Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
03 tra 2015, 10:54
Razmišljam šta bih mogla da stavim na zid u dječijoj sobi iznad radnog stola. Tu stalno ostaju tragovi od bojica, od raznih stvari koje stoje na stolu prislonjene uza zid (čaše za pribor, sveske, knjige, globus, lampa...). Uglavnom, taj dio se stalno prlja, pa bi bilo zgodno kad bi tu stajalo nešto što može da se poprska i prebriše.
Znam da ima raznih varijanti tipa tapete, drvena obloga i slično, ali ja bih radije nešto diskretno i dekorativno. Pomišljala sam da stavim ogledalo bez okvira (zalijepljeno silikonom) ili nešto tipa pleksiglas, mutno staklo i sl. Ipak bih voljela da to ne bude lako lomljivo.
Imate neki konkretan prijedlog?
03 tra 2015, 11:06
Ja sam u istom takvom problemu kraj kreveta nalijepila zidnju naljepnicu New Yorka - zato jer je bila točno dimenzija kreveta, ali ima svakakvih , proguglaj malo
Evo, poprilici ovakva je naša
http://www.mapis-dekori.com/product.php?id_product=101&p=4Pogledaj npr ovdje, bar kod ili nešto slično.
Kad vam dosadi staviš drugu
http://www.zidnenaljepnice.net/naljepnice-za-zid/siluete-osoba-i-zabava-38Ili, druga mogućnost, magnetna ploča u odgovarajućoj veličini
03 tra 2015, 11:40
kod nas nije u dječjoj sobi nego u kuhinji - stavili smo medijapan ploču ali sad imaš i lijepih medijapan folija u boji. Dobro se i akrili održavaju ali za zid u dječijoj sobi meni je najbolja solucija blackboard boja da dobiješ školsku ploču iza zida; em lagano obrišeš vlažnom krpom a možeš i farbati u uzorcima, ne mora nužno biti samo crni kvadrat.
03 tra 2015, 14:54
Jap. Ja sam više zamišljala nešto poput onoga što se stavi iznad šporeta umjesto pločica.
03 tra 2015, 18:18
zid u sobi (donji dio) sam morala zaštiti ne istina zbog djece nego zbog pesa.
odlučila sam se za pleksi, tamnocrveni i prezadovoljna sam. pobrišem ga s onim za stakla i gotovo.
a za klince bi ti možda bila zgodna i ona magnetna ploča po kojoj se može pisat?
03 tra 2015, 18:19
pulse je napisao/la:Jap. Ja sam više zamišljala nešto poput onoga što se stavi iznad šporeta umjesto pločica.
Možeš pobojati latex bojom. Ima ih mat, sjajnih, polumat verzija.
03 tra 2015, 19:30
alexandra je napisao/la:odlučila sam se za pleksi, tamnocrveni i prezadovoljna sam. pobrišem ga s onim za stakla i gotovo.
Kako je fiksiran za zid? Je li lijepljen ili ima neki okvir? Kako su ivice obrađene?
03 tra 2015, 20:53
rubovi su glatki, naravno i zaobljeni. lijepili su ga, a gore su mi još dodatno stavili lajsnu koja je ušarafljena u zid. ali kod mene se radi o jedno 5-6 metara dužine, tako da su dvije ogromne ploče. kod manjih lajsna ne treba
07 tra 2015, 13:53
Ja sam više zamišljala nešto poput onoga što se stavi iznad šporeta umjesto pločica.
pa to i kažem da smo mi tu soluciju koristili u kuhinji jer ja nisam htjela više ribati pločice iznad šporeta.
Zato smo išli na medijapan (bila je druga varijanta staklo). Prije 12 godina
Danas kažem bih išla možda na folije ili na akril kao Alex
Kod nas je medijapan direktno silikonom zalijepljen za zid (kao i sva stakla i ogledala kod nas

) I drži neuništivo jedino ne znam kaj će biti kad odlučimo renovirati neku prostoriju. Hoćemo li morati razbijati zid

Alex i vi ste silikonom lijepili?
07 tra 2015, 16:14
silikonom, da. na jednom mjestu mi se malo odlijepilo pa sam išla povirit sad

ne buš morala rušit zid, al bu ti skinulo onaj gornji tanki dio žbuke
08 tra 2015, 09:25
Ma briga me za žbuku, to odmah pristajem sam da mi cigle iz zida ne povuče
mi smo očito pretjerali silikonom. Niš nam se ne odljepljuje, a trebali bismo uskoro skidati taj mediapan da promijenimo radnu plohu i štednjak koji nam je krepao.