Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Veš mašina Beko vs. Whirlpool

08 ruj 2014, 12:42

Uskoro kupujem novu veš mašinu. Upala mi je u oči cijena jedne Beko mašine koja pere 9kg, a košta 330€. Whirlpool od 9kg, pak, košta oko 500€.

Gorenje je cijenom negdje na pola puta između ove dvije, ali sam od njega (mislim) odustala jer ih kude u zadnje vrijeme, onda u uputstvu sam vidjela da programi pranja traju nenormalno dugo, zatim fali im onih kratkih ciklusa od po 30-45 minuta itd.

Na nekim ranijim temama je dosta forumašica nahvalilo Whirlpool, kako traju dugo, ne kvare se, super peru itd. itd. itd. S druge strane, takođe ste hvalile i Beko u smislu omjera cijena-kvalitet. Ja bih da kupim nešto što ima dosta opcija, što je kvalitetno i što će dobro da me služi duže vrijeme, a ne da za 3-4 godine opet moram da kupujem novo.

Molim mišljenja. :mah

Re: Veš mašina Beko vs. Whirlpool

08 ruj 2014, 12:49

dakle, mi imamo Whirlpool odkad smo se vjenčali, punih 10 godina, i bome radi punom parom,
i da kucnem o nešto, ništa joj još nije bilo :lebdi

08 ruj 2014, 13:45

Mislim da ti je sve to danas lutrija i nema više pravila.
Zadnjih godina kako mi nešto krepa od kućanskih aparata ja kupim ono što ima najdužu garanciju - po mogućnosti 5 godina i procijenim da se u tom roku isplatilo i amortiziralo. :)

08 ruj 2014, 13:48

I ja imam odlicno iskustvo sa whirpool. Dusu sam joj izvadila i sve vreme je prala savrseno.

Secam je se sa setom kad mi nova samsung izbaci neki veseli error ili kad senzor ne prepoznaje da su vrata zaista zatvorena.

08 ruj 2014, 14:53

Moja wirlpoolj e odurna. Mrzim ju iz dna duše.
Nikad više.
Kvarovi kakve majstor nije nikad vidio...
Zadnja izmjena: IINA; 08 ruj 2014, 15:22; ukupno mijenjano 2 put/a.

08 ruj 2014, 14:58

Aaaaa, rikavam :lol
Na dva zadovoljna posta morao je jedan ovakav doći. :lol

08 ruj 2014, 15:09

I nas to čeka, ja se dvoumim između samsunga i siemensa, obje su 7kg, a+++ i oko 500€.

I nekako mislim da je stvarno lutrija u pitanju. A i da treba gledati da je servis dostupan, zlu ne trebalo...

08 ruj 2014, 15:32

Ja jedino gledam cijenu i što dužu garanciju. Naravno uspoređujući modele koji mi odgovaraju.
Proizvođać nebitan.

08 ruj 2014, 15:36

Barbi je napisao/la:Mislim da ti je sve to danas lutrija i nema više pravila.
Zadnjih godina kako mi nešto krepa od kućanskih aparata ja kupim ono što ima najdužu garanciju - po mogućnosti 5 godina i procijenim da se u tom roku isplatilo i amortiziralo. :)

X

Whirlpoolica s gornjim punjenjem od 6kg radi bez greške već petu godinu, druga Whirlpoolica s 8kg punjenja i kojekakvim opcijama je već u garantnom roku popravljana jer je otišlo neko čudo u programatoru. :dunno

08 ruj 2014, 15:55

Barbi je napisao/la:Mislim da ti je sve to danas lutrija i nema više pravila.

potpis
beko ima 5 godina garancije. nemam je doma, nego u teretani, dakle suši bar 2 puta dnevno 3 godine i ne posustaje.
svugdje sam pisala o whirpool suđerici koja mi se kvarila od prve godine pa do pete kad sam je hitila i uzela beko. :whew

08 ruj 2014, 16:02

Nemam Beko perilicu ali imam dosta drugih Beko uređaja i svi savršeno funkcioniraju nakon 7 godina upotrebe (suđerica, pećnica, štednjak i napa). Nikad nije bio potreban servis.

08 ruj 2014, 16:06

Doduše, ja očito imam sreće s uređajima, perilica s ogromnim bubnjem 9 kg i sušilica (2u1) Indesit isto šljaka godinama bez ikakvih problema, a hladnjak je American tip, onaj dupli, Daewoo isto savršenstvo. Najveći problem smo imali s mojom omiljenom markom, Fujitsu, ali to je već u drugoj sferi diskusije.

08 ruj 2014, 23:03

LG :p

09 ruj 2014, 09:56

da moram priznati da smo mi isto u LG fan klubu. Sve ostalo kaj smo imali i nije bilo LG je naravno crklo. Whirpool, Electrolux više ne ulaze u moj dom, zabranjen im je ulazak isto kao i Samsungu i Mulinexu.
Beko može, Indesit dapače čak i Gorenje.

