Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: auto-prostrano zadnje sjedalo

28 tra 2009, 10:03

mi smo imali prije Berlinga, a onda smo kupili KIA Carnival - 3 samostalna odvojiva sjedala iste širine; stane Denisova autisjedalica, moja velika princeza (175 cm) s majčinom stražnjicom i sin od 185 cm.
Gepek je duplo veći od Berlinga, tj 1480l bez 6. i 7. sjedala.

04 svi 2009, 18:35

samo da izvjestim da sam u stanci ogledanja auta

konkurenti:
renault megane grandtour
škoda octavia combi
c4 picasso
althea

05 svi 2009, 12:39

pa zar Octavia Combi nema samo dva prava sjedala straga i onaj srednji dio izdignuti koji nije pravo trece sjedalo???

05 svi 2009, 13:01

Ja mislim da od nabrojanih samo C4 picasso ima iza tri odvojena sjedala. :dunno Možda i Althea, za nju nisam sigurna.

05 svi 2009, 13:22

Mislim da imaju i Altea i C4
Ali za Skodu znam da nema, a za Megane nisam isto bas sigurna da ima.
Pitam zato sto je u uvodnom postu uvjet bio prostrano zadnje sjedalo. A takvo po meni podrazumijeva 3 odvojena straznja sjedala.

05 svi 2009, 13:30

Toyota corola verso?
Lijepa je, funkcionalna, ima jako, jako puno mjesta, u verziji sa 7 sjedišta ako zadnja dva spustiš imaš fakat bunkerčinu, a mislim da bi ti i cijena bila ok

05 svi 2009, 13:31

kima, ti to vozis, jel'da?
daj mi sve pluseve i minuseve tog auta pliiiz. :klanja

05 svi 2009, 13:39

dakle da rezimiramo:
na zadnjem sjedalu treba biti dovoljno mjesta za 2 osobe(tinejdžera) i autosjedalicu

iz sad nebitnih razloga neću moći kupiti monovolumen, eventualno , ali samo možda, najmožda eventualno, zato ih i prigledavam

toyota je zgodna , ali mislim da je to ipak previše novaca
mislim da je omjer uloženog i dobivenog što se tiče tih monovolumena najbolji kod xsare picasso

u obzir je od karavana došao peugeot 308sw koji ima u jednoj verziji 3 sjedala odozada(što je i meni mjerilo kakave takve udubnosti), ali se na njima prilično neudobno sjedi
ni megan ni škoda nemaju 3 sjedala , ali kako je već netkoobjasnio sve ovisi o konfiguraciji sjedala(kako upadaš u nejga i sl)

ovih dana nabavljam sjedalicu, pa s njom i ekipom u autosalone (nakon toga mm i ja :drink )

bit ćete apdejtane

05 svi 2009, 13:43

Corolla verso se ne proizvodi vise pa su dobre cijene na ove modele po salonima koji su ostali.

05 svi 2009, 14:21

Sunny, u aute koji imaju srednji dio stražnje klupe izbočen gotovo je nemoguće pravilno montirati sjedalicu na to srednje izbočeno sjedalo. Osim toga, često su utori za pojaseve tako postavljeni da ako je sjedalica montirana na sredini ovi koje sjede sa obiju strana gotovo da se ni ne mogu zakopčati jer su utori ispod sjedalice. Ako pak sjedalicu montiraš na jedno od bočnih sjedala netko bi morao sjediti na tom izbočenom dijelu. :dunno Jedino da se tinejdžeri mijenjaju kod svake vožnje tko sjedi u sredini. :cool

Vjerujem da ćeš kada kreneš isprobavati sjedalicu u konkretnim autima i sama brzo skužiti ovo što sam ti napisala.

05 svi 2009, 14:42

tako sam nešto i sama kontala, ima li rješenja onda?

05 svi 2009, 14:51

Sunny, u aute koji imaju srednji dio stražnje klupe izbočen gotovo je nemoguće pravilno montirati sjedalicu na to srednje izbočeno sjedalo. Osim toga, često su utori za pojaseve tako postavljeni da ako je sjedalica montirana na sredini ovi koje sjede sa obiju strana gotovo da se ni ne mogu zakopčati jer su utori ispod sjedalice. Ako pak sjedalicu montiraš na jedno od bočnih sjedala netko bi morao sjediti na tom izbočenom dijelu. Jedino da se tinejdžeri mijenjaju kod svake vožnje tko sjedi u sredini.

Točno, sjedenje na tom izbocenom djelu je katastrofa, prije par godina smo se kolegica i ja izmjenjivale na tome do Beča, uzas. Autosjedalicu tamo isto ne mozes kvalitetno montirati.

Ako zadnju klupu trebam za sjedalicu plus dvije osobe onda bi prekrizila aute koji nemaju straga odvojena prava tri sjedala.

