine u Vela Luci, no zbog Proizda se svakih par godina vratim
12 ožu 2014, 09:15
Blato je jedna od najnaprednijih općina u državi. Zaposlenost velika, velika naseljenost malih obitelji, jer ih misto stimulira. Zanimljivo je tamo doći usrid zime i gledati hrpu dice u parkovima, pred školom i vrtićem.
12 ožu 2014, 10:24
i meni je Blato prekrasno.
I Vela Lula - samo se na nju treba "naviknuti" - valjda zbog pjesme svi očekuju neko bajkovito staro mjesto, ali ona to nije.
Ali ima jako puno čari, kada tamo duže boraviš.
Lumbarda
Korčula
A ako si bliže Veloj Luci - obavezno otiđi na Proizd - tio je meni najljepši dio Jadrana iako se pročulo, pa je sada velika gužva.
12 ožu 2014, 10:27
a ako si u korčuli, baš u gradu korčuli, odi do račišća
12 ožu 2014, 11:41
mi smo bili i bilo nam je lijepo.
baš mini Dubrovnik.
ali tko je bio u Dubrovniku, zna da nije baš tako
super mi je onaj birc na onoj tvrđavi
popeti se na crkvu onu, pogled predivan
a kako se zove ona plaža, do koje smo se probijali kroz šikaru neku
precijenjena..... možda nekome tko nije doživio bolje ok,
ali niti su žali lijepi, niti pristup,....
ok znam da će reći-to je divljina, mir, bez buke, žamora i sl.... ali ima i boljih ....
plaže su mi nedostatak na Korčuli bile.
ona sa sitnim pijeskom-užas.
12 ožu 2014, 12:04
stvar ukusa - meni je Korčula ljepša od Dubrovnika .
U samom gradu nema nekih plaža.
Ovisi, tko šta voli.
Mi se stalno vraćamo na taj otok, a ja sam se u nejga zaljubila još u osnovnoj školi
13 ožu 2014, 09:44
definitivno stvar ukusa.
ja sam kod domaćih...jedemo svaki dan ribu, (najela sam se trlji za tri života

) idemo u polje i maslinik (iako ljeti baš i nema nekog posla) ono, domaća atmosfera a meni je to ok.
kad nam se ne ide u lumbardu spustimo se na naš molić i kupamo se...ono, laganini.
nije problem napraviti izlet u dubrovnik....ili malo po pelješkim vinarijama
13 ožu 2014, 11:02
izlet u Dubrovnik (koji iz Korčule btw i nije tako blizu, tako da to nije baš neka uživancija ići samo na dan) nije isto što i odmor u Dubrovniku.
ali naravno da je stvar ukusa.
samo kažem, da se ne može uspoređivat ako se nije iskusilo oboje.
13 ožu 2014, 11:02
izlet u Dubrovnik (koji iz Korčule btw i nije tako blizu, tako da to nije baš neka uživancija ići samo na dan) nije isto što i odmor u Dubrovniku.
ali naravno da je stvar ukusa.
samo kažem, da se ne može uspoređivat ako se nije iskusilo oboje.
13 ožu 2014, 11:15
meni recimo Dubrovnik nije mjesto za provesti GO - tamo mi je ok do max 4 dana - ali svi smo različiti.
Iz korčule nije niti potrebno ičći na izlett u Dubrovnik. Na otoku se ima puno toga vidjeti, ako se baš želi nešto dodatno, preporučila bih Ston i to pr dolasku ili na povratku.
13 ožu 2014, 11:18
ok slažem se za Korčulu.
ali Dubrovnik nije samo stradun.
ti sebi izabereš GO po volji.
kakav želiš, možeš ga imat.
13 ožu 2014, 12:08
Tema je otvorena zbog Korčule, a ne Dubrovnika
Naravno da svi biramo mjesta po svojima afinitetima - i ne mislim da je Dubrovnik samo Stradun.
Vraćam se na temu.
E da, i obavezno u gradu Korčuli otići u Cukarin po klašune - ili neki drugi kolač. ovisno što voliš