Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
02 sij 2017, 22:29
Odlična odluka

a tako bi trebalo napraviti i za muzeje, kazališta ...
samo taman kad je moj namlađi napunio 15.
03 sij 2017, 08:56
besplatan upis za prvu godinu ili se članarina ne plaća do navršenih 18?
03 sij 2017, 09:10
Da, spominje se samo rijec upis, i meni je zapelo za oko

.
Budem ja popodne do knjižnice pa cu pitat
03 sij 2017, 09:36
VIPmama je napisao/la:besplatan upis za prvu godinu ili se članarina ne plaća do navršenih 18?
Bas i ja to dosla pitati. Jer npr. prvasici i tako ne pracaju upis koliko se sjecam.
03 sij 2017, 09:59
Da, prvašići ne plaćaju upis prvu godinu, kasnije se plaća 50 kn godišnje što zaista, ali zaista nije neka cifra po mom mišljenju.

Jednostavno ne vjerujem da bi ukidanje tog iznosa značajno poboljšalo navike čitanja.
03 sij 2017, 10:09
baš zato i ja pitam, jer je godišnja članarina 50 kuna, e sad ako je to za prvu godinu, neš ti poticaja
03 sij 2017, 13:12
Da, prvašići ne plaćaju upis prvu godinu, kasnije se plaća 50 kn godišnje što zaista, ali zaista nije neka cifra po mom mišljenju.

Jednostavno ne vjerujem da bi ukidanje tog iznosa značajno poboljšalo navike čitanja.
x
ja mislim da je to baš dobra odluka i da bi mogla privući, barem dati šansu nekima koji se inače ne bi uopće odlučili upisati, a dalje tko će htjeti biti član platit će tih 50 kn godišnje, što doista nije neka cifra
03 sij 2017, 15:10
mislim da 50 kuna godišnje stvarno nije problem platiti s obzirom što knjižnica nudi.
no izbori se bliže i sve besplatno zvuči primamljivo

malo sam se raspitala, ne znam jel 100% točna info ali je od djelatnice knjižnice
Ako je već član kada mu istekne ta godina više neće plaćati, a ako upišeš novo dijete njima je skroz besplatno do 15 godine, naravno i već upisanom djetetu kada mu prođe ono što ste platili.
03 sij 2017, 15:49
A dobro, ako to popularizira čitanje super.
Mi smo ponosni članovi čak više knjižica strateški raspoređenih širom Lijepe naše.
U knjižnici u Poreču je puno skuplja članarina nego u Zagrebu, just for the record.
03 sij 2017, 17:43
U labinu djeca do skole (ili 6 godina, vise nisam sigurna) imaju besplatnu clanarinu. Knjiznica ima je predivna

.
U novigradu je za sve stanovnike grada, pa i vlasnike apartana besplatna clanarina. Moze se 10 knjiga posuditi.
03 sij 2017, 20:56
Barbi je napisao/la:A dobro, ako to popularizira čitanje super.
Mi smo ponosni članovi čak više knjižica strateški raspoređenih širom Lijepe naše.
U knjižnici u Poreču je puno skuplja članarina nego u Zagrebu, just for the record.

I mi, osim u nasem gradu i svud gdi idemo na more

trenutrno u 3 grada

Najskuplja je u osijeku .
03 sij 2017, 20:59
Sta ima u zg u knjiznici ? Jel ima vise knjiznica po kvartovima il samo nacionalna ? Ima li kakvih radionica i dogadanja ? Kod nas ima, moje su ove gdoine nmk- nove mlade knjiznice

pomagacice tetama u knjiznici, radionice drze , cuvaju klince , izdaju knjige , docekuju pisce i sl, njih 4, knjiznica im je drugi dom

ima li sta u zg za klince ?
03 sij 2017, 21:01
U Splitu je 100kn, ako se upisuje vise clanova obitelji, oni placaju 60kn.
03 sij 2017, 21:07
Ando, sve ima. Vidi na
www.kgz.hr
05 sij 2017, 14:07
a ako upišeš novo dijete njima je skroz besplatno do 15 godine
teoretski do 15. godine jer s punih 15 vise nije dijete nego odrasli (osim ako ti ne inzistiras da ostane na djecjoj).
Naravno da su moje napunile 15 i naravno da to za mene vise ne vrijedi
05 sij 2017, 16:24
do kraja godine u kojoj puni 15 godina, isprobano, upisano
06 vel 2017, 09:45
DA u zagrebu ima puno knjižnica u lancu gradskih knjižnica, u svakom kvartu + bibliobus, iskaznica vrijedi za sve, možeš istovremeno posuditi u 3 knjižnice. Događanja ima puno i različitih, za sve uzraste, puno ovisi o djelatnicima u dotičnoj knjižnici čini mi se. U našem kvartu su često putopisi, izložbe, radionice i čitaonice za djecu...
06 vel 2017, 11:21
Adorabla je napisao/la: a ako upišeš novo dijete njima je skroz besplatno do 15 godine
teoretski do 15. godine jer s punih 15 vise nije dijete nego odrasli (osim ako ti ne inzistiras da ostane na djecjoj).
Naravno da su moje napunile 15 i naravno da to za mene vise ne vrijedi

baš je neki dan juniorka konstatirala da je to bezvze i otela mi 50 kn iz novčanika ...nema veze, preživjeti ćemo. istina, prilikom uzimanja harača je spomenula da se i onako ja uglavnom koristim njenom karticom

(mislim, bzveze mi je bilo plačati i za sebe kad ona uglavnom posuđuje iz školske...)