Ako ti Altea igra po cijeni onda bi radije nju nego nabrojane aute s dva sjedala.

05 svi 2009, 14:53

Renault Scenic ima tri sjedala straga.

05 svi 2009, 14:56

ali kako je već netkoobjasnio sve ovisi o konfiguraciji sjedala(kako upadaš u nejga i sl)

Ako govorimo o autima s dva sjedala i onim srednjim dijelom, taj dio je sporan jer tu nemas sta upasti jer to nije niti predvidjeno za sjedenje nego se preko toga ispruzi onaj izvalcivi naslon za ruke. To je sjedalo za max par kilometara u nuzdi, nikako za trajno koristenje. To se vid na oko da se nema tu sta očekivati a kamoli li da ces upasti ili ne upasti u njega. Vecina automobila čak i jako velikih ima tako podijeljenu straznju klupu, tu imas udobnost za dvije osobe i jako puno mjesta za njih ali treca osoba straga a pogotovo jos uz autosjedalicu trazi zaista tri prava sjedala straga.

05 svi 2009, 14:58

Pa nekog dobrog rješenja skoro da i nema. :dunno
Moguće da nije isto u svakom autu i da su negdje pojasevi bolje postavljeni i dostupniji za vezanje.
Ja imam toyotu avensis koja također ima tu izbočenu stražnju klupu, iza imam sjedalicu grupe I (9-18 kg) i booster s naslonom. Na duži put trebala je ići moja mama s nama a pošto nema terorije da se uglavi između dviju sjedalica ja sam montirala ovu 9-18 na sredinu (jedva, ispatila sam se skroz jer nikako da je učvrstim kako treba), booster s jedne strane, mama je sjela s druge strane i recimo da je imala o.k. mjesta. Pojas od auta preko boostera i pojas kojim se mama trebala vezati sam zakopčala prije učvršćivanja sjedalice i oni su se morali podvući pod već zakopčani pojas. :cool Problem je nastao na autoputu kad smo trebali stati na pišanje :lol, sina sam jedva izvukla van a još teže vratila nazad.

Ovo ti pišem da ti zorno prikažem kako se štošta čini izvedivo u teoriji dok ne probaš praktično. Ja sam pošizila načisto s tim montiranje i zarekla se da će idući auto imati obavezno tri odvojena sjedala iza i to mi je prvi kriterij. Iako ne planiram treće dijete. :mrgreen:

05 svi 2009, 15:03

Mi imamo isti auto ko i Barbi. Isti je problem, samo sto mi do sada nismo nikada na duzu relaciju vozili trecu osobu iza, tako da mi realno nemamo trenutno potrebu za trecim sjedalom iza. Osim ako rodim treće. :mrgreen:

Ovo sto Barbi opisuje je realnost, moze ti prodavac u autosalonu pricati sto god zeli u teoriji da se moze straga komotno smjestiti troje.
Zadnja izmjena: skorpionka; 05 svi 2009, 15:05; ukupno mijenjano 1 put/a.

05 svi 2009, 15:05

E sad, ako ovaj manevar koji Barbi opisuje radis dva tri put godisnje ili niti toliko, onda je to podnosljivo. Ali ako trebas stalno prostor za troje iza onda to zaista nema smisla. ja bi onda radije uzela auto star koju godinu za svotu koju planiram a da ima tri sjedala nego da kupujem novi auto koji ne zadovoljava nase svakodnevne potrebe.

05 svi 2009, 15:38

ma ne , treba mi za stalno

joj joj , otići ću još jednom vidjeti tog peugeota, am koji su idiotiti projektanti, daš 150k kn i ne možeš se voziti ko čovjek

što se tiče monvolumena , imaju male (relativno male) prtljažnike, npr .spomenuti scenic ima prtljažnik od oko320 l
naravno da ti je bitnije da se voziš ko čovjek nego da imaš škodu karavan čiji prtljažnik koristiš 3x godišnje a svi se tiskaju, ali samo kometiram kako se čini kao ima mjesta sve super, a ono morgen

05 svi 2009, 16:59

Sunnyapril slušaj Barbi :dada
Mi imamo renault lagunu sa dva sjedala i tim povišenim dijelom. Imam dvije sjedalice: 0-13 s bazom i booster s naslonom. Ja sam htjela sjediti s njima iza da zabavljam bebu. U zadnjih mjesec dana smo išli na dva duža puta i ubila sam se namještajući sjedalice. Probala sam ovu malu sjedalicu staviti u sredinu, ali onda nisam mogla doći do utora za pojaseve za veliku sjedalicu i sebe. Na kraju je mala sjedalica bila do prozora, booster u sredini, ja do drugog prozora, sebe sam jedva zavezala. Onda pauze na putu, jedva izvadim starijeg i još teže ga vratim, ma katasrofa.
Uglavnom u našem autu nema šanse da se udobno vozi dvoje velikih i sjedalica. Ovako par puta godišnje ajde nekako, ali za svakodnevnu vožnju nikako.

