dakle, mali komadić vrta smo preuredili, posadili, posijali... sve nekako amaterski. povrće dobro raste, blitvu smo već jeli, i zelenu salatu, paradajza će biti puuuno... i tako, ide dobro. ali nemamo pojma kad da vadimo mrkvicu. za nadzemno povrće mi je lako jer vidim što se događa, ali kako znati za nju? hvala!
PS ako imate neku dobru stranicu za preporučiti, o uzgoju, zaštiti, svemu... preporučam se potpuni smo amateri
odgrni zemlju oko mrkvice, onako prstom i probaj doći do početka korjena pa procjeni da li je za vađenje...tamo gdje je gušća sigurno je još sitna a tamo gdje je rjeđa mogla bi biti debljine malog prsta ovisno o vremenu sjetve. moja je sijana početkom travnja i sad je te debljine, možda nešto malo sitnija....ako je gusta i sitna može se rasaditi, kao i cikla. sad je zemlja vlažna pa ju neće trebati puno zalijevati barem prvih par dana.
izaći će ako je plitko sijana. moja recimo nikada nije vani i taj dio kada je vani pozeleni i treba se odrezati i baciti, isto kao i krumpir kada pozeleni ja ju recimo još nagrnem kad ju opljevim i prorahlim tlo oko nje
malo sam je prorijedila, ali prema ovim mi se slikama čini da trebam još. razgrtala sam malo, slabo napreduje, možda zato što je pregusto. sutra ću je razrijediti.