09 ruj 2014, 10:17

Whirpool veš mašina nakon 2,5 godine otišli lageri i s obzirom da su tako napravljeni da se mora mijenjati cijeli bubanj popravak je trebao koštati 1800 kn, kako je kad smo kupovali bila akcija na 5 godina, ali malim slovima piše da se do 2 godine u garantnom roku popravlja na račun Whirpoola, a nakon 2 godine dijelovi su besplatni, a servis se plaća (nas je koštalo 350 kn), makar i to je bolje nego nova mašina (jer se bogme 1800 kn ne isplati dati za popravak)

09 ruj 2014, 10:34

Ja ne bih Indesit kupila jer je to isti kalup kao Ariston sa kojim imam izrazito negativno iskustvo.

Dobro. Lagano se približavam odluci da kupim Beko. Garancija je 5 godina, cijena je povoljna. Jedino što nigdje ne mogu da nađem informaciju koliko traju pojedini programi pranja. Našla sam uputstvo u pdf-u, ali to tamo ne piše. To je recimo pisalo kad sam gledala Gorenje i upravo zato sam i odustala od Gorenja jer standardni program na 60C traje skoro 3 sata! Zato bih dobro pripazila da ne zaglavim sa takvom mrcinom.

09 ruj 2014, 12:24

Ja imam Beko od 8 kg i standardni program pamuk na 60 traje dva sata. Ima i eko, taj je dulji - tri sata.
Ima i jedan koji često koristim ako nije jako prljav veš, na 60 jedan sat, na 40 pedeset minuta.
Ima i programe za sintetiku i tamni veš, oni su oko sat i pol, ali mislim da ne ide 8 kg nego manje.

09 ruj 2014, 12:29

A vidiš pulse, ja sam imala Aristonicu valjda deset godina i bila mi je odlična. Nešto je tada krepalo pa je nismo popravljali već kupili novu ali više zato jer je imala premali broj okretaja centrifuge, mislim samo 400.

Ja imam Bosch mašinu za veš i neki program koji traje 50 minuta na 40 stupnjeva, taj najčešće koristim. Budući da je Beko zapravo Bosch valjda ima također tako nešto.

09 ruj 2014, 12:31

Rekorderka mi je Aristonica koju sam imala skoro 16 godina, komb perilica sa sušilicom. Prije godinu i pol sam ju zamijenila, popravak je bio cca 1000 kn, što smo procijenili da se ne isplati uložiti u skoro pa punoljetnu veš mašinu.

09 ruj 2014, 13:24

ova moja LG ima 10 godina garanciju na motor, pere 7 kg, važe veš (prema tome uzima količinu vode), ima dosta programa, kombinacija i tak.
u to vrijeme je bila uz bok mielleu :dunno (nešto jeftinija, oko 6000 kn).

10 ruj 2014, 09:29

bome i ja imam super iskustva s Aristonom. Štednjak i rerna bez greške rade već 15 godina kod šogorice a moji doma skupe marke na štednjaku dva kola ne rade a rerna ne dihta već zadnjih 10 godina.
Isto s veš mašinom. Ja svoju Electrolux hitila nakon 8 godina jer je bila preskupa za popravljati a njena eto još se vrti. Duplo starija.

Vjerojatno sve ovisi o sreći.

10 ruj 2014, 09:39

Ja mislim da su stariji modeli bili mnogo kvalitetniji i trajnijih od ovih današnjih. A i manje toga ima da crkne kod starijih.

10 ruj 2014, 14:51

Whirlpoolicu su imali mama i brat, nijedna nije valjala. Ja sam pak imala Beko suđericu, savršenu i kad je ostarila zamijenila ju novom računajući da će biti jednako dobra. Ni blizu. :/

10 ruj 2014, 16:09

folne je napisao/la:Whirlpoolicu su imali mama i brat, nijedna nije valjala. Ja sam pak imala Beko suđericu, savršenu i kad je ostarila zamijenila ju novom računajući da će biti jednako dobra. Ni blizu. :/

Ja planiram Beko, kaj ne valja? :conf

10 ruj 2014, 16:19

Ne pere ni blizu dobro kao stara. Sad sam već naučila pa znam kako stavljati suđe na gornju košaru, naime u kutove ne smijem staviti duboke čaše jer ih ne opere dobro. Moram paziti koje su mi tablete dobre, konstantno stavljati ono sredstvo za čišćenje i maltene svakodnevno čistiti onaj filter. E sad, jel samo moja takva ili je ta linija takva. :dunno

10 ruj 2014, 16:25

Folne, moja Bekuša je počela loše prati pa sam je popravila s par litara alkoholne kvasine. Prvo sam dobro našpricala štrcaljke i ostavila jedno 2 sata da tako stoji, onda u dno izlila 3 litre kvasine i stavila na najjači program, i sad opet dobro pere.

10 ruj 2014, 16:26

to sam radila sa starom dok nismo zaključili da je kraj. ova je nova i od početka ne radi kako spada. nije do kamenca. :/

10 ruj 2014, 16:28

Nove špricaljke?
Odgovori