05 svi 2009, 17:21

npr .spomenuti scenic ima prtljažnik od oko320 l

Vidi onu produzenu verziju, tu ima moj frend, to je Grand scenic.

Uvijek imas varijantu krovne kutije za prtljagu, bolje da se putnici voze ko ljudi a ne prtljaga.

05 svi 2009, 17:34

pa KIA ti je još uvijek najjeftinija od svih njih a ima i klizna bočna vrata :nana :dada a veličina gepeka je 1480 l

06 svi 2009, 12:01

He he, ja imam Fiat Stilo i ja stanem iza između 2 sjedalice,ali moja mama ili sveki no no :faca ako ja vozim,samo nećakinja.U razmatranju sam oko novog monovolumena picasso ili tak nekaj ali sada ste mi dale misliti

07 svi 2009, 12:06

nadicab je napisao/la:pa KIA ti je ...

tu se priča o autu, a to kaj vi imate je autobus
ja vidio onaj dan... :mah

08 svi 2009, 21:29

Danas je ispred mene vozio Ford S max, djeluje dosta prostrano.

13 svi 2009, 14:03

Mi smo prije par mjeseci kupili RENAULT GRAND SCENIC za nasu sestočlanu obitelj. Fino auto, doduse treci red sjedala je onako skromnijih dimenzija - nije to komocija koju nude SHARAN ili PEUGEOT 807 (koji se meni strasno svidio kada smo trazili). U istoj klasi jos je SEAT ALHAMBRA, FIAT ULISES (ne znam kako se tocno pise) i CITROEN C8. Corola verso (ona veca) mi je isto mrak, ali bila nam je malo preskupa.

U biti nama je senic dobar za grad i manje relacije, a za dalja putovanja morat cemo ugraditi tule ili, kako se to vec zove, kako bismo ponijeli sve sto nam treba.

Ranije smo imali PASSAT karavan i meni je on super za obitelji sa 2 ili 3 djece jer se moze utrpati stvari cudo jedno. :mah

26 ruj 2009, 14:50

evo došla sam se pohvaliti da smo već 2 tjedna ponosni vlasnici caddya
i ono o zadnjem sjedalu, ma super je a tek prtljažnik, dat će dušu za na more

dobili ga na akciji :kiss :klanja i još je crveni ;)

jedino mu je oprema slaba

a da najveći minus su mi samo desna zadnja klizna vrata, lijeva nema to je valjda dodatna oprema

30 ruj 2009, 12:13

Mi imamo Seat Alteu XL - kad smo tražili auto uvjet je bio da u gepek stanu dječja kolica + prtljaga za sva 4 člana familije, uključujući putni krevetić. Na zadnje sjedalo stanu 2 AS (trenutno jedna 0-13 + 1 booster do 12 god.) i jedna odrasla osoba. Ljetos smo na more putovali u sastavu 2 djece + 3 odrasle osobe (2 muškarca i ja, uf kako to gordo zvuči :angevil ) i dvoje djece. Svi smo stali, zajedno s kolicima i putnim krevetićem, izdajalicom, mikserom, flašicama i dječjom hranom..., ma kompletnom opremom!
Dobra strana je da je i stražnje sjedalo pomično i naprijed-nazad, ne samo na preklop, tako da stanu i velike stvari. Također, vrata od gepeka se otvaraju skroz do branika pa je lakše staviti kolica nego kad imaš auto s limuzinastom guzicom.
Inače, uboli smo akciju kad je bila besplatna ugradnja plina, pa se vozimo za male pare, benzina troši dosta.

11 lis 2009, 10:53

Evo da se nadovežem, mislim da nitko nije spomenuo Mazdu...
Mi imamo mazdu 3, iza su montirane 2 sjedalice; 9-18 kg u sredini i 15-36- booster s naslonom sa strane, i još se ja lijepo uvalim s druge strane i sve 5.

Prije nje smo imali Meganea, isto prostran ali u tom periodu smo imali samo 1 dijete tako da ne mogu sa 100% sigurnošću tvrditi o uvjetima uz 2 sjedalice.

Prijatelji nam imaju Golf 6, isto 2 sjedalice, i ima mjesta za još jednu osobu.

Meni su trenutno fora oni što imaju još 3 pomoćna sjedala u gepeku (Toyota Corrola Verso npr)

13 lis 2009, 22:29

eto da se prijavim - čekam novi megan karavan :zivili
super cijena, sofisticiraniji od škode
ne može se imati sve
hvala svima na info :kiss
Odgovori