Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
02 lis 2014, 12:22
Kako da ponovno vratim bjelinu...?
02 lis 2014, 12:30
ja uzmem domestos izbjeljivač

ubacim u mašinu prema uputstvu i sve bude blistavo bijelo.
02 lis 2014, 19:11
Ima u muelleru i maramica za bijeljenje, slicna kutija kao one kaj skupljaju boju
03 lis 2014, 11:57
ja svoje službene košulje perem sa denk mit iz DM-a za bijelo. Nemam primjedbi, sve blistavo bijelo
03 lis 2014, 12:16
Ivy26 je napisao/la:Kako da ponovno vratim bjelinu...?
Dr Jekill

white uvijek za vas. Pere savršeno već na 15 stupnjeva! A rublje je savršeno bijelo!
Pa to je divno! Sad će i moje rublje biti tako divno bijelo.
Dr Jekill white sada i u novom pakiranju!
***end***
03 lis 2014, 12:18
a sad bez zeke
ja bijeli veš nikada ne perem s obojanim. Čak niti ako majica ima mrvicu plavog ili sivog ili bež. Bijelo perem samo s bijelim.
To je jedino kaj mi garantira da će mi veš ostati bijel.
03 lis 2014, 12:21
Vidiš, možda je u tome ključ. Kod mene je sve sivo. A imam puno bijelih majica s nekim aplikacijama. Mogu li i to oprat s tim Domestosom?
03 lis 2014, 13:19
ja isto perem skroz bijele posebno, a bijele s aplikacijama posebno. i bijele su fakat bijele, ali ipak im tu i tamo sibnem malo izbjeljivaca, samo da se ne ulijene s tim bjelilom
03 lis 2014, 13:30
Pal na kakve aplikacije misliš? Na MM-ovim majicama one slikama naprijed nije bilo ništa, ali ako je nešto našiveno i od pamuka to će lagano izblijediti.
03 lis 2014, 13:38
Za izbjeljivanje može i onaj običan domestos za zahode, to je sve ista stvar u drugom pakovanju (možda je ovaj za zahode jači, nemam pojma). Ili varikina. Ali ja to ne bi za fini veš. Ako je osjetljiviji veš i nema ga puno koje treba izbjeliti, možda upali namočiti ga u vodu + sok od par limuna na koji sat.
03 lis 2014, 13:50
Ja u "bijelo" ubrajam i šarenu posteljinu i peškire u raznim bojama. To se pere na 95°C.
Bijelo mi je uglavnom bijelo, jedino što mi posivi su lastike na gaćama, ono po rubovima oko struka i oko nogu.
Ja ponekad stavim dozu Vanish oxi... kako god se zvao, onaj za bijelo.
03 lis 2014, 14:28
Čitah negdje da je dobro prije namočiti u likviju za suđe.
To su moje 2 košulje, ne znam od čega posivile..možda kaj ih nisam zasebno prala.Jedna čisto bijela ,2 ima male crne točkice po sebi...
03 lis 2014, 14:36
Mene isto bas muce te bijele majice i kosulje, dakle sareni i crni ves perem na 40, uglavnom. Bijeli na 60 ili 95, e na toj (pre)visokoj temp mi se pamucne majice znaju izdeformirati ili stisnuti, a opet nemam ih dovoljno da ih perem zasebno na 40

Ak ih ubacim sa sarenim onda isto posive.
03 lis 2014, 15:00
Da, pitala sam za majice s naljepnicama ili s našivenim nekim aplikacijama. Uglavnom muške

A svoje bijele košulje ću oprati u tom domestosu, njima niš ne bude bilo, valjda, a baš su mi ružne takve sive.
Ja inače isto perem sve na 40 zajedno, nikad ne odvajam, stavim krpice
06 lis 2014, 09:58
marsovka je napisao/la:Mene isto bas muce te bijele majice i kosulje, dakle sareni i crni ves perem na 40, uglavnom. Bijeli na 60 ili 95, e na toj (pre)visokoj temp mi se pamucne majice znaju izdeformirati ili stisnuti, a opet nemam ih dovoljno da ih perem zasebno na 40

Ak ih ubacim sa sarenim onda isto posive.
stavi odvojeno, samo bijelo, na onaj program 30 minuta
Ja većinu moje robe tako perem jer nije prljava nego joj treba svježina i friški miris
06 lis 2014, 09:59
Ja inače isto perem sve na 40 zajedno, nikad ne odvajam, stavim krpice
ma moš staviti 10 krpica. Čim staviš jednu jedinu obojanu stvar među bijeli veš zaboravi na bjelinu. Moš poslije izbjeljivati, ovo ono, ali to nije to.
06 lis 2014, 10:01
Ali kak je skupis dovoljno za masinu? To me muci. Nemam bas tak puno bijelih stvari, uglavnom crno i sivo nosim
06 lis 2014, 12:22
ma ovaj program na 30 minuta pere male količine robe. Tipa kilu.
A skupim unutar 7-10 dana pa zavrtim na tom programu. I bijele grudnjake uz to, poneku potkosulji i slično.
06 lis 2014, 14:36
aha taj kratki. Aj probat cu.
06 lis 2014, 14:37
Ja perem bijelo i obojano (svjetlije boje) na 40 sa onim maramicama i ostane bijelo.
Nove stvari samo prije isprobam da li pustaju boju tako da ih namocim u toplu vodu.
A kad nesto zeznem, a nisam vec dugo ali znam iz proslosti, postoji u Muelleru ENTFARBER.
Onda to sve opet operes u tome bez onog sto je pustilo boju i vrati se u prvotno stanje nekim cudom.
Ja sam to prije nabavljala u Austriji, ali vidjela sam jednom da ima u Muelleru. Mislim cak da ima posebno za bijeli ves.
Kad mi je nesto zaflekano na bijelom onda pomaze super onaj OXY POWER iz Muellera ali se mora dugo namakati, nakako vjerujem da bi to pomoglo i u ovom slucaju. Ja sam si nedavno jednu fleku od koje sam vec bila odustala izvukla s tim, ali se namakalo preko cijele noci.