Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

beč - zoom kindermuseum

29 ruj 2015, 17:12

http://www.kindermuseum.at/

jel netko bio? kakvi su dojmovi?
planiramo posjet beču od 8. do 11.10. pa sad malo istražujemo.

hvala!

Re: beč - zoom kindermuseum

30 ruj 2015, 16:36

Kindermuseum je interaktivan, posjete su uglavnom na bazi radionica. Na pojedinim je moguce komunicirati na engleskom (onim za stariju djecu, Trickfilm Workshop npr).
Sve se unaprijed treba rezervirati, a zatvorenibsu do pocetka listopada.

30 ruj 2015, 17:00

MOj je bio na toj radionici crtanog filma. Roditelji ne mogu biti ali on je bio jako sretan. Napravili su neki crtić, poslije su ga zvali na premijeru, mogla bi preporučiti.

Tada je imao 11 godina, bilo je dosta mlađe djece i nešto starije.

Ove radionice za malu djecu su mi izgledale jako fora.

U Beču preporučam tehnički muzej i Naturhistorische museum. Jako su dobri, ima dosta interaktivnih stvari i klinci se mogu zabaviti.

30 ruj 2015, 19:50

pretpostavljam da je bitno znati njemački?
prirodoslovni i tehnički smo si već zacrtali. :) sad gledam što bismo još mogli.

30 ruj 2015, 20:00

Glazbeni (Haus der Musik) - izvrstan, puno interaktivnog - možeš "dirigirati" filharmoniji i dobiješ pljesak ili zvižduk ;)

30 ruj 2015, 22:19

Potpisujem Volvo. ;)
I dodajem nešto što je F. bilo zabavno, hodanjem stepenicama (svaka stepenica je jedna klavirska tipka) trčanjem, preskakivanjem stvaraš svoju glazbu.

30 ruj 2015, 23:24

Ne treba znati njemački, voditelji znaju engleski. Ako pitaš za radionicu crtanog filma. A i za sve drugo.

Mom je bio zgodan Time travel Vienna - meni malo manje, ali kad smo već bili.

I uživao je u Schonbrunn Kindermuseumu - muzej kao muzej je bezveze, hodaš po sobama, ali ima na kraju i neko mjesto gdje se možeš presvlačiti i slikati - kiša je padala pa smo tamo obišli sve.

I vrt od dvorca je odličan - ima puno interaktivnih stvari - labirint, igralište s zvučnim i ostalim efektima.

I Prater nije loš, još se može u listopadu.

01 lis 2015, 06:51

hvala cure!
pišem pod obavezno haus der musik. :)
schoenbrunn imamo u planu.

01 lis 2015, 08:58

Ja bih ti jos preporucila da se ne bacis u stres i trcis sa jednog mjesta na drugo. Tih par stvari sto se moraju rezervirati, to napravi, a ostalo radi spontano i ako nesto ne stignete, nije bed. Uzmite si vremena za svrljanje po gradu, iza vijecnice - Rathausplatza, je 8. Bezirk, zivopisne, male ulicice sa puno kafica i restorana.

Pretpostavljam da si skuzila da ima Vienna Card koja ti omogucava raznorazne popuste na ulaznice, suvenire i slicno, i jos vaznije koristenje javnog prijevoza za odraslog i jedno dijete. Moze se kupiti za 48h ili 72h.

01 lis 2015, 10:37

planiramo mirnije razgledavanje, što stignemo, stignemo. i švrljanje po gradu, naravno. :)
za vienna card znam, samo još nisam točno proučila.

hvala! :kiss

17 lis 2015, 18:36

Ima kakav izvjestaj? :mrgreen

28 lis 2015, 09:42

nikako da stignem... :ajme

hotel - katastrofa! u hodnicima je tapison, mrlja do mrlje (ne želim ni razmišljati od čega). dobro, ne hodamo onuda bosi, ali... u sobi je srećom parket pa je čišće, posteljina i ručnici ok (što mi je zapravo najbitnije), kupaonica i wc ok, ali zidovi užas, prepuni mrlja, zastore sam razmicala cipelom. doručak švedski stol, sve prihvatljivo. (ali fotke na webu i stvarno stanje apsolutno nebo i zemlja; toliku razliku još nigdje nisam doživjela / vidjela)

vrijeme - sami smo si krivi što smo išli u tom razdoblju :p , svaki dan kiša, dosta hladno, ali bilo je i razdoblja bez kiše pa smo se uspjeli lijepo prošetati gradom.

beč - divota! prošli smo centar, bili u haus der musik (svi smo jaaaako zadovoljni), prirodoslovni muzej (jako je dobar, ali nam je londonski ipak za klasu bolji), morali smo u prater (bar nam tad nije padala kiša, bilo je ok), schoenbrunn nam se jako svidio, obišli smo dužu turu s audio vodičem što je bio pun pogodak, bili u labirintu, vrtovima... bili u madame tussauds...

svašta smo vidjeli, razgledali, družili se, uživali... sve u svemu, ponovilo se! ;)

28 lis 2015, 11:54

A u kojem ste hotelu bili? Da ljudi znaju izbjeći ;)

28 lis 2015, 14:09

da, imaš pravo, zaboravila sam navesti. :)
hotel Meininger, adresa Columbusgasse 16.
oni imaju posvuda hotele, možda je ovaj iznimka, ne znam. ali više me neće vidjeti. a i nisu bili baš besplatni.
Odgovori