Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Autom na more - vlakom

29 svi 2009, 07:34

Od 1. lipnja do 30. rujna ove godine HŽ - Putnički prijevoz uvodi komercijalnu povlasticu 'Autom na more - vlakom' unutar koje će putnici uz kupljenu zajedničku prijevoznu kartu na relaciji Zagreb - Split - Zagreb noćnim vlakom, moći besplatno prevesti automobil, priopćeno je iz HŽ-a
ZAGREB - HŽ nudi korištenje ove povlastice za putnike koji putuju u vagonima za spavanje ili u običnim vagonima.

Prema ponudi A prijevoz automobila je besplatan za putnike koji putuju u vagonima za spavanje, za jednosmjerna ili povratna putovanja i to u svim vrstama odjeljaka od jedne do tri osobe u odjeljku koje plaćaju kartu.

Prema ponudi B pak prijevoz automobila se u oba smjera naplaćuje po cijeni jednog smjera za povratna putovanja putnika koji putuju u klasičnim vagonima drugog razreda i to za dvije ili više osoba koje plaćaju kartu, navode iz HŽ-a.

Isto tako, do 31. svibnja 2010. godine HŽ uvodi komercijalnu povlasticu na relacijama Osijek - Bizovac - Osijek i Našice - Bizovac - Našice, za putnike posjetitelje hotelsko - turističkog kompleksa Bizovačke Toplice, kaže se u priopćenju.

tražim topić od prošle godine al nema ga :dunno
kako mene ovo privlači a neznam zašto, jel ima netko da je išao od Zagreba do Splita
koliko traje put? koliko se plaća? dojmovi?

Re: Autom na more - vlakom

29 svi 2009, 09:38

Išla sam ja jednom, ali to je bilo davno, pred skoro 11 godina.
Ne kužim zakaj te privlači? Nije uopće privlačno.
Išli smo navečer i stigli u St oko 6 ujutro.
Nisam oka sklopila, a imali smo spavaću kabinu.
Ne znam kak je sad, ali trebalo je dobrih 7 sati do Splita, za izluditi :ne
Nikad više. S tim da je i cifra za auto tada bila masna.

29 svi 2009, 10:30

Mi smo išli od Rijeke do Hvara brodom. To je bilo super, a koštalo je jednako kao da vozimo cijeli put. Ako netko može, preporučujem.

29 svi 2009, 10:42

Beppa Joseph je napisao/la:Mi smo išli od Rijeke do Hvara brodom. To je bilo super, a koštalo je jednako kao da vozimo cijeli put. Ako netko može, preporučujem.

a izlazak sunca u šibenskom arhipelagu dočekan na palubi broda s toplom kavom u rukama je neodoljiv :)
još uvijek pamtim taj osjećaj

29 svi 2009, 11:03

:da?
Kak će Ciara iz vlaka za Split gledat izlazak sunca u Šibenskom arhipelagu?

29 svi 2009, 11:16

:oft

29 svi 2009, 11:19

:D

29 svi 2009, 12:55

Poznanici koji imaju stariji auto za koji nisu sigurni da bi mogli na tako dalek put idu svake godine tako.

29 svi 2009, 13:55

IINA je napisao/la::da?
Kak će Ciara iz vlaka za Split gledat izlazak sunca u Šibenskom arhipelagu?

ja s budim na odmorištu Krke pa pasem oči :mrgreen:

ma neznam zašto me privlači al znam da mm ionako nebi pristao na to

29 svi 2009, 14:38

Ma to ti je skroz bezveze. Jedino ako si luda za vožnjom u vlaku.
A zakaj ne bi pristao, ak je u biti besplatno za auto?

29 svi 2009, 14:40

ma on ima potrebu krenuti na more u 4 ujutro tak da pije kavu u 8 na plaži
i ne voli ovisiti o nikome, dok mu sve ide po planu

29 svi 2009, 14:43

:oft
lastavica je napisao/la:
Beppa Joseph je napisao/la:Mi smo išli od Rijeke do Hvara brodom. To je bilo super, a koštalo je jednako kao da vozimo cijeli put. Ako netko može, preporučujem.

a izlazak sunca u šibenskom arhipelagu dočekan na palubi broda s toplom kavom u rukama je neodoljiv :)

i ja :D

29 svi 2009, 14:46

Pa taman ste u 6 tamo, dok se smjestite i u 8 je na kavici :mrgreen:
a vi nam prestanite vadit mast sa ovim romantičnim, pomorskim sjećanjima :baba

29 svi 2009, 14:47

a da ja idem vlakom do rijeke , pa brodom do hvara i kak onda dalje do Makarske ? :dunno

29 svi 2009, 15:00

Uh, e to će te koštati.
Al bilo bi super :proljece
Ja volim brodove :ljubav

29 svi 2009, 15:09

IINA, navukli mi Ciaru :lol

Ciara, imaš trajekt sa Hvara do Drvenika i ponovo si na kopnu, jedino što ti je to onda kružno putovanje i par dana manje boravka na odredištu :mrgreen:

29 svi 2009, 15:11

pa mora razgledati lijepu našu :mrgreen:

29 svi 2009, 15:17

ne, ne, ne mora tako :)

taj trajekt vozi na liniji RIJEKA- SPLIT- STARI GRAD (HVAR)- KORČULA- DUBROVNIK pa biraj gdje ces sici :D

29 svi 2009, 23:07

Joj da, zamislite sići u Starigradu, pa voziti po onoj očajnoj cesti po Hvaru do Sućuraja i onda opet na trajekt.

Ajme, to bi ubilo svaku romantiku :rolf

01 lip 2009, 09:09

Mirci je napisao/la:ne, ne, ne mora tako :)

taj trajekt vozi na liniji RIJEKA- SPLIT- STARI GRAD (HVAR)- KORČULA- DUBROVNIK pa biraj gdje ces sici :D

I zove se Marco Polo
:D :dada

01 lip 2009, 10:09

Mirci je napisao/la::oft
lastavica je napisao/la:

i ja :D

I ja, više puta, ali bez auta, u studentskim ratnim danima s plaćenom kartom samo do Raba :) . Tad bi mi još stao drito u Hvar a ne u SG.

Ciara, baš mi je susjed jučer govorio kako on ide do Splita već godinama (na Hvar ustvari ;) ) s tim vlakom, plati spavaću kabinu, stave auto gore i ćore 8 sati. E sad, oni očito mogu ćorit u toj kabini bez pardona. Važno je da sama ocijeniš kakav ti je sanak.

01 lip 2009, 10:13

ja neznam šta te tu privlači, a autocestom si za 3h dolje?! I dodje cijena na isto?! Staješ kad hoćeš, popiješ kavicu, protegneš nogice...i tako..ovde 7h u smrdljivom vlaku s hrpom ljudi?!? 7h, koda je Dalmacija na kraj svijeta?

Išla bi tako JEDINO da imam staro auto koje jaaaaaaaaaako puno troši ne može izdržat toliki put.

01 lip 2009, 10:49

privlači me zbog starih vremena jer je meni bilo to najljepše kad smo se smjestili u naš kupe i putovali na more, umjesto da se brinemo za vožnju igrali smo čovječe u vlaku pa sam htjela svojoj mimozi mogućiti izlet vlakom
al budući da je noćni put ionako nema neke veze ( a i nije se vozila vlakom)

a ionako mm ne pristaje :) i on hoće doći za 3 sata i pičiti gas do iznemoglosti dok ja :kima
Odgovori